۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۹:۲۱
کد خبر: 82121500
T T
۰ نفر
297 حلقه چاه غیرمجاز در چهارمحال و بختیاری شناسایی شد

شهركرد- ایرنا- سرپرست شركت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری از شناسایی 297 حلقه چاه غیرمجاز در این استان خبر داد.

به گزارش ایرنا، فتح الله صابرپور روز سه شنبه در نشست خبری مدیران صنعت آب این استان، افزود: با توجه به تداوم خشكسالی و افت شدید آب های زیرزمینی در استان، فرهنگسازی برای استفاده صحیح از چاه های مجاز و همچنین صرفه جویی در مصرف آب موجود از اقدامات مهم این شركت است.
وی با اشاره به وجود 16 دشت در چهارمحال و بختیاری، تصریح كرد: از این تعداد 11 دشت مطالعه شده و منبع بخش زیادی از مصارف آب شرب در استان است.
صابرپور خاطرنشان كرد: از این 11 دشت به سبب وقوع 9 سال خشكسالی متوالی در استان، هشت دشت ممنوعه اعلام شده است.
سرپرست شركت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری، پروژه انتقال آب بن- بروجن را از مهمترین پروژه های تامین آب در این استان دانست و گفت: تملك اراضی از مهمترین موانع در اجرای این طرح است كه رفع آن همراهی و همكاری مردم را می طلبد.
صابرپور با اشاره به پروژه های انتقال آب داخلی و بین حوضه ای از استان، افزود: قانون ملاك تعیین كننده اجرا یا توقف این پروژه هاست و همگان باید در برابر قانون تمكین كنند.
وی با اشاره به پروژه انتقال آب سد ونك، تصریح كرد: این پروژه پیش از این تحت عنوان سد سولقان بود كه به سبب كمبود اعتبارات اجرایی نشد اما پس از آن، شركت عمران رفسنجان ورود پیدا كرده و مقرر شد هزینه احداث این پروژه را تقبل كند.
سرپرست شركت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تخصیص آب این پروژه گرفته شده اما هنوز در مرحله مطالعات است و امكان اینكه این طرح اجرایی شود وجود دارد.
صابرپور با اشاره به كاهش منبع آب ذخیره شده در سد زاینده رود، اظهار كرد: به سبب خشكسالی های اخیر میزان ذخیره آب سد زاینده رود كاهش یافته و اگر دیگران مدعی شوند كه كاهش آب متوجه مناطق بالادست است، مطلب درستی نیست.
وی با تاكید بر مصرف بهینه آب به ویژه در فصل تابستان، اظهار كرد: انتظار است تا با توجه به گرم شدن هوا و كاهش منابع آب زیرزمینی مردم استان برای جلوگیری از بحران آب در مصرف این مایه حیات صرفه جویی كنند.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با بیان اینكه شهر دشت شهرستان لردگان هم اكنون با تانكر آبرسانی می شود، گفت: آبهای زیرزمینی منبع اصلی تامین آب شرب مردم استان است كه به سبب خشكسالی و كاهش نزولات آسمانی شاهد افت شدید منابع آب زیرزمینی هستیم كه این امر می طلبد در مصرف آب صرفه جویی شود.
قدرت الله بیگلری تصریح كرد: هم اكنون 48 حلقه چاه در استان از مدار خارج شده و دبی آب استحصالی از چاه های فعال نیز بسیار كاهش یافته است.
وی با اشاره به كاهش میانگین بارندگی در شهرستان بروجن، گفت: شهر بروجن به كویر استان تبدیل شده و برای رفع مشكل كم آبی تاكنون سه چاه جدید برای شهر بروجن وارد مدار شده است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان كرد: از ابتدای سال جاری تاكنون 12 حلقه چاه برای تامین آب شرب در استان فعال شده و امید است با صرفه جویی در مصرف آب شاهد كمترین مشكل در فصل تابستان باشیم.
بیگلری با تاكید بر تسریع در اجرای طرح انتقال آب بن- بروجن ، افزود: اگر این پروژه سریع تر اجرایی شود بسیاری از مشكلات تامین آب در استان برطرف می شود.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست اظهار كرد: هم اكنون 350 هزار نفر از جمعیت استان از خدمات این شركت بهره مند هستند.
تورج احمدپور ، شاخص بهره مندی مردم روستاهای استان از آب شرب سالم را 68.8 درصد اعلام كرد و گفت: میانگین شاخص بهره مندی از آب شرب سالم در روستاهای كشور 74 درصد است.
وی تصریح كرد: همچنین شاخص بهره مندی مردم روستاهای كشور از خدمات فاضلاب 10 درصد و در استان نیم درصد است.
احمدپور از آبرسانی سیار به 50 روستا در استان خبر داد و افزود: با توجه به فرارسیدن فصل تابستان پیش بینی می شود آبرسانی سیار به 100 روستا افزایش پیدا كند.
وی با اشاره به اصلاح و تعویض 300 كیلومتر شبكه فرسوده توزیع آب در روستاها، خاطر نشان كرد: 700 كیلومتر شبكه فرسوده دیگر باقی مانده كه برای اصلاح و تعویض آن 800 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت مشاركت های مردمی در تعویض شبكه های فرسوده، تصریح كرد: با كمك مردم تاكنون 40 كیلومتر از شبكه های فرسوده تعویض شده است.
به گزارش ایرنا، یكم تا هفتم تیرماه تحت عنوان هفته صرفه جویی آب در كشور نامگذاری شده است.
هم اكنون 217 هزار مشترك با جمعیتی بالغ بر 530 هزار نفر در 40 شهر چهارمحال و بختیاری از آب شرب سالم و لوله كشی بهره مند هستند
هم اكنون از 775 روستا در چهارمحال و بختیاری ، 463 روستا تحت پوشش صدور قبض آب بوده و 600 روستا نیز از خدمات آب و فاضلاب روستایی بهره مند هستند.
7363/2097