به گزارش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وكشاورزی تهران، محمد اتابك گفت: مجلس باید بهفوریت به صنایع بحرانی مانند سیمان رسیدگی كند؛ زیرا وزارت صنعت، معدن و تجارت هیچ برنامه خاصی در این زمینه ندارد.
اتابك افزود: اكنون اقتصاد كشور در شرایط ركودی است و خارج سازی اقتصاد از این شرایط باید در اولویت مجلس دهم قرار گیرد.
وی اضافه كرد: بخش ساختمان نسبت به سایر بخشهای صنعتی حجم بسیار بالاتری دارد و چنانچه منتظر باشیم بخش معدن چرخ اقتصاد كشور را به حركت درآورد، انتظار معقولی نیست.
اتابك گفت: هنگامی كه طرح های عمرانی و ساختمان سازی فعال نیست، صنایع با چالش های جدی روبرو می شوند و برای رونق به گشتاوری در اقتصاد باید تكیه كرد كه وزنه خودش را داشته باشد و غیر از صنعت ساختمان نمی توان به موضوعی دیگر اتكا داشت و سرمایه گذاری در این بخش اجتناب ناپذیر است.
به گفته رییس هیات مدیره انجمن صنفی كارفرمایان صنعت سیمان، شرایط بخشهای صنعتی كشور بسیار سخت است.
وی یادآوری كرد: اكنون ایجاد بازار مناسب برای صنایع با چالش های جدی روبرو است و باید روی این موضوع متمركز شد و طرح های عمرانی كشور را فعال ساخت.
به گفته اتابك، اكنون صنایع بحرانی مانند سیمان با ركود شدید روبرو شده است؛ ظرفیت كشور به 80 میلیون تن رسیده اما مصرف داخلی سالیانه بیش از40 میلیون تن است.
وی اضافه كرد: صنعت سیمان در واقع یك سرمایه ملی است كه در حال از بین رفتن است و معضلات اجتماعی و بیكاری را به دنبال خواهد داشت.
اتابك خواستار آن شد كه در كمیسیونهای تخصصی مجلس به ویژه كمیسیون صنایع و معادن، اقتصاد و... با اولویت، به این بخش رسیدگی شود.
رییس انجمن صنفی كارفرمایان صنعت سیمان اضافه كرد: میزان اشتغال مستقیم صنعت سیمان در كشور 30 هزار نفر و اشتغال غیرمستقیم آن یك ضریب 6 یا هفت برابری به صورت حداقل است.
وی گفت: شرایط واحدهای تولیدكننده سیمان كشور به جایی رسید كه پارسال برای پرداخت دستمزد كارگران محدودیت وجود داشت و این شرایط برای 50 درصد واحدهای تولیدی روی داد.
ایران پیشتر بین چهار تولیدكننده اصلی سیمان در جهان جای داشت اما امروز افت تولید، موجب نزول به جایگاه هفتم جهانی در این بخش شده است.
شرایط كشور عراق در جذب بیش از 60 تا 65 درصد سیمان تولیدی كشور در سال های گذشته، شرایط مطلوبی را با توجه به وضعیت ركودی و افت ساختمان سازی به وجود آورده بود اما ممنوعیت واردات سیمان به عنوان سیاست حمایت از تولید در عراق، آثار منفی برای صنعت سیمان كشور داشته است.
سال 1393 میزان صادرات سیمان كشور از رقم 18 میلیون تن فراتر رفت كه این رقم ركورد بی سابقه ای در این بخش بود.
اقتصام** 1559**1961
تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره انجمن صنفی كارفرمایان صنعت سیمان صنایع كشور را نیازمند برنامه ریزی، سرمایه گذاری ایجاد بازار مناسب دانست.