۲ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۳۶
کد خبر: 82159783
T T
۰ نفر
سفره ايراني با معرفي برترين سرآشپزها در رامسر جمع شد

نوشهر - ايرنا - نخستين جشنواره سفره ايراني ، فرهنگ گردشگري شب گذشته با معرفي برترين سر اشپزها در تله كابين شهرستان رامسر در غرب استان مازندران جمع شد.

اين جشنواره از عصر چهارشنبه در محل تله كابين رامسر آغاز و تا شب گذشته ادامه داشت كه مورد استقبال بي شمار مردم خصوصا گردشگران و مسافران تابستاني اين شهرستان 70 هزار نفري قرار گرفت.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي ,صنايع دستي وگردشگري كشور در آئين اختتاميه اين جشنواره با بيان اينكه سفره ايراني شاخص بزرگ ايران اسلامي است، گفت: جذب مخاطب جهاني هدف سفره ايراني است و اين نخستين جشنواره اي است كه به ميزباني مازندران با شركت استان هاي گيلان ، گلستان و قزوين در شهر زيباي رامسربرگزار شد و قرار است در مجموع اين جشنواره در8 منطقه كشور برگزار شود.
مرتضي رحماني موحد افزود: دومين جشنواره سفره ايراني 13الي 15 مرداد درتبريز با شركت استان هاي آذربايجان شرقي ، غربي ، اردبيل و زنجان برگزار خواهد شد.
وي با بيان اينكه استان هاي شمالي ومازندران درمهمان نوازي و سفره رنگارنگ تجربه طولاني دارند ، افزود: سفره ايراني درونش صفا ، معنويت ، محبت و عاطفه ، انس و الفت وجود دارد.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري گفت : فرهنگ سفره ايراني بايد به گستره ميهن و درتمام خانه ها توسعه يابد.
مديركل ميراث فرهنگي,صنايع دستي و گردشگري مازندران نيزگفت: غذاهاي محلي استان هاي مازندران، گيلان، قزوين و گلستان در رامسر معرفي شدند كه اين غذاها داراي تنوع ، جذابيت و ارزش غذايي بالايي هستند.
دلاور بزرگ نيا افزود: جشنواره سفره ايراني ايده نو ونگاه جديد درمعرفي قابليت ها و تنوع غذايي منطقه براي مسافران ، گردشگران و مردم هر منطقه است.
به گفته وي، برگزاري اين جشنواره آغاز قدم هاي بزرگ در جهت معرفي غذاهاي سنتي و محلي در سفره مردم و گردشگران داخلي وخارجي خصوصا در منوي رستوران ها است.
بزرگ نيا با بيان اينكه توجه به فرهنگ بومي، معماري و گويش محلي در اين جشنواره داراي اهميت است، اظهار كرد: بايد در زمينه غذا كه يكي از عوامل جذب گردشگر است ، فرهنگ سازي شود.
نماينده مردم رامسر، تنكابن و عباس آباد درمجلس شوراي اسلامي هم با انتقاد از گسترش سبك غذاهاي آماده (فست فود ) در جامعه ، برپايي چنين جشنواره هايي را اقدامي ارزشمند در جهت معرفي ظرفيت ها و جاذبه ها و درواقع سلامتي جامعه دانست.
شمس الله شريعت نژاد افزود: سفره ايراني بويژه سفره مردمان خطه شمال سفره صفا و صميميت ، داراي تنوع وارزش غذايي بالاست و بايد تبليغات ملي براي برپايي چنين جشنواره هايي پرداخته شود.
در پايان اين جشنواره برترين سرآشپزهاي رستورانها در تهيه غذاهاي سنتي و بومي از استان گلستان ، رستوران قصرخورشيد ، استان مازندران ، رستوران آبادگران و استان گيلان ، رستوران آفتاب و مهتاب معرفي شدند .
آشپزهاي برتراستان ها ازنگاه داوران نبي الله نوري از استان مازندران تنديس جشنواره را دريافت شد، مرضيه قاسمي و مهدي اصلاني هر دو از مازندران نيز شايسته تقدير شدند .
مژگان نيكزاد از استان قزوين تنديس جشنواره را دريافت كرد و زهرا آهني و اميرعرب مهدي هر دو از استان قزوين نيز شايسته تقديرشدند.
نسرين عسگري زيارتي از استان گلستان تنديس جشنواره را گرفت و شمسي خالقي نيز از استان گلستان شايسته تقدير شد.
سيدمرتضي رحيمي مقدم تنديس از استان گيلان تنديس جشنواره را دريافت كرد و يحيي شادمان پور و خانم جهادي نيز هر دو از استان گيلان شايسته تقدير شدند.
نخستين جشنواره سفره ايراني از روز چهارشنبه سي تيرماه در شهرستان رامسر در غرب استان مازندران اغاز و به مدت سه روز ادامه داشت.
/1602/7513/1899