به گزارش روز يكشنبه گروه فرهنگي ايرنا از روابط عمومي مركز گسترش سينماي مستند و تجربي، شهرام ميراب اقدم كه كارگرداني مستند «خيابان مولوي» را برعهده دارد، درباره مراحل توليد اين فيلم اظهار كرد: در اولين گام، تصويربرداري در يكي از قديميترين كليساهاي تهران كه متعلق به دوران صفويه است را آغاز كرديم. اين مكان ابتدا محفل بوده و بعدها به كليسا تبديل شده است. تصويربرداري از اين محل كار سادهاي نبود، اما شوراي كليسا همكاري بسيار خوبي با گروه فيلمسازي داشت.
وي افزود: در فاز دوم تصويربرداري، ثبت تصويري مدفن «سيدابوالقاسم» امام جمعه تهران در عهد محمدشاه و اوايل ناصرالدين شاه قاجار معروف به «بقعه سر قبر آقا» را آغاز كرديم كه ويژگيهاي معماري منحصر بهفردي از جمله ستونهاي مرمري يك تكه دارد. امروزه اين بقعه تاريخي مخروبه شده و هيچ امكاني براي بازديد عموم از محل آن وجود ندارد!
ميراب اقدم ادامه داد: تصويربرداري از كليساي «تادئوس و بارتوقيمئوس مقدس» يكي از قديميترين كليساهاي تهران، يكي از سقاخانههاي قديمي مولوي و «سينما آرش» هم از جمله بخشهايي هستند كه تصويربرداري آن به اتمام رسيده است.
اين مستندساز اظهار كرد: در حال حاضر نيمي از كار تصويربرداري فيلم به پايان رسيده و محلهايي هم هست كه منتظر هماهنگي دريافت مجوز ورود هستيم؛ مثلاً منطقه مربوط به محل كشف بقاياي جسدي كه چندي پيش در اين محدوده پيدا شد و قدمت تهران را به بيش از 7 هزار سال قبل بازگرداند.
ميراباقدم، با اشاره به اينكه بخشي از تصاوير فيلم آرشيوي خواهد بود، اظهار كرد: امروزه محله «سيداسماعيل» به معناي گذشته وجود ندارد يا مثلاً ديگر از «كوچه مرغيها» كه محل فروش حيوانات بوده خبري نيست؛ به همين دليل چارهاي جز رجوع به تصاوير آرشيوي وجود ندارد.
فراهنگ**9246**1027
![خيابان مولوي مستند ميشود خيابان مولوي مستند ميشود](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950323/82109664/N82109664-70790852.jpg)
تهران- ايرنا- فيلم مستندي درباره ميراث معنوي، بناها و معماري موجود در خيابان مولوي تهران، به عنوان يكي از قديميترين مناطق پايتخت ايران، در مركز گسترش سينماي مستند و تجربي توليد ميشود.