به گزارش ایرنا، بانوانی از اساتید دانشگاه، هنرمندان، شعرا، مدیران، نمایندگان زن مجلس، همسران شهدا و فعالان و خبرنگاران حوزه زنان در نشست رمضانه زنان با رئیسجمهوری حضور داشتند كه نمایندگانی از آنها هر كدام دارای سابقههای حرفهای متفاوت اعم از سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بودند دغدغههایی را در حضور رئیس جمهوری عنوان كردند.
شهیندخت مولاوردی، معاون زنان و امور خانواده رئیسجمهوری اولین سخنران این مراسم بود كه در آغاز سخنانش با بیان اینكه سالگرد انتخابات 24 خرداد 92 كه یادآور حماسه سیاسی توسط ملت ایران و پیروزی عقلانیت و اعتدال و تدبیر و امید است، گفت: انتخابات 24 خرداد 92 یادآور نقش و مشاركت زنان در این انتخابات و اعتماد آنها به برنامههای دكتر روحانی است.
وی با اشاره به اینكه نزدیك 40 میلیون از جمعیت كشور را زنان تشكیل میدهند، از تقویت نهاد خانواده و توانمندسازی زنان و دختران در جامعه دوستدار خانواده، ارتقای جایگاه زن در عرصههای اجتماعی، استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان و تحقق نقش واقعی زن ایرانی با نگاه به عدالت جنسیتی و حفظ كرامت انسانی، به عنوان رویكردهای اصلی دولت یازدهم در حوزه زنان نام برد.
مولاوردی گفت: اكنون در نیمه راه سند چشمانداز 20 ساله نظام، دولت اعتدال میراثدار وضعیتی شده كه نشان از عدم تعادلها در حوزه زنان دارد كه البته جلب مشاركت سازمانهای مردمنهاد، برپایی ساختاری مشاركتجویانه و تسهیلگرانه توسط دولت و توجه به توسعه متوازن حوزه زنان در برنامه ششم توسعه از جمله راهبردها برای بهبود وضعیت و توجه به توسعه متوازن در این حوزه است.
معاون زنان و امور خانواده رئیسجمهوری همچنین انتخابات اخیر مجلس و افزایش نرخ مشاركت زنان به شش درصد را نویدبخش همكاری و همراهی دو قوه مقننه و مجریه در زمینه پیگیری حقوق زنان دانست.
ریگی فرماندار شهرستان قصرقند سیستان و بلوچستان به عنوان اولین نماینده زنان حاضر در مراسم، خواستار تغییر نگرش نسبت به ظرفیت اجتماعی و سیاسی زنان شد و تلاشهای دولت در جهت نقشپذیری زنان، آزای زنان و ایجاد فضای گفتوگو در كشور را شایسته قدردانی دانست و گفت: با عنایت به شرایط فرهنگی، اجتماعی و سنتی استان سیستان و بلوچستان، در دولت یازدهم 2 فرماندار زن و یك معاون استاندار زن به عرصه سیاسی وارد شد. همین اقدام، در تغییر نگرش فرهنگی استان نسبت به نقش زنان موثر بود.
وی با انتقاد از دیدگاهی كه حضور زن در مدیریت عالی دولت را بلای آسمانی میداند و در حالی كه به جمله گهربار بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنی بر «زنان باید در مقدرات اساسی مملكت دخالت كنند» اشاره كرد، مورد تشویق زنان حاضر در مراسم قرار گرفت.
بیتا بیات، نایب رئیس اتاق بازرگانی استان البرز نیز به طرح دغدغههای اقتصادی زنان پرداخت و گفت: بر اساس آمارهای پیشبینی شده سازمان جهانی كار تا سال 2020 میلادی 865 میلیون نفر زن وارد اقتصاد جهانی خواهد شد كه 94 درصد این تعداد در كشورهای در حال توسعه و تنها شش درصد در كشورهای توسعه یافته خواهند بود. لذا انتظار میرود از هم اكنون به منظور حضور جدی زنان ایرانی در عرصه اقتصاد جهانی، برنامهریزی مضاعف كرده و با ایجاد فرصتهای متناسب با قابلیتهای زنان، در راستای ایجاد و توسعه كسبوكارهای خرد جهت میل به اشتغال زنان، اقدام و عمل جدی صورت گیرد.
وی استفاده از خرد جمعی صاحبان فكر و اندیشه و تجارب مدیران و صاحبان صنایع كشور بر اساس اسناد بالادستی و برنامههای توسعهای كشور و همچنین اجرای صحیح قوانین و مقررات و رفع موانع مهم كسبوكار را به عنوان الزامات تداوم پیروزیهای دولت تدبیر و امید در دوران پسابرجام نام برد.
پریوش نظریه، نویسنده و بازیگر سینما و تئاتر آخرین نماینده زنان بود كه حرف دل خود را با رئیسجمهور بیان كرد. این هنرمند گفت:
«آقای رئیسجمهور؛ چند دقیقهای وقت دارم حرف دلم را بزنم. بخشی از حرف دل من به حرف دل همكاران عزیزم برمیگردد. نمیدانم از كجا شروع كنم؟ از لغو كنسرتها و توقیف فیلمهایی كه پروانه ساخت دارند و پروانه نمایش برایشان صادر نمیشود؟ از تخریب تدریجی تئاتر شهر بگویم یا واگذاری موزه هنرهای معاصر؟! میدانم كه شما همه اینها را میدانید و میدانم كه حرف دل من فقط یك یادآوری است به شما.
