حسن ركنی روز سه شنبه در مراسم رونمایی از سند راهبردی توسعه پرورش شتر، در مشهد افزود: پرورش شتر در مناطقی از كشور انجام می شود كه خشونت طبیعت بالاست و شرایط پرورش برای سایر دامها سخت یا غیرممكن است.
وی جمعیت كنونی شتر را در ایران 160 هزار نفر ذكر و بیان كرد: با اجرایی شدن سند راهبردی توسعه شتر در كشور تلاش داریم این تعداد بیشتر و حتی توسعه شترداری محقق شود.
معاون وزیر جهاد كشاورزی ادامه داد: علاوه بر تولیدات مطلوب و ارگانیك شتر در ایران از این دام در كشورهای مختلف استفاده های فراوان به خصوص در زمینه جذب گردشگر می شود.
رئیس انجمن علمی شتر و تهیه و تدوین كننده سند راهبردی توسعه پرورش شتر هم در این نشست گفت: طی سالهای گذشته پرورش شتر در ایران 2.8 درصد افت داشته در حالی كه در سایر كشورهای دارای شرایط، رشد پنج درصدی پرورش شتر محقق شده است.
سعید زیبایی افزود: در سند راهبردی توسعه پرورش شتر چشم انداز پیش بینی شده برای رشد و توسعه صنعت شترداری 10 سال آینده در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در حالی این سند كاملا علمی و در پی بررسیها و مطالعات كارشناسی تدوین شده كه هم اینك غالب شیوه های پرورش شتر به صورت سنتی و قدیمی است.
9 هزار و 66 نفر شتر در 14 شهرستان خراسان رضوی توسط 322 شتردار پرورش داده می شوند.
7496/1858/1772
مشهد- ایرنا- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی گفت: هم اكنون 16 استان كشور در عرصه شترداری فعالیت دارند.