۲۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۴:۳۶
کد خبر: 82144560
T T
۰ نفر
سران اتحادیه اروپا در پكن در جستجوی كاهش اختلافات

پكن - ایرنا - هجدهمین نشست سالانه سران چین و اتحادیه اروپا با حضور مقام های ارشد دو طرف، از فردا سه شنبه به مدت دو روز در شهر پكن پایتخت چین برگزار می شود و این نشست می تواند به فرصتی مناسب برای حل و فصل برخی اختلافات تبدیل شود كه طی ماههای اخیر شدت یافته است.

به گزارش ایرنا، اگرچه هر دو طرف اعلام كرده اند در سال های قبل در زمینه مسائل مختلف بخصوص در عرصه بین المللی همكاری نزدیكی داشته و قصد توسعه آن را دارند اما شرایط طرفین در ماههای اخیر دستخوش برخی تحولات شده است.
بر اساس گزارش های منتشر شده، قرار است در این اجلاس عرصه های مختلف همكاری و اختلاف دو طرف از مسائل حقوق بشر گرفته تا تبادلات تجاری، بانكی، ارزی، ركود اقتصادی، تدابیر تجاری یكجانبه، همكاری در زمینه محیط زیست، تحولات اقلیمی و بسیاری موضوعات مورد علاقه منطقه ای و بین المللی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
بر این اساس انتظار می رود كه روابط اقتصادی، سیاسی و مسائل بین المللی از جمله تحولات در خاورمیانه، سوریه، عراق و مبارزه با تروریسم نیز در جریان اجلاس دو روزه پكن مورد تبادل نظر باشد.
گفته شده كه «دونالد توسك» رئیس شورای اروپا، «ژان كلاود جانكر» رئیس كمیسیون اروپا به عنوان رئیسان اتحادیه اروپا و «فدریكا موگرینی» مسئول سیاست خارجی این اتحادیه در این اجلاس حضور خواهند یافت.
از جمله مهمترین برنامه های دو طرف دستور كار همكاری چین و اتحادیه اروپا تا سال 2020 است كه در این اجلاس در باره آن بحث خواهد شد.
موضوع اقتصاد بازار در چین كه اروپا حاضر نشده است جایگاه اقتصادی بازاری كامل آن را به رسمیت بشناسد و همچنین اتخاذ تدابیر تنبیهی و یا بازرسی های ضد دامپینگ و ضد محصولات تجاری چین، از موارد مهم مورد اختلاف است كه پكن به طور حتم در این نشست به طرح آن اقدام خواهد كرد.
همزمان اعلام شده است كه رهبران دو طرف در این اجلاس همكاری در خصوص اجرای طرح های زیربنایی را مورد بررسی قرار می دهند.
چین و اتحادیه اروپا همچنین در حال تكمیل توافقنامه سرمایه گذاری جامع متقابل هستند كه رهنمودهای طرفین در این نشست برای نهایی كردن این قرارداد ضروری است.
چین و اروپا در باره تحولات اقلیمی در سال 2015 نیز بحث و تبادل نظر كردند اما این موضوع همچنان در صدر مسائلی است كه در دستور كار اجلاس امسال قرار دارد.
از دیگر موضوعات مورد بحث، برگزاری اجلاس سران گروه «جی 20» در روزهای چهارم و پنجم سپتامبر امسال (14 و 15 شهریور) به میزبانی چین در شهر «هانگ جو» در شرق این كشور است.
چین و اتحادیه اروپا بر اساس توافق تجاری و اقتصادی كه سال 1985 میلادی منعقد كردند دو شریك راهبردی محسوب می شوند.
طرفین در باره مسائل امنیتی، اقتصادی، منطقه ای، سیاسی و تحولات بین المللی همكاری نزدیكی دارند و شركای بزرگ تجاری یكدیگر هستند.
یكی از مواردی كه قرار است در اجلاس امسال مورد بحث قرار گیرد تاثیر خروج انگلیس بر اقتصادهای دو طرف و بر روابط چین و اروپاست.
چین اعلام كرده كه «برگزیت» نمی تواند بر روابط این كشور و اروپا تاثیرات منفی داشته باشد و پكن روابط با انگلیس را نیز در سطح مطلوب حفظ خواهد كرد.
اتحادیه اروپا بزرگترین شریك تجاری چین محسوب می شود و چین دومین شریك بزرگ تجاری دو طرفه این اتحادیه است و از سال 2013 میلادی، طرفین اجلاس سران را با تمركز بر روابط راهبردی برگزار كرده اند.
اتحادیه اروپا همچنان در زمینه فروش تسلیحات به چین تحریم هایی را اعمال می كند كه از سال 1989 میلادی پس از سركوب جنبش دانشجویی در پكن اعمال شده است و آمریكا اجازه نمی دهد كشورهای اروپایی این تحریم را لغو كنند.
بر اساس دستور كار راهبردی چین و اتحادیه اروپا تا سال 2020 میلادی، مسئله حقوق بشر نیز همچنان در دستور كار گفت و گوهای دو روزه پكن خواهد بود.
«فدریكا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اروپا در ماه گذشته میلادی با سفر به پكن با شماری از مقام های چین از جمله «یانگ جیه چی» عضو ارشد شورای دولتی دیدار و با وی در باره برنامه پنج سال آینده همكاری دو طرف گفت و گو كرد.
وی در آن زمان اعلام كرد كه اروپا و چین در زمینه ایران، افغانستان، سوریه، تحولات اقلیمی و امور مهاجران با یكدیگر همكاری نزدیكی دارند.
با توضیحات ارائه شده اما طرفین در زمینه مسائل داخلی چین بویژه تبت، برخورد با اقلیت ها در منطقه خودمختار سین كیانگ، موضوع حقوق بشر، دالایی لاما و تحریم های تسلیحاتی اروپا علیه چین دارای اختلافات فراوانی هستند.
افزون بر این اخیرا اروپا اعلام كرده كه واردات فزاینده فولاد از چین باعث ورشكستگی شركت های اروپایی شده است و محدودیت هایی بر چین اعمال كرده است؛ به همین خاطر قرار است در این زمینه هم در اجلاس دو روزه پكن بحث و تبادل نظر شود.
در بیانیه ای كه اروپا و چین در باره روابط راهبردی طرفین تا 2020 منتشر كرده اند آمده است كه دو طرف در باره حل و فصل موضوع هسته ای ایران و دستیابی به یك توافق تلاش مشترك و همكاری خوب و مثبتی داشته اند.
چین و اروپا همچنین دو اقتصاد بزرگ دنیا هستند و روابط تجاری گسترده ای دارند كه ارزش كل تجارت طرفین در یك روز به یك میلیارد و 500 میلیون یورو می رسد.
در سال گذشته میلادی ارزش صادرات اروپا به چین به 170 میلیارد یورو رسید و این كشورها از چین 350 میلیارد یورو واردات داشتند.
سرمایه گذاری چین در اروپا در حال افزایش است و اكنون فراتر از 12 میلیارد دلار است و 4 درصد سرمایه گذاری خارجی چین در اروپا انجام می شود و 16 درصد از سرمایه گذاری خارجی مستقیم چین هم از اروپا به این كشور سرازیر می شود.
خودرو ،‌ خلع سلاح، كنترل تسلیحاتی، محیط زیست، انتقال فن آوری، كنترل آلودگی ، جلوگیری از آلودگی خاك و آب و هوا، بیابان زدایی، كره شمالی، آسیای جنوب شرقی و دهها موضوع دیگر جزو قلمرو همكاری چین و اتحادیه اروپا به حساب می آید.
آساق**231**1597