آقای رئیسجمهور؛ ما را فراموش نكنید؛ ما تمام سعیمان را میكنیم تا فرهنگ این مملكت را ارتقا دهیم.
یك دقیقه هم حرف دلم را به عنوان یك مادر بزنم. به عنوان یك مادر میخواهم بگویم سیستم آموزش و پرورش در كشور ما اشتباه است. سیستم آموزش و پرورش ما فرزندان خلفی به این جامعه تحویل نخواهد داد.
چه بگویم از رواج خشونت و نفرت بین مردم كه از كودكی شروع میشود. از ادبیات سخیفی كه در رسانه های رواج پیدا میكند؛ كه قرار بود دانشگاه باشد.
به عنوان یك حامی محیط زیست و حیوانات از شما عاجزانه تقاضا دارم قانون حمایت از حیوانات تصویب شود.
بالاخره نوبت به سخنرانی دكتر روحانی در جمع زنان رسید. حاضران در سالن برگزاری مراسم، دكتر روحانی را بارها تشویق كردند. بخشهایی از سخنان رئیسجمهوری كه به دنبال آنها مورد تشویق حضار قرار میگرفت در ادامه آمده است:
*حضور فعال زنان در اسفند ماه 94 نه تنها در پای صندوقهای رأی بلكه ایستادن آنها پای میز اعلام كاندیداتوری خود برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی، نشان از این است كه زنان جامعه ما در مسیر احقاق حقوق خود با همه توان و قدرت ایستادهاند و به راهشان ادامه خواهند داد.
*زن راهگشای توسعه جامعه است. این خانم فرماندار با حضورش اعلام كرد كه زن مشكل نیست، قومیت مشكل نیست و مذهب مشكل نیست.
*زنان ما با مذاهب و قومیتهای مختلف به خوبی میتوانند به عنوان نیمی از جمعیت كشور نقشآفرین باشند كه امیدواریم روزی به عنوان نیمی از جمعیت كاملا فعال كشور در صحنههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی باشند.
*در سالهای 56 و57 شرایط جامعه شرایط خاصی بود كه این دیدگاه را به افكار جامعه تحمیل میكرد كه اگر میخواهم دخترم متدین بماند، حداكثر دوران دبستان و با كمی مسامحه حداكثر دوران دبیرستان؛ نه دانشگاه رفتنی بود، نه در صحنه جامعه بودن و نه عضو حزب بودن، ... در این شرایط عدهای شبهه میكردند كه اگر تظاهرات خیابانی به پا میشود آیا زن هم میتواند حضور پیدا كند؟ و برخی قید میكردند یك روز برای تظاهرات خانمها و یك روز برای تظاهرات آقایان؛ یك خیابان برای تظاهرات خانمها و یك خیابان برای تظاهرات آقایان!
*مگر میشود یك كشور به لحاظ اقتصادی پیشرفت كند و نیمی از جامعه در صحنه كار و تلاش حضور نداشته باشد؟! این چه تفكری است كه در ذهن برخی باقی مانده است. گویی هنوز هم عدهای فكر میكنند در خانه و در جامعه پدرسالار وجود دارد. در همه موارد فعالیتهای اجتماعی، مردسالار و پدرسالار و مادرسالار و خانم سالار و ... نداریم. آنچه در اسلام داریم شایستهسالاری است.
*یك رسالت بزرگ زنان جامعه ایرانی ما امروز ساختن الگوی زن مسلمان فعال اجتماعی در سطح جهان است.
*امروز زنان در جامعه ما از لحاظ علم و دانش و شركت در المپیادهای علمی دارای جایگاه بالا هستند؛ حتی یك خانم ایرانی در ریاضیات برنده بالاترین رتبه و مدال جهانی میشود.
*هر وقت وزیری آمد و به من گفت میخواهم معاونی را از خانمها انتخاب كنم، بلافاصله جواب مثبت دادم. معاون وزیر نفت در بخش پتروشیمی از خانمهاست، استاندارد كشور در اختیار خانمها و كسی فكر نمیكرد ما تعداد زیادی فرماندار و بخشدار حتی در استانهای مرزی از خانم ها قرار دهیم.
*شما زنان در زمینه مدیریت باید حركت و اراده خود را در مقام عمل نشان دهید و دولت یازدهم با تمام توان در كنارتان خواهد بود.
گزارش: نیما شایان
سیام**3070**1449
گزارشی از نشست رمضانه رئیس جمهوری با زنان؛
حرف دل نمایندگان زنان در نشست با رئیسجمهوری / درد دل های یك هنرمند با روحانی
۲۵ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۵۴
کد خبر:
82112640
تهران-ایرنا- نشست رمضانه رئیسجمهوری در هفتمین روز ماه مبارك رمضان كه با سومین سالگرد انتخاب دكتر روحانی به عنوان منتخب مردم مقارن بود، به دیدار با زنان اختصاص پیدا كرد؛ دیدار با فرهیختگان و نمایندگان قشری كه نیمی از جمعیت ایران تشكیل میدهند.