۲ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۴۳
کد خبر: 82159799
T T
۰ نفر
سفره ایرانی با معرفی برترین سرآشپزها در رامسر جمع شد

نوشهر - ایرنا - نخستین جشنواره سفره ایرانی ، فرهنگ گردشگری شب گذشته با معرفی برترین سر اشپزها در تله كابین شهرستان رامسر در غرب استان مازندران جمع شد.

این جشنواره از عصر چهارشنبه در محل تله كابین رامسر آغاز و تا شب گذشته ادامه داشت كه مورد استقبال بی شمار مردم خصوصا گردشگران و مسافران تابستانی این شهرستان 70 هزار نفری قرار گرفت.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ,صنایع دستی وگردشگری كشور در آئین اختتامیه این جشنواره با بیان اینكه سفره ایرانی شاخص بزرگ ایران اسلامی است، گفت: جذب مخاطب جهانی هدف سفره ایرانی است و این نخستین جشنواره ای است كه به میزبانی مازندران با شركت استان های گیلان ، گلستان و قزوین در شهر زیبای رامسربرگزار شد و قرار است در مجموع این جشنواره در8 منطقه كشور برگزار شود.
مرتضی رحمانی موحد افزود: دومین جشنواره سفره ایرانی 13الی 15 مرداد درتبریز با شركت استان های آذربایجان شرقی ، غربی ، اردبیل و زنجان برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینكه استان های شمالی ومازندران درمهمان نوازی و سفره رنگارنگ تجربه طولانی دارند ، افزود: سفره ایرانی درونش صفا ، معنویت ، محبت و عاطفه ، انس و الفت وجود دارد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت : فرهنگ سفره ایرانی باید به گستره میهن و درتمام خانه ها توسعه یابد.
مدیركل میراث فرهنگی,صنایع دستی و گردشگری مازندران نیزگفت: غذاهای محلی استان های مازندران، گیلان، قزوین و گلستان در رامسر معرفی شدند كه این غذاها دارای تنوع ، جذابیت و ارزش غذایی بالایی هستند.
دلاور بزرگ نیا افزود: جشنواره سفره ایرانی ایده نو ونگاه جدید درمعرفی قابلیت ها و تنوع غذایی منطقه برای مسافران ، گردشگران و مردم هر منطقه است.
به گفته وی، برگزاری این جشنواره آغاز قدم های بزرگ در جهت معرفی غذاهای سنتی و محلی در سفره مردم و گردشگران داخلی وخارجی خصوصا در منوی رستوران ها است.
بزرگ نیا با بیان اینكه توجه به فرهنگ بومی، معماری و گویش محلی در این جشنواره دارای اهمیت است، اظهار كرد: باید در زمینه غذا كه یكی از عوامل جذب گردشگر است ، فرهنگ سازی شود.
نماینده مردم رامسر، تنكابن و عباس آباد درمجلس شورای اسلامی هم با انتقاد از گسترش سبك غذاهای آماده (فست فود ) در جامعه ، برپایی چنین جشنواره هایی را اقدامی ارزشمند در جهت معرفی ظرفیت ها و جاذبه ها و درواقع سلامتی جامعه دانست.
شمس الله شریعت نژاد افزود: سفره ایرانی بویژه سفره مردمان خطه شمال سفره صفا و صمیمیت ، دارای تنوع وارزش غذایی بالاست و باید تبلیغات ملی برای برپایی چنین جشنواره هایی انجام شود.
در پایان این جشنواره برترین سرآشپزهای رستورانها در تهیه غذاهای سنتی و بومی از استان گلستان ، رستوران قصرخورشید ، استان مازندران ، رستوران آبادگران و استان گیلان ، رستوران آفتاب و مهتاب معرفی شدند .
آشپزهای برتراستان ها ازنگاه داوران نبی الله نوری از استان مازندران تندیس جشنواره را دریافت كرد، مرضیه قاسمی و مهدی اصلانی هر دو از مازندران نیز شایسته تقدیر شدند .
مژگان نیكزاد از استان قزوین تندیس جشنواره را دریافت كرد و زهرا آهنی و امیرعرب مهدی هر دو از این استان نیز شایسته تقدیرشدند.
نسرین عسگری زیارتی از استان گلستان تندیس جشنواره را گرفت و شمسی خالقی نیز از استان گلستان شایسته تقدیر شد.
سیدمرتضی رحیمی مقدم از استان گیلان تندیس جشنواره را دریافت كرد و یحیی شادمان پور و خانم جهادی نیز هر دو از این استان شایسته تقدیر شدند.
نخستین جشنواره سفره ایرانی از روز چهارشنبه سی تیرماه در شهرستان رامسر در غرب استان مازندران اغاز و به مدت سه روز ادامه داشت.
/1602/7513/1899
۰ نفر