طرح جاده ابریشم فضایی جدید در توسعه روابط تهران و پكن ایجاد كرده است

پكن - ایرنا - عضو انجمن دوستی چین و ایران اعلام كرد كه اجرای مشترك طرح «یك كمربند - یك جاده» موسوم به جاده ابریشم، فرصتی مناسب برای توسعه روابط دو كشور در فضایی جدید ایجاد كرده است.

«جو جین تانگ» در سخنانی اظهار داشت كه چین و ایران در دوران باستان از طریق جاده ابریشم مراودات زیادی با یكدیگر داشته‎اند و در عصر جدید نیز اجرای این طرح می تواند توسعه مناسبات دو كشور را در حوزه های مختلف بویژه اقتصادی گسترده تر نماید.
اجرای طرح یاد شده در سال 2013 میلادی توسط «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین مطرح شد كه این طرح تاكنون مورد استقبال بسیاری از كشورهایی واقع شده در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته است.
همچنین در جریان سفر رئیس جمهوری چین به ایران كه بهمن ماه سال گذشته صورت گرفت، دو كشور ضمن توافق درباره برقراری روابط راهبردی همه‌جانبه، یادداشت تفاهم پیشبرد روند اجرای طرح «یك كمربند - یك جاده» را امضا كردند.
عضو انجمن دوستی چین و ایران در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در سال‎های گذشته بر اثر تحریم‎های غرب علیه ایران اگرچه همكاریهای میان دو كشور به بهترین شكل در حال انجام بود اما بسیاری از شركت‌های چینی آشنایی چندانی با ایران نداشتند.
وی ادامه داد: هم اكنون در ایران طرح ‌های زیادی در زمینه ساخت راه‎آهن، جاده، فرودگاه، بندر و كشاورزی و سایر زمینه‎ها وجود دارد كه از ظرفیت‎‏های زیادی برای همكاری دو طرف برخوردار است.
«جو جین تانگ» همچنین یادآور شد كه ایران تنها كشور در جهان است كه هر دو جاده ابریشم زمینی و دریایی از آن عبور می‎كند و این فرصت ایده آلی برای همكاری دو كشور در این زمینه ایجاد كرده است.
وی در ادامه گفت وگوی خود با رادیو بین المللی چین یادآور شد: علاوه بر این، با توجه به مسیر طولانی جاده ابریشم (بیش از 8000 كیلومتر)، ایران كشور بسیار مهمی در میانه راه این مسیر است و می تواند نقشی مهم در راستای برقراری ارتباطات بین چین و اروپا ایفا كند.
عضو انجمن دوستی چین و ایران كه قصد دارد شهركی به نام «جنگ هه» (دریانورد معروف چینی سده 15 كه به خاطر سفر به دریاهای غرب شهرت یافت) در جزیره قشم ایجاد كند، می‎گوید: جزیره قشم همواره در طول تاریخ گذرگاه مهمی در مسیر راه ابریشم دریایی بود و امروز نیز می‎تواند در ساخت راه ابریشم جدید نقش داشته باشد.
«جو جین تانگ» 72 ساله از مسئولان پیشین كمیته توسعه و اصلاحات منطقه خودمختار «هوی نینگ شیا» در غرب چین بود كه پس از بازنشستگی در سال 2005، فعالیت خود را برای توسعه روابط اقتصادی، تجاری و همكاری فرهنگی بین ایران و چین آغاز كرد.
برگزاری اولین گردهمایی گردشگری مسلمانان چین، سمینار اقتصاد و تجارت چین و ایران با همكاری سفارت ایران در چین و همچنین برپایی نمایشگاه هنرهای ایران، از كارهای ارزنده وی به شمار می رود.
آساق**1597