به گزارش ايرنا، علي محمدي مقدم روز چهارشنبه در شوراي هماهنگي مديريت بحران چهارمحال و بختياري اظهار داشت: به همين منظور، دو ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار ملي به استان تخصيص داده شد.
وي تأكيد كرد: آغاز عمليات اجرايي احداث ساختمان پايگاه اطفاي حريق درجه يك به عنوان پنجمين استان كشور در شهرستان لردگان با 16 ميليارد ريال اعتبار، از اقدامات مهم اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري در راستاي مقابله با آتش سوزي به شمار مي رود.
محمدي مقدم افزود: ايجاد آتش بُر در مناطق حساس و بحراني، برگزاري دوره هاي آموزشي داخلي و خارجي، تعيين شهرستان هاي معين در آتش سوزي هاي بحراني و راه اندازي پايگاه هاي اطفاي حريق در شهرستان هاي 9 گانه و تمامي بخش هاي تابعه در چهارمحال و بختياري از ديگر اقدامات اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان در راستاي كنترل آتش سوزي محسوب مي شود.
وي تصريح كرد: استفاده از پهباد براي آگاهي به موقع، بهره مندي از هواپيماي آب پاش و بهره گيري از بالگردهاي اطفاي حريق مهمترين نيازها و فناوري هاي نوين در مقابله با آتش سوزي است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري بيان داشت: از ابتداي سال جاري تاكنون 20 و هفت دهم هكتار از جنگل هاي استان در 36 آتش سوزي دچار حريق شده است.
وي اضافه كرد: سال گذشته 11 هكتار از جنگل هاي چهارمحال و بختياري در هفت آتش سوزي در طعمه حريق شده بود.
محمدي مقدم عنوان داشت: سال گذشته 78 فقره پرونده مربوط به آتش سوزي، از سوي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري تشكيل شده است.
وي اظهار كرد: به منظور مديريت، كنترل و مهار آتش سوزي ها در چهارمحال و بختياري، 10 ميليارد ريال در سال گذشته براي خريد تجهيزات اطفاي حريق و تحويل به دهياران مناطق جنگل نشين استان تصويب شد.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري ادامه داد: سال گذشته ناوگان اطفاي حريق اين اداره كل به هشت دستگاه خودروي مجهز به سيستم پيشرفته اطفاي حريق مجهز شد.
وي بيان كرد: نياز به مطالعات پهنه بندي در چهارمحال و بختياري با توجه نبود اطلاع كامل از مناطق حساس و بحراني، لزوم ساخت باند فرود نزديك منابع آبي و منطقه اي با كمترين فاصله نسبت به بيشتر نقاط جنگلي، دفن اصولي زباله ها، تجهيز دهياري هاي بحراني آتش سوزي به وسايل اطفاي حريق، تهيه 50 دستگاه موتورسيكلت به عنوان كاربردي ترين وسيله در مناطق كوهستاني و تهيه لوازم و ابزارآلات اطفاي حريق مي تواند در كنترل آتش سوزي ها مؤثر باشد.
محمدي مقدم يادآور شد: همكاري دهياري ها و هدايت مردم براي اطفاي حريق در مراحل آغاز آتش سوزي ها نقش مهمي در كنترل آن دارد.
مديركل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري نيز گفت: از ابتداي امسال تاكنون 11 مورد آتش سوزي در مناطق حفاظت شده استان رخ داده است.
شهرام احمدي اظهار داشت: در اين آتش سوزي ها، 305 هزار و 100 متر مربع از مناطق حفاظت شده استان طعمه حريق شد.
وي تأكيد كرد: از مجموع آتش سوزي هاي رخ داده در مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختياري 10 آتش سوزي با 290 هزار و 100 متر مربع مرتعي و يك آتش سوزي با 15 هزار متر مربع تالابي بود.
احمدي افزود: در سال گذشته نيز 439 هزار و 965 متر مربع از مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختياري در 36 آتش سوزي جنگلي، مرتعي و تالابي طعمه حريق شد.
وي تصريح كرد: خريد لوازم و تجهيزات اطفاء حريق، طراحي و ساخت شش دستگاه اطفاء حريق پشت خودرويي، خريد يك دستگاه خودرو اطفاء حريق، تكميل بند خاكي تالاب گندمان به طول يك هزار و 600 متر به منظور احياي اين تالاب و جلوگيري از خشك شدن پوشش گياهي و وقوع حريق از طريق جذب اعتبارات ملي و ساخت دو پايگاه اطفاء حريق در تالاب گندمان و منطقه حفاظت شده هلن از اقدامات اداره كل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري به منظور مقابله با آتش سوزي به شمار مي رود.
مديركل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري بيان داشت: 155 هزار و 800 هكتار از مساحت استان تحت مديريت اين اداره كل است.
وي اضافه كرد: مناطق تحت مديريت حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري شامل پارك ملي تنگ صياد، مناطق حفاظت شده تنگ صياد، شيدا، قيصري، سبزكوه و هلن، اثر ملي لاله واژگون و تالاب هاي چغاخور، گندمان و سولگان است.
احمدي عنوان داشت: علت هاي آتش سوزي در مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختياري به دو دسته عوامل طبيعي شامل خشكسالي و عوامل انساني در دو بخش عمدي مانند رقابت دامداران با يكديگر و ايجاد زمينه براي انجام تخلفات زيست محيطي و همچنين غيرعمدي نظير پخش زباله ها در طبيعت و يا آتش زدن زباله ها، دامداران و گردشگران تقسيم مي شود.
به گزارش ايرنا، يك ميليون و 90 هزار هكتار از مساحت چهارمحال و بختياري را مراتع و 307 هزار هكتار را جنگل شامل مي شود.
در اين نشست، مديران كل هواشناسي، جهاد كشاورزي، حفاظت محيط زيست و مديران عامل شركت هاي آب و فاضلاب روستايي و شهري و آب منطقه اي چهارمحال و بختياري نيز گزارش وضعيت بارشي و تأمين آب اين استان در حوزه هاي مختلف را ارائه دادند.
7362/1772
چهارمحال و بختياري پايلوت كشور در استقرار پهباد شناسايي اطفاي حريق است
۲۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۸:۴۴
کد خبر:
82114105
شهركرد - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري گفت: اين استان به عنوان نخستين استان كشور در استقرار پهباد شناسايي اطفاي حريق مشخص و معرفي شده است.