به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، روشهاي درمان سرطان معمولا روي همه بيماران جواب نميدهد و تنها بخشي از آنها به اين روشها پاسخ ميدهند. در حال حاضر پزشكان چند روش درماني را روي بيماران آزمايش ميكنند تا دريابند كه كدام روش موثر است.
در اين ميان ممكن است بيمار بيجهت در معرض داروها و مواد سمي مختلف قرار گيرد؛ بنابراين، لازم است روشي ارائه شود كه پزشكان بتوانند با استفاده از آن اثربخشي دارو را روي بيمار مشخص كنند.
يك گروه تحقيقاتي از بيمارستان بيرگام در بوستون آمريكا موفق به ارائه نانوذراتي شدند كه ميتواند تركيباتي را با خود حمل كرده و تعامل سلول سرطاني را با اين تركيب گزارش كند؛ پزشك با استفاده از اين نانوذرات ميتواند دريابد كه يك روش درماني يا داروي شيميدرماني خاص ميتواند روي بيمار تاثير مثبت يا منفي داشته باشد.
نتايج اين پروژه در قالب مقالهاي در نشريه Proceedings of the National Academy of Sciences ارائه شده است. در اين مقاله محققان نشان دادند كه يك ذره چگونه ميتواند در حضور آنزيم فعال شده با كاسپاس، از مرگ سلول خبر دهد.
اين آنزيم با نشر نور فلورسانس سبز ميتواند مرگ سلول را اعلام كند؛ بنابراين پزشكان با استفاده از اين نانوذرات و درخشش آنها نزديك يك سلول، به مرگ سلول سرطاني در اثر استفاده از يك داروي خاص پي مي برند.
به اين نانوذرات، آنتيباديهاي ويژهاي متصل است كه ميتواند نانوذرات را به نزديك سلول سرطاني ببرد و به آن متصل كند. بنابراين، هدفگيري سلول سرطاني با دقت بالايي انجام ميشود. اين گروه تحقيقاتي اين فناوري را روي چند داروي شيميدرماني مورد آزمايش قرار دادند.
اين نانوذرات پليمري پاسخ دو مرحلهاي به محرك خارجي ميدهند. روي اين نانوذرات هم بخش اثرگذار و هم گزارش دهنده به صورت همزمان قرار داده شده است كه عملكرد سيستم را به شكل قابل توجهي افزايش ميدهد.
محققان اين پروژه از اين روش براي بررسي وضعيت سرطان در محيط زنده بدن استفاده كردند و نتايج رضايت بخشي دريافت كردند.
علمي**1023**1834
تهران- ايرنا- محققان نانوذراتي طراحي كردند كه با استفاده از آنها ميتوان اثربخشي يك دارو يا روش درماني را در بيماران مشخص كرد. اين نانوذرات به دليل اتصال به نوعي آنتيبادي، ميتوانند به صورت موثر و دقيق به سلول سرطاني متصل شوند.