به گزارش روز دوشنبه دبیرخانه كانون های فرهنگی هنری مساجد استان كرمان در این بیانیه آمده است: حجاب یعنی اینكه من آزادم! در فكر، تحصیل، پیشرفت، كار، ورزش، عبادتم؛ فقط یكجا آزاد نیستم، آن هم هرزگی برای چشم های گرگ صفت است.
این بیانیه آیه 59 سوره مباركه احزاب را یادآوری كرده و آورده است: 'ای پیغمبر، به همسران و دخترانت و به زنان مومنین بگو كه جلبابهای ( روسری ها) خویش را به خود نزدیك سازند. این كار برای اینكه شناخته شوند و مورد اذیت قرار نگیرند نزدیك تر است و خدا آمرزنده و مهربان است. اگر منافقان و بیماردلان و كسانی كه در شهر نگرانی به وجود می آورند، از كارهای خود دست برندارند ما تو را علیه ایشان خواهیم برانگیخت. در آن وقت فقط مدت كمی در مجاورت تو خواهند زیست'.
این بیانیه می افزاید: از آن روزی كه رضاشاه پس از بازگشت از سفر تركیه در سال 1314 اصرار به این داشت كه ما باید صورتاً و سنتتاً غربی باشیم، علمای متعهد و مردم بیدار و دیندار ایران را تاب این گزافه گویی ها نبود؛ مسجد گوهرشاد، محل اجتماع و سخنرانی بر ضد لباس بیگانه و اسلام زدایی شده بود.
این بیانیه ادامه می دهد: با بازداشت برخی از عالمان مبارز، اجتماعات وسیع تر گردیده و لحن سخنرانان آتشین تر و شعار مردم تندتر شده بود. خطبای معروف و مشهور چون شیخ مهدی واعظ خراسانی، شیخ عباس علی محقق و شیخ بهلول در مسجد گوهرشاد به منبر رفتند و مردم را بیش از پیش آگاه ساختند.
در ادامه آمده است: صبح جمعه 20 تیر سال 1314، قزّاقان رضاخان برای متفرق ساختن مردم وارد عمل شدند و بی محابا به روی مردم تیراندازی كردند و در این ماجرا، حدود یكصد نفر كشته و زخمی شدند. اما مردم متفرق نگشتند و مقاومت كردند... روز شنبه 21 تیرماه در مسجد؛ شعارهای ضد سلطنت و ضد حجاب زدایی داده می شد و مسجد یك پارچه سرود مقاومت سر داده بود. وحشت مقامات دولتی را فرا گرفت. سرانجام رضاشاه دستور داد كه همه را دستگیر و مجازات نمایند و مسلسل های سنگین را بر بام های مشرف به مسجد كار گذاشتند.
در این بیانیه آمده است: قیام مسجد گوهرشاد و كشته شدن هزاران نفر از مردم و روحانیت و تبعید و زندانی شدن جمع بسیاری از آن ها، نقطه اوج مبارزه های بر ضد رضاخان بود و از آن واقعه جان گداز تا سقوط پهلوی اول و دوم، این مبارزه هم چنان ادامه داشت.
دبیرخانه كانون های فرهنگی هنری مساجد استان كرمان در این بیانیه می افزاید: رهبر كبیر انقلاب حضرت امام خمینی رحمت الله در خصوص تغییر لباس و كلاه چنین بیان داشتند، '... آن هایی كه این قدر قوه تمیز ندارند كه كلاه لگنی را كه پس مانده درندگان اروپاست، ترقی كشور می دانند، با آن ها حرفی نداریم كه آن ها از ما سخن خردمندانه را بپذیرند و عقل و هوش و حس آن ها را اجانب دزدیده اند... . آن روز كه كلاه پهلوی سر آن ها گذاشتند، همه می گفتند، مملكت باید شعار ملی داشته باشد، استقلال در پوشش دلیل استقلال مملكت و حافظ آن است. چند روز بعد، كلاه لگنی 'شاپو' گذاشتند سر آن ها، یك دفعه حرف ها عوض شد. گفتند ما با اجانب مراوده داریم. باید همه هم شكل باشیم تا در جهان با عظمت باشیم. مملكتی كه با كلاه، عظمت برای خود درست می كند یا برایش درست می كنند، هر روزی كلاهش را ربودند، عظمتش را هم می برند'
در این بیانیه آمده است: حالا بعد از گذشت سالها از آن واقعه، 21 تیر به عنوان روز ملی عفاف و حجاب شناخته می شود تا یادمان باشد و فراموش نكنیم كه این گوهر گرانبها از جویبار خون هزاران مجاهدی كه در این راه جان دادند به دست ما رسیده است؛ تا آن را پاس بداریم و ارزان نفروشیم.
این بیانیه می افزاید: رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) فرمودند، حجابِ برتر كه شما اشاره كردید (كه مراد همین چادر ایرانيِ خود ماست) حقیقتاً حجاب برتر است؛ هیچ تردیدي در این نباید داشت. البته من هیچ وقت نگفتم كه چادر را در جایي اجباري كنند؛ اما همیشه گفته ام كه چادر یك حجاب ایراني است و زن ایراني این را انتخاب كرده و خوب حجابي هم هست و مي تواند كاملاً حفاظ و حجاب داشته باشد. حالا بعضی ها هستند كه از هرچه ایراني و خودي است، ناراحتند و دلشان را مي زند؛ دلشان مي خواهد سراغ چیزهایي بروند كه از خودي بودن دورتر است! به هرحال اگر حجاب را حفظ كنند، باز هم خلاف شرعي انجام نداده اند؛ منتها چیز بهتري را از دست داده اند.
این بیانیه تصریح می كند: حجاب یعنی زن مسلمان و آزاده این اجازه را به نگاه های هرزه و دل های بیمار نمی دهد تا ظاهر او را رصد كنند؛ حجاب یعنی احترام به شخصیت خود، تكریم خود و احساس ارزشمندی! یعنی حصار كشیدن به دور حریم ممنوعه ای كه جز در خانه اجازه ورود به آن داده نمی شود.
در پایان این بیانیه آمده است: بانوان كانون های فرهنگی هنری مساجد استان كرمان از سنگر همیشه مؤثر مسجد، ضمن پاسداشت روز ملی عفاف و حجاب، اعلام می كنند كه تا آخرین دم حیات از حریم حجاب و عفاف پاسداری كرده و اجازه تعرض به آن را به بدخواهان و دشمنان و بیگانگان نداده و با برگزیدن حجاب برتر كه همان چادر است به حجاب ایرانی خود افتخار می كنند.
3029
كرمان - ایرنا - دبیرخانه كانون های فرهنگی هنری مساجد استان كرمان در بیانیه ای به مناسبت روز عفاف و حجاب بیان كرد: حجاب یعنی احترام به شخصیت خود، تكریم خود و احساس ارزشمندی! یعنی حصار كشیدن به دور حریم ممنوعه ای كه جز در خانه اجازه ورود به آن داده نمی شود.