۱۴ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۵۸
کد خبر: 82136798
T T
۰ نفر

كاوشگر جونو هر لحظه به مشتري نزديك تر مي شود

۱۴ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۵۸
کد خبر: 82136798
كاوشگر جونو هر لحظه به مشتري نزديك تر مي شود

تهران- ايرنا- كاوشگر سازمان فضايي آمريكا (ناسا) به نام جونو كه قرار است اسرار مشتري را افشا كند، هر لحظه به مشتري نزديك تر مي شود.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه ناسا، پيش بيني مي شود كه اين كاوشگر تا ساعاتي ديگر توسط گازهاي گرانشي مشتري تسخير و در مدار مورد نظر قرار گيرد. براي اين منظور لازم است جونو با استفاده از موتور راكتي كه توسط انگليس ساخته شده است، يك عمليات ترمز كامل اجرا كند. در صورتي كه عمليات موفقيت آميز باشد و جونو در مدار مناسب جايگزين شود، بخش اصلي سفر هجده ماهه خود را براي بررسي آنچه در اعماق اتمسفر ابري و غبار آلود اين سياره قرار دارد، صرف خواهد كرد.
چنانچه انفجار موتور كاوشگر طبق برنامه پيش بيني شده و در زمان مناسب صورت نگيرد، حدود 1.1 ميليارد دلار هزينه اين كاوشگر به باد خواهد رفت.
جونو هيچ گيرنده مستقري روي زمين ندارد و اطلاعات لازم از طريق آنتن هاي كاوشگر به زمين مخابره مي شوند. با فرض اينكه همه چيز منظم و طبق برنامه ريزي پيش رود، ماموريت اصلي جونو كشف اسرار مشتري است. سياره مشتري داراي عجيب ترين شفق قطبي در تمام منظومه شمسي است كه چندين برابر درخشان تر از شفق قطبي زمين است.
محققان اطلاعات بسيار اندكي درباره سياره مشتري دارند. مشتري بزرگترين و مرموزترين سياره منظومه شمسي است و با چشم غيرمسلح نيز در آسمان ديده مي شود، با وجود اين هنوز معلوم نيست كه آيا در زير اتمسفر طوفاني و پر از گاز اين سياره، يك هسته جامد وجود دارد يا تمام سياره از گاز تشكيل شده است. همچنين منشاء ميدان مغناطيسي بسيار شديد اين سياره مشخص نيست.
در سال 2001 ميلادي دو تن از محققان دانشگاه لستر مقاله اي را منتشر كردند كه در آن چرخش سريع مشتري و فوران مواد آتشفشاني از قمر Io را علت اصلي ايجاد شفق هاي قطبي منحصر به فرد در اين سياره معرفي كردند. اين مقاله مورد توجه محققان ناسا قرار گرفت و بدين ترتيب مقدمات اجراي يك پروژه تحقيقات فضايي و پرتاب فضاپيماي جونو به فضا شكل گرفت.
فضاپيماي جونو براي رسيدن به مشتري مسافتي به طول 2.73 ميليون كيلومتر را در طول پنج سال طي كرده است.
تاكنون هيچ فضاپيمايي تا اين حد به مشتري نزديك نشده است. اين فضاپيما به دليل فاصله بسيار زياد مشتري از خورشيد، از سوخت اتمي بهره مي برد و مجهز به دوربيني است كه در طول سال آينده نزديكترين تصاوير را از سطح مشتري تهيه خواهد كرد.
قرار است اين فضاپيما پس از اتمام ماموريت خود، به جو مشتري وارد شود تا در اثر حرارت ايجاد شده از بين برود و احتمال برخورد آن با اقمار مشتري، منتفي شود.
علمي (6)** 9259**2017
۰ نفر