به گزارش ايرنا عبدالعظيم رضايي عصر دوشنبه در كارگروه امور اقتصادي و توليدي شهرستان ملاير افزود: امروز اولويت مهم كشور تحقق اقتصاد مقاومتي طبق تاكيدات مقام معظم رهبري و رفع معضلات و مشكلات اقتصادي است كه يك اراده ملي و جمعي با كمك دولت ايجاد شده و در آينده اميد بخش خواهد بود.
وي با تاكيد بر اينكه حمايت و كمك مديران در جذب سرمايه گذاري و حل مشكلات واحدهاي توليدي و صنعتي را از موارد اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتي دانست و اظهار كرد: در حال حاضر بسته فرصت هاي سرمايه گذاري در اين شهرستان در حال تهيه است و بزودي در اختيار سرمايه گذاران و علاقه مندان در اين حوزه قرار مي گيرد.
وي خواستار توجه ويژه به واحدهاي كوچك توليدي و صنعتي شد و افزود: واحدهاي صنعتي بزرگ متولي و دلسوز زياد دارند و مورد توجه بيشتري هستند، اما واحدهاي كوچك دستشان به جايي نمي رسد و نيازمند كمك ويژه تري هستند.
رضايي گفت: طبق تاكيد استاندار همدان هيچ واحد توليدي و صنعتي نبايد تعطيل شود، در حاليكه هم اكنون در اين شهرستان وضعيت واحدهاي توليدي و صنعتي بغرنج است و از رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان درخواست داريم براي بررسي مسايل و مشكلات اين واحدها حضور ميداني داشته باشند.
وي با بيان اينكه از فرصت ايجاد شده از سوي دولت تدبير و اميد براي فعاليت مجدد واحدهاي كوچك توليدي و صنعتي بايد استفاده كنيم، بيان داشت: بر اساس تاكيد استاندار همدان بايد در مدت يكماه مشكلات بنگاه هاي كوچك و زود بازده بررسي و حل شود.
رضايي همچنين خواستار تشكيل جلسه اي براي حل مشكلات سيليس كوبان ازندريان ملاير شد و اظهار كرد: مسايل و مشكلاتي چون فروش، تهيه سنگ هاي سيليس، مسايل زيست محيطي، كارگري و فناوري بايد در اين منطقه با كمك و حمايت مسئولان استاني و شهرستاني حل شود و خود صاحبان سيليس كوبي نيز بايد قدمهايي بردارند.
*هفت واحد بزرگ صنعتي ملاير در دستور بررسي ويژه قرار گرفت
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نيز افزود: از 237 واحد توليدي و صنعتي داراي پروانه در اين شهرستان، 71 واحد در شهرك هاي صنعتي واقع شده و 166 واحد خارج از اين شهرك ها است كه 37 واحد آن تعطيل است.
حميدرضا متين اظهار كرد: برخي از اين واحدها به دليل فصلي و سفارشي بودن غير فعال هستند كه استاندار همدان با پيگيري نمايندگان منتخب اين شهرستان، پيگير احياي دوباره اين واحدها هستند و تا آخر هفته برنامه بررسي آنها را در دستور كار داريم.
وي ادامه داد: 204 واحد توليدي و صنعتي ملاير داراي مشكل كمبود نقدينگي، 192 مشكل ركود، 48 واحد مشكل ماليات، 42 واحد مشكل آب، 29 واحد مشكل مواد اوليه و 18 واحد داراي مشكل تكنولوژي هستند.
وي با بيان اينكه ملاير دومين شهر صنعتي استان همدان است، گفت: شركت هاي بزرگ صنعتي چون شركت فولاد جعفري، كيان وينسا، بافتينه، لوح زرين، كيان كرد، فروسيليس آذرخش و غرب پارس از واحدهاي شاخص استان همدان هستند كه سهم بسزايي در اشتغالزايي دارند و در دستور رسيدگي ويژه قرار گرفته اند.
