۲۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۴:۵۴
کد خبر: 82146078
T T
۰ نفر

تب كريمه كنگو را بيشتر بشناسيم

۲۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۴:۵۴
کد خبر: 82146078
تب كريمه كنگو را بيشتر بشناسيم

زاهدان- ايرنا- تب كريمه كنگو (CCHF) بيماري خونريزي دهنده تب دار و حادي است كه بيشتر در ايام گرم سال و فصل تابستان شايع شده، مرگ و مير بالايي دارد و در صورت تاخير در تشخيص و درمان مي تواند فرد بيمار را به كام مرگ بكشاند.

به گزارش ايرنا براساس راهنماي كشوري مبارزه با بيماري تب كريمه كنگو علايمي مانند تب ناگهاني، سردرد شديد، درد شديد در ناحيه پشت و كمر، بي حالي، تهوع و استفراغ، اسهال و درد شكم، تظاهرات خونريزي دهنده شامل خونريزي زيرپوستي، خونريزي از بيني و مخاط دهان، استفراغ خوني، مدفوع خوني و ادرار خوني شواهد ابتلا به اين بيماري است.
تب كنگو مي تواند از طريق گزش كنه آلوده، له كردن آن بر روي پوست و يا تماس مستقيم با خون، ترشحات، لاشه گوشت دام آلوده و حتي خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ فرد مبتلا به بيماري انتقال يابد.
با وجودي كه ويروس عامل بيماري در خون حيوانات نشخواركننده اهلي مانند گاو، گوسفند، بز و شتر به مدت يك هفته پس از آلودگي باقي مانده و هيچ گونه علايم مشخصي از بيماري در دام وجود ندارد ولي خطر انتقال آن به انسان در هنگام ذبح حيوان آلوده و يا يك دوره كوتاه پس از ذبح حيوان آلوده وجود دارد.
همچنين بر اساس اين راهنماي منتشر شده از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كنه در انتقال بيماري نقش مهمي دارد و شيوع بيماري بيشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعاليت مخزن بيماري (كنه) است و قصابان، كشاورزان، كاركنان كشتارگاه ها، دامپزشكان، پزشكان و كاركنان آزمايشگاه ها از جمله افراد در معرض خطر اين بيماري محسوب مي شوند.
*** توصيه هاي بهداشتي براي پيشگيري از ابتلا به تب كنگو
• گوشت مصرفي خود را تنها از مراكز و قصابي هاي معتبر و زير نظر اداره دامپزشكي تهيه كرده و از خريد لاشه هاي بدون مهر اداره دامپزشكي (كشتار غير مجاز) خودداري كنيد.
• هنگام هر نوع تماس با دام يا لاشه آن در قصابي، كمك به زايمان دام، خرد كردن گوشت تازه، تيمار كردن، پشم چيني ، تميز كردن آغل يا طويله حتما از وسايل حفاظتي شامل كلاه، ماسك، عينك، دستكش، روپوش، پيش بند پلاستيكي و چكمه استفاده كنيد.
• قبل از خرد كردن، دستكاري و مصرف گوشت تازه دام ذبح شده بايد حداقل به مدت 24 ساعت و احشاي آن مانند جگر، دل و قلوه به مدت 48 ساعت در يخچال و در دماي 4 تا 8 درجه نگهداري شود.
• از مصرف جگر و گوشت دام به صورت خام يا نيم پز خودداري كنيد
• در مناطقي كه احتمال گزش كنه وجود دارد (مانند محل نگهداري دام) از لباس هايي به رنگ روشن و مواد دور كننده حشرات استفاده كنيد و هر 2 تا 4 ساعت بدن و لباس خود را از لحاظ وجود كنه بررسي كنيد.
• هرگز كنه را با دست جدا يا له نكنيد و براي اين كار روغن وازلين را به سطح پشتي كنه بماليد تا تنفس اين حشره قطع شده و توانايي اتصال به پوست را نداشته باشد.
• در صورت مشاهده فردي با علايم تب ناگهاني، سردرد شديد، خونريزي و سابقه تماس با دام به سرعت وي را به نزديكترين بيمارستان عفوني و يا به نزديكترين مركز بهداشتي و درماني انتقال دهيد.
منبع: راهنماي كشوري مبارزه با بيماري تب كريمه كنگو
7323 / 6081