۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۱۴
کد خبر: 82093664
T T
۰ نفر
مشكلات واحد های تولیدی هرمزگان با ثبت در سامانه بهین یاب بررسی می شود

بندرعباس- ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان با اشاره به تلاش های ویژه دولت تدبیر و امید برای رفع مشكلات تولیدكنندگان و ایجاد اشتغال برای رشد و توسعه استان، گفت: مشكلات صاحبان صنایع و واحدهای تولیدی استان با ثبت در سامانه بهین یاب بررسی می شود.

خلیل قاسمی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه سایت بهین یاب به منظور اعلام مشكلات صاحبان صنایع كوچك و متوسط راه اندازی شده، اظهار داشت: شناسایی واحدهای صنعتی غیر فعال، نیمه فعال، نیمه تمام با پیشرفت فیزیكی بالای 60 درصد از وظایف سازمان صنعت، معدن و تجارت و شركت شهركهای صنعتی استان است.
وی با بیان اینكه تا كنون 34 واحد تولیدی در این سامانه ثبت نام كرده اند ؛ افزود: چنانچه واحدهای تولیدی برای فعال كردن یا افزایش تولید و اشتغال واحد تولیدی خود نیاز به سرمایه در گردش در قالب تسهیلات بانكی دارند، می توانند با مراجعه به این سامانه درخواست خود را ثبت كنند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی خاطرنشان كرد: متقاضیان می توانند با مراجعه به درگاه اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت به آدرس www.behinyab.ir و وارد كردن اطلاعات خود، نسبت به دریافت آن اقدام كنند.
این مقام مسئول با اشاره به حمایت های ویژه دولت برای رونق هر چه بیشتر بخش صنعت ، گفت: مهمترین مشكلات واحدهای صنعتی و تولیدی ،بیشتر به تامین منابع مالی جهت خرید مواد اولیه مربوط می شود كه در این راستا واحدهای تولیدی كوچك، متوسط نیمه فعال و راكد كه می توانند بازار كار، تولید و اشتغال را داشته باشند از بسته حمایتی دولت بهره مند می شوند.
قاسمی تصریح كرد: با این روش، واحدهای صنعتی متقاضی كه به دلیل بدهی نمی توانند تسهیلات بانكی دریافت كنند، می توانند به میزان مورد نیاز از تسهیلات دولتی بهره مند شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان با اشاره به حذف شرط عدم بدهی و چك برگشتی به منظور بهره مندی واحدهای تولیدی از تسهیلات گفت: در سال گذشته این شرایط مانعی جدی برای واحدهای تولیدی و صنعتی بود كه اكنون در قالب بخشنامه از سوی بانك مركزی در راستای رونق تولید حذف شده است.
وی ادامه داد: با توجه به نام گذاری امسال به نام سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل ، یكی از اصلی ترین ماموریت های محول شده به حوزه صنعت، پایش طرح های صنعتی است.
قاسمی ابراز داشت: براساس پایش انجام شده از بین 130 طرح، 100 طرح صنعتی استان با 60 درصد پیشرفت فیزیكی به 19 هزار میلیارد ریال نقدینگی نیاز دارد.
به گفته وی این طرح ها 270 میلیون یورو تسهیلات ارزی نیز نیاز دارند و برآورد نقدینگی مورد نیاز واحدهای صنعتی در بخش سرمایه در گردش حدود پنج هزار میلیارد ریال است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان ابراز داشت: اكنون فعالیت 137 واحد صنعتی در شهرك های صنعتی این استان به دلیل نداشتن نقدینگی و سرمایه در گردش راكد است كه در مجموع مشكل واحدهای تعطیل و راكد بخش صنعت با بیش از 20 هزار میلیارد ریال رفع می شود.
قاسمی اهم مسایل و مشكلات واحدهای تولیدی و صنعتی هرمزگان را نقدینگی و سرمایه در گردش، بازار و فروش محصول، بدهی معوق، تامین مواد اولیه، مسایل تكنولوژی و خط تولید، انرژی و قیمت ارز عنوان كرد.
این مسئول بیان داشت: با توجه به ظرفیت های موجود در استان هرمزگان و سیاست های جدید دولت و پیگیری های مستمر استاندار، این استان یكی از استان های بسیار مستعد برای توسعه صنعتی خواهد بود و می تواند نرخ بیكاری را در استان به حداقل برساند.
استان هرمزگان علاوه بر واحدهای صنعتی بزرگ دارای 13 شهرك صنعتی و هفت ناحیه صنعتی و 445 واحد صنعتی است كه كمبود نقدینگی مهمترین و بزرگترین مشكل واحدهای صنعتی به شمار می رود كه موجب بدهكاری برخی واحدهای صنعتی بزرگ از جمله آلومینیوم به بخش انرژی شده است.
در حال حاضر بیش از یك هزار واحد صنعتی كوچك و بزرگ در نواحی و شهرك های صنعتی و خارج از محدوده در هرمزگان وجود دارد كه صاحبان آنان با شوق فراوان در ابتدا فعالیت خود را آغاز كردند اما با گذشت زمان به این نتیجه رسیدند كه از مواردی چون متناسب سازی واحدها با نیازهای منطقه، رقابت پذیری بازار و نیز كیفی سازی محصولات مغفول مانده است.
7198/ 6048 /1484
۰ نفر