محمدجواد تشكري روز شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: برخي از باغ داران اين استان تا 100 درصد خسارت نيز ديده اند.
وي با بيان اينكه تاكداران اين استان در اثر بيماري سفيدك داخلي انگور بين 10 تا 100 درصد خسارت ديده اند افزود: متاسفانه برخي از آنان با وجود اينكه چندين بار سم پاشي داشته اند اما محصول آنان دچار خسارت شده است.
وي افزود: سم هاي متنوعي نيز براي مبارزه با اين بيماري به كشاورزان معرفي اما متاسفانه بيماري كنترل نشده و از اين ناحيه به تاكدارن خسارت زيادي وارد شده است.
وي به هزينه هاي بالاي سمپاشي و مبارزه با اين بيماري اشاره كرد و افزود: براي مبارزه با اين بيمار هر روز بايد تاكستانها سمپاشي شود و اين امر مستلزم هزينه هاي زياد است.
وي گفت: در استان خراسان شمالي 16 هزار هكتار تاكستان وجود دارد كه سالانه 180 هزار تن انگور از اين سطح برداشت مي شود.
به گزارش ايرنا در خراسان شمالي 40 هزار هكتار باغ وجود دارد.
تشكري افزود: از مجموع اين سطح 11 هزار هكتار آبي و مابقي به صورت ديم است .
وي اظهار كرد: سالانه به علت انواع بيماري ها، آفات، سرما و خشكسالي به تاكداران اين استان خسارت هايي وارد مي شود كه در برخي از سال ها سفيدك سطحي نيز داشته ايم كه به راحتي كنترل مي شد اما متاسفانه در سال زراعي امسال سفيدك داخلي انگور شيوع پيدا كرده كه بيماري قارچي است و به دليل شرايط آب و هوايي كنوني قابل كنترل نيست.
وي افزود: با توجه به تيپ رويش انگور در زمين رطوبت وجود دارد و همچنين با توجه به باران هاي اخير و رطوبت بالا امكان گسترش فعاليت هاي قارچي بيشتر و اين بيماري توسط باد پراكنده مي شود و هر هفت روز چرخه تكرار دارد كه مبارزه بسيار سخت است.
وي اظهار كرد: متوسط درجه حرارت 20-15 و رطوبت نسبي بالا بهترين شرايط براي بيماري را فراهم كرده است.
وي گفت: همچنين از 20 اسفند تا انتهاي خرداد ماه در اين استان 41 روز بارندگي داشته ايم كه اين امر در مناطق بدرانلو بجنورد بيش از 60 روز بوده است.
وي افزود: با وجود اينكه به موقع و از 20 فروردين ماه مبارزه را آغاز كرديم اما اين بيماري به علت فراهم بودن شرايط آب و هوايي و شيوع آن با باد كنترل نشده است.
وي با بيان اينكه بايد در خصوص اين بيماري شرايط بحراني اعلام شود افزود: هم اكنون شرايط اين استان در خصوص تاكداران بحراني است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي با اشاره به خسارت شديد به باغ هاي انگور به دليل شرايط محيطي گفت: خسارت سفيدك داخلي انگور، تاكستان هاي اين استان را در وضعيت بحراني قرار داده است.
عبدالله يوسفي در كارگروه تخصصي خشكسالي، سرمازدگي و مخاطرات اين استان اعلام كرد: بين 10 تا 100 درصد باغ هاي انگور اين استان از ناحيه آفت سفيدك داخلي خسارت ديده اند.
وي افزود: در مجموع آفت سفيدك داخلي به 40 درصد تاكستان هاي خراسان شمالي خسارت وارد كرده است كه ميزان خسارت 810 ميليارد ريال برآورد شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي در بخش ديگري از سخنانش گفت: با وجود اينكه از طريق مجموعه فني توصيه ها و پيش بيني هاي لازم صورت گرفته بود اما شرايط كنترلي نبوده است چرا كه بيماري قارچي كنترل نمي شود و تنها پيش بيني مي شود.
وي با بيان اينكه تنها سرعت رشد كم شده است افزود: اما اگر دوباره شرايط اقليمي فراهم شود رشد آفت را خواهيم داشت و از هم اكنون تنها بايد به فكر احيا و بازسازي وضعيت باغ ها باشيم تا اين تاكستان ها را حفظ كنيم.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه سالانه بيش از دو ميليون و 500 تن انواع محصول كشاورزي زراعي و باغي و همچنين دامي توليد مي شود.
در خراسان شمالي بيش از 40 هزار هكتار باغ وجود دارد كه از مجموع اين ميزان 16 هزار هكتار مربوط به تاكستان ها است كه سالانه بيش از 180هزار تن انواع انگور توليد مي شود.
3007/ 6042/1772
به علت هزينه هاي بالا؛
تاكداران خراسان شمالي از ادامه سمپاشي باغ هاي خود منصرف شدند
۱۹ تیر ۱۳۹۵، ۱۸:۲۷
کد خبر:
82142071
بجنورد - ايرنا - معاون بهبود توليدات گياهي اداره كل جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: برخي از تاكداران اين استان به علت طغيان بيماري سفيدك داخلي انگور و همچنين هزينه هاي سرسام آور سمپاشي باغ هاي خود را رها كرده اند.