به گزارش ايرنا،عبدالمحمد نجاتي روز پنجشنبه درباره نحوه كنترل اين بيماري اعلام كرد:با اجراي طرح خشكاندن مزارع پرورش ماهي براي كنترل بيماري VHS در استان،بيماري استرپتوكوكوزيس نيز كنترل شد.
وي اظهار داشت: اين بيماري در سال 1392 تمامي مزارع رودخانه اي كه دماي آب آن ها به بالاي 12 درجه سانتيگراد رسيده بود را درگيركرده بود.
وي گفت: درسال هاي 93 و 94 اين بيماري حدود 60 درصد كاهش يافته بود كه اين موضوع باعث شده تا ميزان مصرف آنتي بيوتيك را به شدت كاهش يافت.
به گفته نجاتي، آنتي بيوتيك شيوع بيماري را مهار مي كند اما باكتري را به طور كامل حذف نمي كند.
وي، واكسيناسيون را نقش بسيار مهمي در افزايش مقاومت ماهي، بهبود ضريب تبديل غذايي و بهترين دما را براي واكسيناسيون 8 الي 10 درجه سانتيگراد برشمرد و گفت: ضدعفوني استخر 48 ساعت قبل از خريد بچه ماهي از موارد كاهش آلودگي است.
به گفته وي ،استرپتوكوكوزيس بيماري باكتريايي است كه توسط باكتري هاي گرم مثبت استرپتوكوكوس اينايي ولاكتوكوكوس گارويه در ماهي ايجاد بيماري مي كند.
وي گفت: بي اشتهايي، سستي و بي حال، بيرون زدگي چشم تيرگي رنگ بدن، كدورت يا خونريزي در چشم ها، خونريزي در قسمت هاي آبشش، شناي نامتعادل را از علايم بيماري عنوان كرد.
به گزارش ايرنا، هم اينك 429 مزرعه پرورش ماهي مجاز و 10 مزرعه تكثير ماهي سردآبي در چهارمحال و بختياري فعال است.
چهارمحال وبختياري با توليد سالانه 19هزار تن ماهيان سردابي رتبه نخست توليد را در كشور داراست.
طي دو سال گذشته شيوع بيماري 'وي اچ اس' در مزارع پرورش ماهي استان حدود 70 درصد مزارع را متضرر كرد و منجر به كاهش توليد ماهي در اين استان شد.
7361/2097
بيماري استرپتوكوكوزيس در مزارع پرورش ماهي چهارمحال وبختياري كنترل شد
۲۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۱۳
کد خبر:
82114970
شهركرد- ايرنا- مديركل دامپزشكي چهارمحال و بختياري از كنترل بيماري استرپتوكوكوزيس در مزارع پرورش ماهي استان خبر داد.