۲۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۴۸
کد خبر: 82154086
T T
۰ نفر
رهبر جدایی طلب كشمیر خواستار حمایت كشورهای اسلامی از مسلمانان این منطقه شد

دهلی نو-ایرنا- 'سید علی شاه گیلانی ' رئیس جناح تندرو كنفرانس حریت و از رهبران ارشد جدایی طلب كشمیر در نامه ای به تعدادی از كشورهای اسلامی ،سازمان ملل ، اتحادیه اروپا و آ.سه .آن، خواستار حمایت از مردم كشمیر در مناقشه با هند شده است .

به گزارش ایرنا،' روزنامه اكونومیك تایمز ،روز دوشنبه نوشت: 'سید علی شاه گیلانی' رهبر ارشد جدایی طلب كشمیر در این نامه ،خواستار فشار بر هند برای خروج نیروهای نظامی از این منطقه كشمیر و احترام به حقوق مسلمانان شده است .
'میر واعظ فاروق'،'سید علی شاه گیلانی ' و 'یاسین ملك ' از رهبران جدایی طلب كشمیر چهارشنبه هفته گذشته در راهپیمایی از سوی نیروهای امنیتی هند بازداشت شدند.
درگیری بین معترضان و نیروهای امنیتی در كشمیر در 10 روز گذشته 45 كشته و سه هزار و 100 مجروح برجا گذاشته است .
این درگیری به دنبال قتل 'برهان مظفر وانی'رهبر حزب المجاهدین كشمیر ازشنبه هفته گذشته بعد از تشییع جنازه وی دركشمیر آغاز شد و بعد از 10 روز همچنان ادامه دارد.
نیروهای امنیتی هند روز جمعه هفته گذشته با دریافت اطلاعاتی درخصوص حضور 'وانی' در نماز جمعه منطقه 'انانتاگ ' در ایالت جامو و كشمیر با حضور منطقه ، وی و دو همراهش را به قتل رساندند.
دولت هند برای مهار خشونت ها از روز دوشنبه انتشار هرگونه روزنامه و نشریه را ممنوع و به این ترتیب تمامی كانال های اطلاع رسانی را مسدود كرد.
از آغاز درگیریها در 10 روز گذشته ،اینترنت و تلفن این ایالت شمالی به دیگر مناطق قطع شده بود.
پلیس كشمیر برای كنترل اوضاع از روز شنبه هفته گذشته ممنوعیت رفت و امد و تجمع را در شهرهای سرینگر ،پولواما،انانتیگ ،شوپیان ،كوپوارا و كولگام به مرحله اجرا گذاشت.
دولت هند دوهزار نیروی نظامی را در نقاط مختلف كشمیر مستقر كرده است .
به گفته برخی از كارشناسان ،این اقدام دولت هند برای سركوب معترضان و جلوگیری از اعتراض جامعه جهانی صورت گرفته است .
در روزهای اخیر با افزایش خشونت ها و تلفات درگیری در كشمیر،تعداد زیادی از مسلمانان در روزنامه ها و شبكه های اجتماعی ،انتقادات تندی به عملكرد دولت و نیروهای امنیتی كردند.
'محبوبه مفتی 'سروزیر ایالت جامو و كشمیرنیز به نیروهای امنیتی و پلیس در خصوص رفتار خشونت آمیز هشدار داد.
'نارندرا مودی' نخست وزیر هند نیز سه شنبه هفته گذشته در بازگشت از سفر افریقا با انتقاد از عملكرد رسانه ها ،اعلام كردند كه رسانه ها با انتشار اخبار از وی یك قهرمان ساختند.
برخی از فعالان سیاسی كشمیر با انتقاد از قتل رهبر حزب المجاهدین اظهار كردند شیوه به قتل رساندن این عضو حزب المجاهدین باعث تحریك مردم شد.
كشمیر تنها ایالت هند با اكثریت مسلمان است و درگیری میان شبه نظامیان كشمیری و نیروهای امنیتی هند از سال 1989 تاكنون 68 هزار كشته برجا گذاشته است .
بخشی از خاك كشمیر در خاك هند و بخش دیگر در خاك پاكستان است ولی هر دو كشور ادعای مالكیت بر كل كشمیر را دارند و همین موضوع یكی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلم آباد از زمان استقلال پاكستان از هند در سال 1947 است .
*آساق*1600