۲۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۳۵
کد خبر: 82106728
T T
۰ نفر
هشدار'میجر'و'بلر'در مورد آثار برگزیت بر یكپارچگی انگلیس و صلح در ایرلندشمالی

لندن - ایرنا- 'تونی بلر' و 'جان میجر' نخست‌وزیران پیشین انگلیس از دو حزب كارگر و محافظه‌كار روز پنجشنبه در سخنانی دانشگاه 'الستر' در ایرلندشمالی، هشدار دادند كه خروج از اتحادیه اروپا موسوم به 'برگزیت' می‌تواند بر یكپارچگی انگلستان و صلح و ثبات در ایرلندشمالی تاثیر منفی بگذارد .

به گزارش ایرنا، جان میجر نخست‌وزیر پیشین انگلیس كه با همراه تونی بلر در دانشگاه الستر واقع در منطقه 'لندندری' ایرلندشمالی، حضور یافته بود، در سخنانی در جمع دانشجویان گفت كه خروج از اتحادیه اروپا می‌تواند سبب فروپاشی بریتانیا شود.
انگلیس، ایرلند شمالی، اسكاتلند و ولز كشور متحد پادشاهی و یا 'بریتانیا' را تشكیل می‌دهند.
رهبر پیشین حزب محافظه كار گفت: اشتباه تاریخی در همه‌پرسی 23 ژوئن می‌تواند توافق صلح ایرلندشمالی را تحت شعاع خودش قرار دهد و سبب جدایی اسكاتلند از بریتانیا شود.
میجر افزود: اگر اسكاتلند رأی به ماندن در اتحادیه اروپا بدهد ولی كل انگلستان رأی به خروج بدهد، در آن صورت خطر بزرگی برای برگزاری همه‌پرسی دوم جدایی اسكاتلند از انگلستان در پیش است و این بار احتمالا مردم اسكاتلند رأی به خروج از بریتانیا خواهند داد بنابراین انگلستان از اتحادیه اروپا جدا خواهد بود و خودش از هم فروپاشیده است.
وی همچنین عنوان كرد كه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا می‌تواند تاثیرات زیادی بر روی اقتصاد ایرلند و ایرلندشمالی داشته باشد.
میجر گفت: برخلاف ادعاهای صورت گرفته از سوی حامیان برگزیت، منابع اتحادیه اروپا تنها برای نخبگان نبوده و كل مردم انگلیس طی 43 سال گذشته از آن بهره‌مند شده‌اند.
رهبر پیشین حزب محافظه‌كار افزود: در سال 1973 میلادی زمانی كه انگلیس به اتحادیه اروپا پیوست، این كشور به‌ عنوان 'مرد بیمار اروپا ' یاد می‌شد و این در حالی است كه هم اینك به دلیل عضویتش در اتحادیه اروپا، دارای یكی از قوی‌ترین اقتصادهای اروپایی است.
تونی بلر نخست‌وزیر پیشین انگلیس نیز در سخنانی خطاب به دانشجویان گفت: خروج از اتحادیه اروپا تاثیر زیادی بر روی زندگی مردم ایرلند دارد و می‌تواند ثبات ایرلندشمالی را به خطر بیاندازد و به آن آسیب بزند.
وی افزود: اروپا نقش مهمی در روند برقراری صلح در ایرلندشمالی داشته است و مردم انگلیس با همه‌پرسی 23 ژوئن با یك تصمیم‌گیری بزرگ مواجه هستند.
تونی بلر اضافه كرد: طرفداران برگزیت، ایرلندشمالی و تاثیرات احتمالی خروج از اتحادیه اروپا بر این منطقه را در جریان مباحثشان نادیده گرفته‌اند .
رهبر پیشین حزب كارگر بیان داشت: اتحادیه اروپا با همه كاستی‌هایش باز جای خوبی برای جمع‌كردن افراد دورهم است.
ابراز نگرانی و هشدارهای همزمان نخست وزیران پیشین انگلیس از دو حزب رقیبت كارگر و محافظه‌كار در دو هفته مانده به برگزاری همه‌پرسی حضور كشورشان در اتحادیه اروپا ، مؤید نگرانی نخبگان انگلیسی از نتایج این‌همه پرسی و تبعات آن خصوصا بر یكپارچگی انگلستان است.
رهبران حزب ملی اسكاتلند تلویحاً گفته‌اند كه در صورت رأی مردم انگلستان به برگزیت خواهان برگزاری مجدد همه‌پرسی استقلال خواهند شد.
در همین حال این نگرانی نیز وجود دارد كه برگزیت سبب شعله‌ور شدن جریان استقلال‌طلبی در ایرلندشمالی شود .
منطقه ایرلندشمالی به مدت سه دهه ( 2000-1970) شاهد خشونت های گسترده سیاسی و فرقه ای میان اكثریت ناسیونالیست كاتولیك كه به دنبال اتحاد ایرلندشمالی اند و پروتستان های حامی انگلیس كه به دنبال باقی ماندن تحت لوای بریتانیا هستند، بود، كه این خشونت ها در سال 1998میلادی در زمان حكومت تونی بلر، با امضای قرارداد صلح موسوم به ˈجمعه نیكˈ و ترك مبارزه مسلحانه توسط ارتش جمهوری خواه ایرلند، تقریبا به پایان رسید.
اما فضای سیاسی ایرلندشمالی به‌رغم پایان درگیری‌های مسلحانه، همچنان میان جمهوری خواهان و طرفداران دولت مركزی انگلیس موسوم به اتحادگرایان تقسیم‌شده است و این مساله سبب پیچیده‌تر شدن مسایل این منطقه شده است.
ایرلندشمالی واقع در شمال جزیره ایرلند در حال حاضر به همراه انگلیس، اسكاتلند و ولز كشور متحد پادشاهی و یا 'بریتانیا' را تشكیل می‌دهد.
براساس نظرسنجی صورت گرفته برای نشریه تلگراف بلفاست، 56 درصد از مردم ایرلندشمالی خواهان ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا و 35 درصدشان خواهان خروج از این اتحادیه هستند.
بنابر بر نتایج نظرسنجی جدید موسسه 'یوگو'، 43 درصد مردم انگلیس خواهان ماندن كشورشان در اتحادیه اروپا هستند كه در مقایسه با نظرسنجی قبلی این موسسه دو درصد افزایش یافته است. در مقابل، 42 درصد انگلیسی ها موافق خروج كشورشان از اتحادیه اروپا هستند كه در مقایسه با نظرسنجی قبلی یك درصد كاهش یافته است. این نظرسنجی روزهای پنجم و ششم ژوئن (یكشنبه و دوشنبه) انجام شد و دو هزار و یك نفر در آن شركت داشتند.
موسسه نظرسنجی ' او آر بی'، نیز اعلام كرد 48 درصد مردم انگلیس می خواهند كه كشورشان همچنان عضو اتحادیه اروپا بماند و 47 درصد نیز خواستار خروج كشورشان از این اتحادیه هستند.
اروپام**4**1552