به گزارش ایرنا، در معاملات امروز، بیش از 785 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش دو هزار و 450 میلیارد ریال در 61 هزار و 154 نوبت خرید و فروش شد.
نمادهای همراه (ارتباطات سیار ایران)، ومعادن (توسعه معادن و فلزات)، وامید (گروه مدیریت سرمایه گذاری امید) و رمپنا (مپنا) با رشد خود بیشترین تاثیر را در رشد شاخص داشتند، اما نمادهای حكشتی (كشتیرانی جمهوری اسلامی)، وكار (بانك كارآفرین) و فاراك (ماشین سازی اراك) بالاترین تاثیر منفی را بر شاخص گذاشته و مانع رشد بیشتر شاخص شدند.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) 9 واحد، شاخص كل (هم وزن) كمتر از یك واحد، شاخص بازار اول هفت واحد و شاخص بازار دوم 114 واحد رشد و شاخص آزاد شناور 22 واحد افت داشته است؛ شاخص قیمت (هم وزن) نیز ثابت مانده و تغییری نسبت به معاملات روز چهارشنبه نداشته است.
بالاترین رشد قیمت در معاملات امروز به توسعه معادن روی ایران، باما، ملی سرب و روی ایران، كالسیمین و توسعه معادن و فلزات تعلق داشته است.
بیشترین كاهش قیمت نیز مربوط به حق تقدم سیمان فارس و خوزستان، افست، شیر پاستوریزه پگاه خراسان، سرامیك های صنعتی اردكان و فولاد آلیاژی ایران بوده است.
به گزارش ایرنا، شاخص كل بورس در هفته گذشته نوسان چندانی نداشت و پرونده كاری هفته گذشته بازار سرمایه، در مجموع با رشد هفتگی 296 واحدی بسته شد؛ شاخص كل در روز چهارشنبه با افت روزانه 250 واحدی به كانال 73 هزار واحدی بازگشت.
**تغییر چشمگیری در گزارش های سه ماهه شركت ها منتشر نخواهد شد
مهدی بزرگی تحلیل گر بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت نوسان شاخص بورس در هفته های اخیر، گفت: رشد و افت شاخص بورس در هفته ای كه گذشته تحت تاثیر عوامل تكنیكال بود و هیچ علت بنیادی در آن دخالت نداشت.
وی با بیان اینكه شاخص كل بورس در هفته كاری منتهی به یكم تیرماه به كف كانال (پایین ترین میزان قیمت) رسید و در نتیجه صعودی كوتاه مدت داشت، ادامه داد: در هفته گذشته، شاخص كل بورس با رشد خود به سقف كانال (بالاترین میزان رشد) برخورد كرد و به همین دلیل در روز چهارشنبه، دچار افت 250 واحدی شد.
این تحلیل گر بازار سرمایه درباره تاثیر كاهش نرخ سود بانكی بر فعالیت بازار سرمایه، گفت: كاهش نرخ سود بانكی، تاثیر عمده ای بر رشد شاخص نداشته است، زیرا اكنون برخی صندوق های سرمایه گذاری، نرخ سود زیادی را پرداخت می كنند كه برای سرمایه گذاران جذابیت دارد.
وی افزود: حجم معاملات بازار سرمایه در روزهای اخیر، رشد چندانی نداشته است كه نشان می دهد سرمایه های جدیدی به علت كاهش نرخ سود بانكی وارد بورس نشده است.
این تحلیل گر بازار سرمایه درباره روند حركت شاخص بورس در هفته جاری نیز گفت: با توجه به رشد شاخص در هفته گذشته و رسیدن به سقف تكنیكال، احتمالا روند حركت شاخص در هفته پیش رو، نزولی خواهد شد.
این كارشناس بازار سرمایه یادآورشد: شاخص كل بورس، توان عبور از مقاومت های پیش رو را ندارد و اكنون اخبار بنیادی كه حركت صعودی شاخص را حمایت كند، وجود ندارد.
وی ورود شاخص كل بورس به روند نزولی را یادآور شد و اضافه كرد: شاخص كل بورس از نیمه فروردین ماه امسال در كانال نزولی قرار گرفته و به نظر می رسد كه تا مردادماه نیز ادامه داشته باشد.
این تحلیلگر بازار سرمایه اضافه كرد: بر اساس تحلیل تكنیكال، روند نزولی شاخص كل تا اوایل مردادماه ادامه می یابد و سپس وارد مدار رشد خواهد شد.
بزرگی، به گشایش های صنعت بانكداری در هفته های آتی اشاره كرد و گفت: مجلس دهم دو تبصره ای كه مجلس نهم از قانون بودجه حذف كرده بود را دوباره تصویب كرد كه با اجرایی شدن آنها، فعالیت بانك ها بهبود می یابد.
وی افزود: مصوبه های مجلس دهم درباره افزایش سرمایه بانك ها و پرداخت بدهی دولت به بانك ها، سبب می شود رقابت ناسالم بانك ها برای جذب سپرده ها از طریق افزایش سود بانكی، متوقف شود.
بزرگی، درباره وضعیت انتشار گزارش های سه ماهه مجامع شركت های بورسی نیز گفت: گزارش های شركت ها همچنان خنثی خواهند بود و در آنها هیچ مطلب جالب توجهی كه تعیین كننده باشد، وجود نخواهد داشت.
این كارشناس بازار سرمایه یادآورشد: در هفته های اخیر، اتفاق بنیادی چشمگیری رخ نداده كه بخواهیم تاثیر آن را در گزارش های سه ماهه شركت ها شاهد باشیم.
**صدور افزایش سرمایه سه شركت بورسی
سازمان بورس و اوراق بهادار با تقاضای افزایش سرمایه شركتهای سرمایهگذاری «توسعه معادن و صنایع»، «بورس اوراق بهادار تهران» و تولید نیروی جنوب غرب صبا» موافقت كرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، شركت سرمایهگذاری توسعه معادن و صنایع اعلام كرده است برنامه افزایش سرمایه از مبلغ 21 هزار و 920 میلیارد ریال را به 27 هزار و 944 میلیارد و 770 میلیون ریال دارد.
افزایش سرمایه نماد ومعادن (شركت سرمایهگذاری توسعه معادن و صنایع) از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی، به مبلغ شش هزار و 24 میلیارد و 770 میلیون ریال، با یك هزار ریال ارزش اسمی هر سهم خواهد بود.
شركت بورس اوراق بهادار نیز با سرمایه یك هزار و 100 میلیارد ریال، مبلغ 150 میلیارد ریال از محل سود انباشته و سایر اندوخته ها افزایش سرمایه خواهد داشت.
همچنین شركت تولید نیروی جنوب غرب صبا با سرمایه یك هزار و 500 میلیارد ریال، از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی، مبلغ دو هزار و 500 میلیارد ریال افزایش سرمایه خواهد داشت.
مهلت قانونی شروع پذیره نویسی شركتهای فوق، حداكثر 60 روز پس از تاریخ این مجوز است؛ و پذیره نویسی نكردن در مهلت مقرر موجب ابطال این مجوز شده و انجام آن مستلزم اخذ مجوز جدید از سازمان بورس خواهد بود.
اقتصام**2022**1561
افزایش 25 واحدی شاخص كل بورس/ امیدواری رشد بازار سرمایه از مرداد ماه
۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۰۱
کد خبر:
82134249
تهران- ایرنا- شاخص كل بازار سرمایه، هفته كاری جدید را با روندی مثبت آغاز كرد و با رشد اندك 25 واحدی در معاملات امروز (شنبه) به رقم 73 هزار و 965 واحد ارتقا یافت.