به گزارش ايرنا، رئيس دانشگاه فردوسي مشهد در اين مراسم گفت: اين واحد در راستاي ارتقاي كيفيت آموزش و پژوهش مرتبط با نياز صنعت غذا و احداث بخش تحقيق و توسعه صنعت در دانشگاه با مشاركت صنايع فعاليت مي كند.
دكتر محمد كافي افزود: در نخستين مرحله آزمايشي، گروه علوم و صنايع غذايي در زمينه بهبود كيفيت نان به ويژه نان سنگك با مشاركت شركت 'صنايع پخت مشهد' فعاليت خواهد كرد.
وي اظهار كرد: در سال 'اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل' اين كار يك اقدام عملي است كه با پرهيز از شعار، ارتباط صنعت با دانشگاه را محقق مي كند.
وي گفت: گروه علوم و صنايع غذايي دانشگاه فردوسي مشهد رتبه نخست سطح توليد ناب علمي را در كشور از آن خود كرده است.
كافي افزود: صنعت استان خراسان رضوي صنعتي بدون سوبسيد است كه نشان از جايگاه والاي صنعت و بالندگي آن در اين استان دارد.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري خراسان رضوي نيز در اين مراسم گفت: رويكرد اوليه و اساسي دانشگاه، توليد و گسترش علم، گسترش پژوهش هاي علمي و پرداختن به مباني نظري و تئوريك است.
محمد مهدي مروج الشريعه افزود: محققان دانشگاهي بايد در قالب طرح استراتژي به مجريان راهكار ارائه دهند تا انرژيهاي فراواني كه در عرصه اجرا صرف مي شود به نتيجه مطلوب برسد.
وي اظهار كرد: قرار گرفتن دانشگاه در كنار صنعت موجب توليد علم، گسترش پژوهش و كمك به گسترش علم در محيط هاي اجتماعي مي شود.
وي گفت: توليد برند يا نظارت بر توليد برند براي صنعتي كه مايحتاج روزانه مردم را توليد مي كند، بسيار ارزشمند است.
مروج الشريعه افزود: هر چه همكاريهاي علمي دانشگاهي با دستگاههاي اجرايي بيشتر باشد، نتيجه كار بهتر خواهد بود.
وي اظهار كرد: امروز اين افتخار براي ماست كه تركيبي از علم و عمل و علم و صنعت در دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد آغاز به كار كرده است.
رئيس دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد نيز در اين مراسم گفت: در كشور ما توليد و انتقال دانش فني از دانشگاه به صنعت دچار مشكل است و نقطه ضعف ارتباط دانشگاه و صنعت در كشور همين است.
دكتر ناصر شاه نوشي افزود: در اين واحد ويژه آموزشي، تحقيقاتي ريسك كساني كه از دانشگاه تقاضاي توليد و انتقال دانش فني دارند كاهش مي يابد به اين معني كه اگر اين تعامل نتيجه نداد، دانشگاه فردوسي مشهد متعهد شده است كه تمام هزينه هايي را كه بخش صنعت متقبل شده است به آن بخش بازگرداند.
رئيس واحد ويژه آموزشي تحقيقاتي گروه علوم و صنايع غذايي دانشگاه فردوسي مشهد نيز گفت: در اين واحد 10 آزمايش با مشاركت بخش خصوصي انجام مي شود كه اولين آن در زمينه توليد نان با مشاركت صنايع پخت مشهد است.
دكتر مصطفي مظاهري افزود: در گام نخست محصول اين آزمايش ها در ظرفيت كم و با ريسك اندك در پرديس دانشگاه كه 50 هزار مصرف كننده دارد عرضه مي شود.
وي اظهار كرد: براي راه اندازي توليد نان، دانشگاه فردوسي مشهد يك ميليارد و 500 ميليون ريال و شركت صنايع پخت مشهد هم دو ميليارد و 500 ميليون ريال هزينه كرده و 11 طرح پژوهشي در راستاي نياز صنعت نان در اين بخش تعريف شده است.
وي گفت: براي توليد آزمايشي گوشت، ميوه، سبزي و لبنيات نيز مذاكره و سرمايه گذاريهاي اوليه انجام شده كه قرار است تا پايان امسال به بهره برداري برسد.
مظاهري افزود: ساير نمونه هاي آزمايشي از جمله خشكبار و تنقلات، روغن، هيدرو كلوئيدها و فرآورده هاي تخميري نيز تا پايان سال آينده به بهره برداري مي رسد.
وي اظهار كرد: اين گروه قرار است متولي احياي نقش صنايع غذايي در ارزش افزوده اقتصاد و سلامت كشور باشد.
1922 / 6053/1352
فعاليت نخستين واحدآموزشي تحقيقاتي گروه علوم وصنايع غذايي درمشهد
۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۳۹
کد خبر:
82102888
مشهد-ايرنا- نخستين واحد ويژه آموزشي تحقيقاتي گروه علوم و صنايع غذايي كشور روز دوشنبه طي مراسمي فعاليت آزمايشي خود را در در دانشگاه فردوسي مشهد آغاز كرد.