۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۲۰
کد خبر: 82094460
T T
۰ نفر
سازمان ملل: حقوق بشر در عربستان و بحرین بسیار اسفناك است

تهران - ایرنا - شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی از عربستان و بحرین به عنوان بدترین كشورهای نقض كننده حقوق بشر در جهان نام برد و اعلام كرد كه حقوق بشر در این دو كشور بسیار اسفناك است.

پایگاه اینترنتی 'منامه پست' به نقل از گزارش مزبور با اشاره به این كه رژیم آل خلیفه در سه پرونده، حقوق اولیه 12 نفر را نقض كرده است، افزود: شكایت های رسیده، از نقض حقوق بشر به طور برنامه ریزی شده در این دو كشور حكایت دارد.
از سوی دیگر سازمان آمریكایی ها برای دمكراسی و حقوق بشر در بحرین خاطرنشان كرد: تمامی گزارشگران سازمان ملل مسئول رسیدگی به موضوع آزادی بیان و دفاع از حقوق بشر و شكنجه از بازداشت های خودسرانه بر اساس اتهامات بی پایه و اساس و شكنجه و سوء رفتار با دهها فعال سیاسی در بحرین از جمله ابراهیم كریمی و نادر عبدالإمام و نبیل رجب و علی إبراهیم الحلی و بازداشت دهها نفر به دلیل اظهارنظرهای سیاسی سخن می گویند.
سازمان مزبور تاكید كرد: در عربستان و بحرین علیه پیروان اهل بیت (ع) اقدامات تبعیض آمیز اعمال می شود و شیعیان در این دو كشور از آزادی انجام مراسم و مناسك مذهبی محروم هستند.
در این گزارش آمده است: آل سعود و آل خلیفه علیه شهروندان مخالف خود سیاست های فرهنگی، اقتصادی، آموزشی و اجتماعی در پیش گرفته اند. این سیاست تبعیض آمیز تمامی حوزه ها بدون توجه به جنسیت را در برمی گیرد.
سازمان به نقل از گزارش گزارشگران ذیربط در خصوص استقلال قوه قضاییه و وكلای دفاع بر اعدام و شكنجه مخالفان در عربستان و بحرین از جمله حكم اعدام صادر شده در مورد محمد رمضان و حسین موسی بر اساس اعترافات گرفته شده زیر شكنجه در 16 نوامبر 2015 تاكید كرد.
همزمان یك نهاد غیر دولتی طرفدار حقوق بشر در بحرین نیز گزارشی تكان‎دهنده درباره نقض گسترده حقوق بشر در این كشور طی سال 2015 منتشر كرد.
بر اساس گزارش روز یكشنبه سازمان «مركز حقوق بشر بحرین»، رژیم بحرین در سال گذشته میلادی هزار و 883 نفر را به دلیل مشاركت در فعالیت های اعتراضی بازداشت كرده است.
نزدیك به 50 درصد از موارد این بازداشت‎ها نیروهای امنیتی بدون مجوز وارد منازل مسكونی شهروندان بحرینی شده و آنها را دستگیر كرده اند. نزدیك به 30 درصد از بازداشت ها در حین تظاهرات ضد دولتی صورت گرفته است.
شمار واقعی افراد بازداشت شده بسیار بیشتر از آمار اعلام شده است به دلیل این كه خانواده افراد بازداشت شده برای جلوگیری از دستگیری مجدد فرد بازداشت شده از ارائه نام به سازمان طرفدار حقوق بشر خودداری می كنند.
در گزارش این نهاد طرفدار حقوق بشر آمده است در سال 2015 دست كم 441 نفر ناپدید (سر به نیست) شده اند كه 38 درصد این افراد را نوجوانان زیر 18 سال تشكیل می دهند.
این در حالیست كه نهادهای امنیتی و پلیس بحرین نسبت به سرنوشت افراد ناپدید شده اظهار بی اطلاعی می كنند.
در این گزارش به شكنجه و اعتصاب غذای زندانیان نیز اشاره شده است.
طبق این گزارش، در سال 2015 تقریبا 25 فعال حقوق بشر بازداشت شدند كه در این میان می توان به نبیل رجب اشاره كرد.
رجب پس از انتشار پیام های اعتراض آمیز خود درباره جنگ عربستان علیه یمن به نشر اكاذیب متهم و دستگیر شد.
بر اساس گزارش نهاد طرفدار حقوق بشر یاد شده، در سال گذشته میلادی دولت بحرین تابعیت بیش از 200 شهروند این كشور را به اتهام انجام فعالیت های تروریستی لغو كرد.
مردم بحرین از بهمن سال 1389 با برگزاری اعتراضات خیابانی، خواستار بركناری رژیم آل خلیفه و آزادی زندانیان سیاسی شدند.
ناآرامی‌های بحرین تاكنون ده‌ها تن كشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته است.
گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها اقدام رژیم آل خلیفه در سركوب مخالفان را محكوم كرده‌اند و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این كشور شده‌اند.
خاورم ** 1487 **1144
۰ نفر