۲۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۴۳
کد خبر: 82109746
T T
۰ نفر

1800 سكه اليمايي در شهرستان انديكا خوزستان كشف شد

۲۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۴۳
کد خبر: 82109746
1800 سكه اليمايي در شهرستان انديكا  خوزستان كشف شد

اهواز - ايرنا - مدير پايگاه پژوهشي آياپير از كشف يك هزار و 800 سكه اليمايي در منطقه چگارمان شهرستان انديكا در استان خوزستان خبر داد.

ايوب سلطاني يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: در طي عمليات گازكشي براي روستاي چگارمان انديكا در روز جمعه، بيل مكانيكي موجب برخورد به سازه اي باستاني شد كه بلا فاصله تحقيق و كاوش در آن انجام و طي دو روز گذشته يك هزار و 800 سكه كشف شد.
سلطاني گفت: در حال حاضر تمامي سكه ها تحويل نيروي انتظامي شد تا پس از طي مراحل قانوني كار شناسايي و تحقيق باستاني بيشتري بر روي آن ها انجام شود.
سرپرست اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري انديكا يادآور شد: پس از كشف اين سكه ها عمليات حفاري در منطقه متوقف شد و تعدادي از سكه ها كه توسط افراد محلي كشف شده بود به صورت داوطلبانه تحويل نيروي انتظامي شدند.
وي گفت: اين سكه ها از جنس مس و سرب هستند و ارزش مادي چنداني ندارند كه با شفاف سازي اين مساله براي مردم بيشتر مردم اقدام به تحويل سكه ها كردند.
همچنين دبير و سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان گفت: در پي عمليات حفاري براي گاز كشي در روستاي چگارمان انديكا و كشف سكه هاي منقوش، پيش از رسيدن مسئولان ميراث فرهنگي و عوامل انتظامي و امنيتي، بخشي از سكه هاي اليمايي توسط برخي بوميان به سرقت رفت.
مجتبي گهستوني افزود: با پاكسازي محل و انجام سرند بخشي از خاك كه بايد حفاري را پر مي كرد عمليات شناسايي افرادي كه صدها سكه ديگر را ربوده بودند آغاز شد و در نهايت با كشف تعدادي ديگر سكه، برخي افراد به صورت داوطلبانه اقدام به تحويل سكه هاي مورد نظر كردند.
وي ادامه داد: نتيجه بررسي‌هاي اوليه نشان از سازه‌هايي اندك در اين محوطه دارد اما در مرحله اول 1300 سكه اليمايي از محل كشف شده بدست آمده است.
گهستوني گفت: محوطه هاي باستاني گسترده اي در انديكا وجود دارد كه يك نمايندگي ميراث فرهنگي با كمترين امكانات و نيرو نمي تواند در حفاظت از آثار و محوطه هاي تاريخي فعاليت چنداني داشته باشد.
دبير و سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان اضافه كرد: در حال حاضر مطالعات باستان شناسي و پژوهشي منطقه باستاني چگارمان انديكا مي تواند در پايگاه آياپير انجام شود و راه اندازي و تجهيز آزمايشگاه پايگاه آياپير ضرورت دارد.
وي ادامه داد: در انديكا صدها محوطه و اثر تاريخي مهم از دوره هاي مختلف تاريخي وجود دارد اما توسعه شهري در بافت كاملا روستايي انديكا باعث شده تا پروژه هاي مختلفي در منطقه اجرا شود.
گهستوني تصريح كرد: براي جلوگيري از تخريب، تعرض و از بين رفتن آثار و محوطه هاي تاريخي و همچنين جلوگيري از پايمال شدن بودجه هاي دولتي ضرورت انجام استعلام پيش از اجراي هرگونه پروژه اي وجود دارد.
اين دوستدار ميراث فرهنگي گفت: انتظار مي رود كه استانداري خوزستان و فرمانداران و دستگاه هاي اجرايي نسبت به انجام استعلام هاي لازم دريغ نكنند.
شهرستان انديكا در شمال شرق استان خوزستان و حدود 200 كيلومتري مركز استان واقع شده است.
اليمايي يكي از حكومت هاي محلي بود كه در روزگار اشكاني در نواحي خوزستان كنوني بوده است.
اليماييان كه خاستگاه اصلي آنها كوه هاي شمال شرقي خوزستان و منطقه بختياري نشين بوده، از ميانه‌ هاي سده دوم پيش از ميلاد به عنوان يك قدرت سياسي مطرح شدند و با افزايش يافتن قدرتشان، قلمرو خود را به سمت دشت خوزستان گسترش داده و توانستند تا اوايل سده سوم ميلادي به حيات خود ادامه دهند.
7148/6064
۰ نفر