۱۲ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۲۷
کد خبر: 82097448
T T
۰ نفر

شتاب چرخه صنعت چهارمحال و بختیاری در دولت تدبیر

۱۲ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۲۷
کد خبر: 82097448
شتاب چرخه صنعت چهارمحال و بختیاری در دولت تدبیر

شهركرد–ایرنا – مسعود، بچه گودال چشمه است،نه این كه آنقدر قدر پول داشته باشد كه در این منطقه خانه بخرد،فقط آنجا اجازه نشین است ،همین.

همین،كه هفت سال پیش از بهترین دانشگاه ایران در رشته متالوژی دانش آموخته شد، گمان كرد در بهترین كارخانه كشور در اصفهان ،بدون درنگ استخدام خواهد شد،این را خودش می گوید.
ناراحت است كه در این كارخانه استخدام نشد و بخشی از اهداف كه برای آن صدها بار برنامه ریزی كرده بود،محقق نشد.
البته نه برای كلاس اش ،بلكه برای ارتقاء دانش اش نیز ،ارشد هم قبول شد و با هزار زور و زحمت ،توانست با مخارج زیادتر از برنامه اش، كارشناسی ارشدش را بگیرد،این را هم خودش می گوید.
پس از آن كه كارشناسی ارشدش را كه گرفت و چند صباحی، با اتوبوس سفید رنگ كارگران ،رهسپار عسلویه شد، آن هم در اوج تابستان و برای تامین مخارج زندگی اش، چندماه را در سرزمین گاز مشغول كار شد كه در نهایت ،مدت كار پیمانكار پایان یافت و مجبور شد به شهركرد برگردد،البته نه با اتوبوس سفید رنگ كارگران.
او،چند ماهی را نیز در یك كارگاه كوچك تولیدی مشغول شد با ایده های اثر گذار، كه به قول خودش روزگار خوبش بود اما به دلیل تحریم ها ،كارخانه ابتدا چندماهی نیمه بند و نیمه تعطیل شد و سپس دیگر چرخ اش دیگر نچرخید ،البته این را صاحب كارخانه می گوید.
مسعود،اكنون تنها امیدش به فعال شدن دوباره صنایع كوچك كه هزاران نفر از چرخ این كارخانه ها نان شان تامین است.
او دلش می خواهد چرخ صنعت بچرخد تا او نیز بچرخد و صدها نفر دیگر مانند او كه دانش آموخته رشته صنعت شده اند و حالا خرسند است كه برنامه دولت یازدهم بارقه های امید را در دل او زنده كرده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری می گوید: پس از اعمال تحریم ها در حدود 450 واحد تولیدی صنعتی در سطح استان تعطیل شد.
به گزارش ایرنا،سید نعیم امامی، اظهار داشت:رونق تولید از طریق تثبیت اشتغال، افزایش ظرفیت تولید و فعال سازی مجدد واحدهای صنعتی به عنوان نخستین برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در سال جاری است.
وی تأكید كرد:به همین منظور، یك هزار و 226 واحد تولیدی صنعتی با اشتغال 22 هزار و 395 نفر در چهارمحال و بختیاری پایش شده است.
امامی افزود: از این تعداد 499 واحد فعال (با ظرفیت بالای 50 درصد)، 277 واحد نیمه فعال (با ظرفیت كمتر از 50 درصد) و 450 واحد تعطیل است.
وی تصریح كرد: ظرفیت اشتغال اسمی پیش بینی شده در 499 واحد واحد فعال (با ظرفیت بالای 50 درصد) چهارمحال و بختیاری 10 هزار و 513 نفر است، كه اكنون 9 هزار و 553 نفر آن محقق شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان داشت: برای 277 واحد نیمه فعال (با ظرفیت كمتر از 50 درصد) چهارمحال و بختیاری، چهار هزار و 615 اشتغال اسمی پیش بینی شده است و تنها دو هزار و 295 نفر آن در حال فعالیت و كار است.
وی اضافه كرد: با راه اندازی 450 واحد تولیدی صنعتی تعطیل در چهارمحال و بختیاری، به راحتی می توان زمینه اشتغال هفت هزار و 267 نفر را فراهم كرد.
امامی عنوان داشت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، از مجموع یك هزار و 226 واحد تولیدی صنعتی پایش شده در چهارمحال و بختیاری، مشكلات 295 واحد صنعتی تولیدی با اشتغال هشت هزار و 390 نفر رفع می شود.
وی اظهار كرد: به همین منظور، دو هزار و 533 میلیارد ریال تسهیلات بانكی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: 772 میلیارد ریال برای رفع مشكل 78 واحد تولیدی صنعتی منتخب فعال (با ظرفیت بالای 50 درصد) و اشتغال یك هزار و 771 نفر در سال جاری اختصاص می یابد.
وی بیان كرد: براساس همین برنامه ریزی، یك هزار و 496 میلیارد ریال تسهیلات نیز برای رفع مشكل 178 واحد تولیدی صنعتی نیمه فعال (با ظرفیت كمتر از 50 درصد) چهارمحال و بختیاری با اشتغال پنج هزار و 445 نفر در سال 1395 تخصیص یافت.
امامی یادآور شد: امسال 265 میلیارد ریال تسهیلات هم برای راه اندازی 39 واحد تولیدی صنعتی تعطیل در چهارمحال و بختیاری با یك هزار و 174 نفر اشتغال در نظر گرفته شد.
وی عنوان كرد: تأمین شرایط و فعال سازی تمامی امكانات، منابع مالی و سرمایه های انسانی و علمی به منظور توسعه كارآفرینی و به حداكثر رساندن مشاركت آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی با تسهیل و تشویق همكاری های جمعی، تأكید بر ارتقای درآمد و نقش طبقات كم درآمد و متوسط جزو سیاست های سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در سال جاری به شمار می رود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: 50 طرح تولیدی نیمه تمام دارای 60 درصد پیشرفت فیزیكی این استان، تا پایان سال جاری تكمیل و بهره برداری می شود.
وی خاطرنشان كرد: برای تكمیل و بهره برداری از این تعداد طرح تولیدی نیمه تمام، یك هزار و 800 میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است.
امامی افزود: تا پایان خرداد امسال، تكلیف تمامی واحدهای تولیدی مستعد برگشت به چرخه تولید در چهارمحال و بختیاری مشخص خواهد شد.
وی تأكید كرد: پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، افزایش سهم تولید، صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان از دیگر سیاست های مهم سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری محسوب می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان داشت: محور قراردادن رشد بهره وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمند سازی نیروی كار، تقویت رقابت پذیری اقتصاد و به كارگیری ظرفیت و قابلیت های متنوع و استفاده از ظرفیت اجرایی هدفمند سازی یارانه ها در راستای افزایش تولید، اشتغال و بهره وری جزو مهمترین اولویت های این سازمان در سال جاری قرار دارد.
وی اضافه كرد: رونق تولید از طریق تثبیت اشتغال، افزایش ظرفیت تولید و فعال سازی مجدد واحدهای صنعتی، ایجاد توازن زنجیره مواد اولیه مورد نیاز و توسعه صنعت فولاد برای تولید پایدار، ارتقای رقابت پذیری واحدهای تولیدی كوچك و متوسط با هدف افزایش صادرات، از مهمترین برنامه ها و سیاست های اقتصاد مقاومتی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در سال 1395 است.
به گزارش ایرنا، تشكیل و فعال شدن ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سطح ملی و استانی، از مهمترین اقدامات دولت یازدهم در راستای تقویت بخش تولید كشور به شمار می رود.
گزارش از :وحید رئیسی دهكردی
7362/2097