۹ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۴۸
کد خبر: 82130264
T T
۰ نفر

طبقه بندي و تحليل ادبيات منظوم عامه انجام شد

۹ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۴۸
کد خبر: 82130264
طبقه بندي و تحليل ادبيات منظوم عامه انجام شد

تهران-ايرنا- پژوهشگران در مركز تحقيقات زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تربيت مدرس براي نخستين بار در كشور پژوهش طبقه بندي و تحليل ادبيات منظوم عامه را با هدف ثبت و شناسايي گونه‌هاي مختلف بومي سرود انجام دادند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، حسن ذوالفقاري مدير پروژه طبقه بندي و تحليل ادبيات منظوم عامه درباره اين پروژه گفت: اين طرح توسط كارگروه علوم انساني صندوق حمايت از پژوهشگران معاونت علمي رياست جمهوري مصوب شد.شناسايي گونه‌هاي مختلف بومي سرود، تحليل و طبقه‌بندي آنها در كل كشور از اهداف اين پروژه است.
ذوالفقاري افزود: پروژه طي سه سال با همكاري 10 نفر از پژوهشگران در مركز تحقيقات زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تربيت مدرس به انجام رسيد كه در آن ابتدا 350 گونه از اشعار محلي در استان و مناطق مختلف كشور شناسايي شد البته اين گونه‌ها نام‌هاي خاص و اشعار متعدد در ميان مردم داشتند.
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس تصريح كرد: اين گونه‌ها به لحاظ سرايندگان، مراسم، وسايل و ابزار مورد نياز براي اجرا، ويژگي‌هاي ادبي، نوازندگان و خوانندگان، مضامين و ابعاد اجتماعي و فرهنگي سروده‌ها بررسي و نمونه‌هايي نيز عرضه شد تا بتوان شناسنامه كاملي از اين سروده‌ها در دست داشت.
به گفته وي اين گونه سروده‌ها زمينه مطالعات گسترده تري را در ادبيات منظوم عامه و محلي ايران فراهم مي‌كند، اين گونه‌ها هم اكنون در مناطق مختلف ايران در آيين‌ها مختلف همچون ديني و مذهبي، عروسي، سوگ و شادي اجرا و خوانده مي‌شوند كه ثبت و ضبط اين گونه‌ها مي‌تواند به عنوان ميراث معنوي اقوام ايراني از سوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و سازمان ميراث فرهنگي دنبال شود.
رئيس مركز تحقيقات زبان و ادبيات فارسي با اشاره به اينكه اين پژوهش سال گذشته به عنوان پژوهش برگزيده سال انتخاب شد،افزود: پژوهش فوق زمينه شناخت بيشتر اقوام ايراني را فراهم مي‌كند البته بخش دوم طرح به طبقه‌بندي و تحليل اين گونه‌ها از ابعاد مختلف زباني، ادبي، زيبايي شناختي، فرهنگي و اجتماعي بررسي و تحليل‌هاي بسيار عميقي در اين راستا انجام شده است كه مي‌تواند دستاوردهاي بسياري را همراه داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: از طريق اين پژوهش گونه‌هاي سرود بومي ناشناخته محلي معرفي شده و زمينه براي مطالعه بيشتر روي آنها فراهم مي‌شود در واقع هدف شناسايي و ثبت اين گونه‌ها براي نخستين بار در كشور بوده است.
علمي(1)**1023**1440
۰ نفر