متين بيان كرد: واحدهايي كه به دليل مشكل نقدينگي و بروز مشكلات با دستگاه هاي اجرايي دچار ركود و تعطيلي شده اند، احصا شده و در دو هفته آينده كليه اين واحدها صورت جلسه مي شوند.
وي ادامه داد: طبق دستورالعمل بانك مركزي مبني بر تعيين تكليف بدهي معوقه، واحدهايي كه امكان استفاده از تسهيلات را دارند، تعيين تكليف شده و براي دريافت نقدينگي و گردش به كار به بانك معرفي خواهند شد.
متين بيان كرد: چنانچه واحد توليدي و صنعتي مانند شركت فولاد آلياژي ملاير مشكل خاصي داشته باشند، به ستاد تسهيلات ملي ارجاع داده مي شوند.
وي درباره مشكلات واحدهاي سيليس كوبان ازندريان خواستار دانه بندي توسط اين واحدها شد و اظهار داشت: در خريداري قانوني سيليس مشكلي وجود ندارد، در حاليكه اين واحدها سنگ غيرمجاز خريداري مي كنند كه امسال براي آنها برنامه داريم.
مدير عامل شركت شهرك هاي استان همدان نيز گفت: ملاير يكي از اصلي ترين حوزه هاي صنعتي استان و دومين شهرستان از نظر سرمايه گذاري است و بيشترين شهرك هاي فعال صنعتي استان با پنج شهرك در اين شهرستان فعال است.
كيوان گردان اظهار كرد: تاكنون براي 347 واحد توليدي و صنعتي در اين شهرستان انعقاد قرارداد داشته ايم كه از اين تعداد 210 واحد پروانه بهره برداري دريافت كرده اند و 71 واحد در حوزه صنعت و مابقي در حوزه جهاد كشاورزي و ميراث فرهنگي داراي مجوز هستند.
وي ادامه داد: ملاير يكي از علاقه مندترين مردم استان به صنعت هستند كه در اين شهرستان ميل به سرمايه گذاري و توسعه صنعت جدي است و بر اين اساس عزم ما نيز در رفع مسايل و مشكلات صنعتي و شهرك هاي صنعتي دو چندان است.
وي با بيان اينكه احداث تصفيه خانه در شهرك هاي صنعتي ملاير به طور جد در دستور كار قرار دارد، افزود: سال گذشته تصفيه خانه شهرك صنعتي سامن افتتاح شد و تصفيه خانه شهرك صنعتي سهند نيز براي اجرا نيازمند اعتبار است.
گردان بيان داشت: شهرك صنعتي شيشه جوكار داراي مشكل جدي است و اعتبار خط 63 كيلوولتي كه پنج سال پيش استان همدان تعهد كرده بود، در رديف بودجه حذف شده و نياز است اين امر مورد بررسي ويژه قرار گيرد.
وي با بيان اينكه شهرك جوكار در محيطي كم آب ايجاد شده است، گفت: اين نقطه مستعد آبدهي نيست و آب مصرفي در حد آشاميدني و بهداشتي است و نياز است با كمك شركت آبفار يك انشعاب كوچكي از جوكار به اين شهرك داده شود كه با چاه موجود اين انشعاب براي شهرك كافي است.
شهرستان ملاير داراي 237 واحد توليدي و صنعتي فعال و هفت شهرك دولتي و خصوصي است و با جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
7528/6993
وعده فرماندار ملاير / رونق واحدهاي توليدي و صنعتي تا پايان سال
۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۲۱
کد خبر:
82094718
ملاير- ايرنا- معاون استاندار همدان و فرماندار ويژه ملاير گفت: تا پايان امسال با همكاري، وحدت و اراده جمعي مديران دستگاه هاي اجرايي و تصميمي كه دولت تدبير و اميد در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي اتخاذ كرده، بايد شاهد رونق واحدهاي توليدي و صنعتي اين شهرستان باشيم.