۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۵۰
کد خبر: 82094515
T T
۰ نفر
استاندار يزد: لزوم توجه به محيط زيست در كنار فعاليتهاي معدني

يزد - ايرنا - استاندار يزد بر لزوم توجه به محيط زيست در كنار بهره‌برداري از معادن تاكيد كرد.

به گزارش ايرنا سيد محمد مير محمدي روز دوشنبه در همايش ملي نقش معدن در اقتصاد و توسعه كشور با بيان اينكه رعايت مسائل زيست محيطي به نفع جامعه است افزود: متخصصان محيط زيست بايد راهكاري در حوزه معادن ارائه كنند تا معادن مورد بهره برداري قرار گيرد
وي اظهار كرد: نبايد با بهره برداري از معادن به خاطر مسائل زيست محيطي مخالفت شود بلكه بايد با تعامل و هم انديشي يكديگر به يك راه حل اساسي دست پيدا كرد.
استاندار يزد با بيان اينكه از 80 نوع مواد معدني در كشور 52 نوع ان در اين استان است افزود: متاسفانه ارزش افزوده معادن استان به دليل خام فروشي نصيب ساير كشور ها مي شود.
وي اضافه كرد: البته در دولت تدبير و اميد سياست كلي بر اين شد كه تا جايي امكان دارد از خام فروشي مواد معدني جلوگيري شود.
وي گفت: در اين راستا ما شاهد هستيم در كنار معادن استان ، صنايع جوار معدني در دست ساخت است.
ميرمحمدي در ادامه با اشاره به نام‌گذاري سال جاري بنام اقتصاد مقاومتي ، اقدام و عمل تصريح كرد: امروز اقتصاد مقاومتي يكي از ضرورت‌ها است كه دو ويژگي درون‌زايي و برون‌زايي دارد.
وي گفت: درون‌زايي به معناي زايش فناوري و تكنولوژي و نوآوري در توليد و امكانات است كه با بهره‌گيري از آن بتوان معادن را به سمتي برد كه حداكثر ارزش افزوده را بدست اورد.
استاندار يزد اضافه كرد: لازمه درون‌زايي هم توجه به بحث علم و دانش است كه بايد با فراهم سازي زيرساخت‌هاي پژوهشي در اين زمينه قدم برداشت.
وي تصريح كرد: در بخش برون‌گرا بودن هم بايد نيازهاي بازار خارج را شناسايي و بر اساس آن نيازها اقدام به توليد كرد.
ميرمحمدي با بيان اينكه در ارتباط با روابط بين الملل ضعف داريم اظهار كرد: در اين زمينه بايد تلاش كنيم تا بتوانيم محصولات مورد نياز كشورهاي ديگر را تامين كنيم و در امد بيشتري كسب كنيم.
استاندار يزد گفت: ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و معدن يك حلقه گمشده است و نبايد از پژوهش در حوزه معادن غافل باشيم.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان يزد هم گفت: اين استان به عنوان دومين استان معدني كشور با سهم توليد و اشتغال بالا در اين بخش، ظرفيتي است كه ميتواند بازوي توانمندي در راستاي اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي باشد.
محمدرضا علمدار افزود:معدن و درواقع ماده اوليه كه اصل و بناي فعاليت است در اختيار و انحصار خاك ما است و تنها كافي است كه آن را كشف و سپس استخراج نماييم.
استان يزد با 420 معدن، دومين استان معدني كشور است و رتبه اول تنوع مواد معدني با 50 نوع ماده معدني و رتبه دوم اشتغال معدني كشور را در اختيار دارد.
2088/ 6197