۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82160021
T T
۰ نفر
پایگاه صهیونیستی: تركیه آمریكایی ها را در اینجرلیك گروگان گرفت

تهران – ایرنا – پایگاه صهیونیستی دبكافایل در گزارشی به شرایط دشوار نظامیان آمریكایی در پایگاه اینجرلیك پس از كودتای نافرجام تركیه اشاره كرد و محاصره این پایگاه را گروگان گیری دولت آنكارا به منظور فشار بر واشنگتن برای استرداد گولن نامید.

دبكافایل وابسته به تشكیلات نظامی-امنیتی رژیم صهیونیستی نوشت: از زمان وقوع كودتای نافرجام تركیه (در 25 تیرماه) حدود یك هزار و 500 عضو نیروی هوایی آمریكا و خانواده هایشان به همراه انبوهی از بمب های هسته ای در پایگاه هوایی اینجرلیك در جنوب این كشور حبس شدند و در چهار روز پس از این ماجرا تا روز چهارشنبه، هیچ حمله ای علیه داعش در سوریه و عراق از این پایگاه صورت نگرفت.
دبكافایل به نقل از منابع نظامی خود افزود: این وضعیت غیرعادی كه در نتیجه آن گروهی عظیم از نظامیان آمریكایی توسط دولتی هم پیمان (تركیه) عملا به اسارت گرفته شدند در تماس تلفنی روز سه شنبه باراك اوباما و اردوغان مطرح شد، اما مهم ترین وجه این مساله آن است كه هیچ یك از مقام های آمریكایی و حتی صریح ترین منتقدان همچون جمهوریخواهان نیز به صورت علنی آن را مطرح نكردند.
این شرایط فقط به صورت خلاصه در برخی نشریات روسی و تحت این عنوان منتشر شد: بازجویان ترك وارد پایگاه هوایی اینجرلیك شدند كه كلاهك های هسته ای آمریكا را در خود جای داده است.
دبكافایل نوشت: منابع نظامی ما گزارش دادند كه سنگرهای عمیق نزدیك باندهای این پایگاه نظامی بمب های هسته ای تاكتیكی B61 را در خود جای داده اند.
اینجرلیك یكی از پایگاه های مهم نیروهای سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) است و در آن چه حمله به مواضع داعش در عراق و سوریه نامیده می شود نقشی محوری دارد.
پایگاه خبری گلوبال ریسرچ نوشت: به رغم آن كه هیچ هواپیمایی در پایگاه اینجرلیك قادر به حمل تسلیحات هسته ای آمریكا نیست، اما حدود 50 بمب هیدروژنی در آن نگهداری می شود كه قدرت هر كدامشان 10 برابر بمبی است كه آمریكا علیه هیروشیما استفاده كرد؛ در حقیقت این بزرگترین انبار هسته ای ناتو است.
در جریان پاكسازی گسترده اردوغان در اقصی نقاط این كشور، فقط افسران پلیس با همراهی بازرسان وزارت دادگستری و دادستانی اجازه داشتند وارد این پایگاه هوایی راهبردی شوند و تنها در موارد اضطراری افراد با هماهنگی مقام های ترك اجازه خروج از این پایگاه را داشتند.
بر اساس گزارش این پایگاه صهیونیستی، پایگاه اینجرلیك عملا تحت محاصره نیروهای پلیس تركیه قرار گرفت و برق آن برای چندین روز قطع بود و تنها منبع تامین انرژی آن ژنراتورهایی بودند كه اندكی بعد سوختشان به پایان رسید. این فشار ظاهرا روش اردوغان برای 'گروگان گرفتن' هزاران آمریكایی مستقر در این پایگاه بود تا واشنگتن را وادار به استرداد فتح الله گولن كند؛ شخصیت مخالفی كه به رهبری كودتای نافرجام متهم شده است.
بر اساس گزارش ها، بكیر اركان فرمانده پایگاه اینجرلیك به ظن ایفای نقش در كودتا و اعزام جت ها و بالگردها در بازداشت است؛ وی همچنین متهم است كه در مفقودی شمار زیادی بالگرد و نیز كمك به فرار نیروهای هوایی به یونان دست داشته است.
دبكافایل نوشت: بینالی ییلدریم نخست وزیر تركیه در سخنان خود به طور ضمنی مدعی شد كه آمریكایی ها به عنوان همدستان و یا دست كم عوامل منفعل، در این توطئه تلقی می شوند، زیرا كودتاگران از این پایگاه هواپیماها را به پرواز درآوردند و آن ها را مسلح كردند تا عملیاتی كه از آن به عنوان رهگیری هواپیمای حامل اردوغان یاد می شود را پیگیری كنند.
سلیمان سویلو وزیر كار تركیه نیز با لحن صریح تری در صفحه توئیترش نوشت: آمریكایی ها پشت این كودتا بودند.
به گزارش شبكه خبری ان بی سی، مقام های آمریكایی شمار نیروهای نظامی و غیرنظامی مستقر در اینجرلیك را 2 هزار و 700 نفر ذكر كرده و مدعی شدند كه هیچكس در این پایگاه حبس نشده است، اما همین گزارش تصریح دارد كه به دلایل امنیتی هیچكس اجازه خروج از آن را ندارد.
روز سه شنبه، مارك تونر سخنگوی وزارت خارجه آمریكا به قطع شدن برق اینجرلیك اذعان كرد و با لحن انتقادآمیزی گفت: تدابیری كه (در تركیه) اتخاذ شده، به ویژه قطع شدن برق در اینجرلیك، غیرضروری است.
روز گذشته خبرگزاری ها از وصل شدن دوباره برق پایگاه اینجرلیك خبر دادند؛ اخباری كه از آن به عنوان رخدادی خوشایند و امیدوار كننده یاد كردند. مركز فرماندهی نظامی آمریكا در اروپا مستقر در اشتوتگارت آلمان این خبر را اعلام كرد و دسترسی ساكنان اینجرلیك به آب و غذای گرم و سوخت را حاصل این تحول دانست. این مركز فرماندهی اما به شرایط دشواری كه آمریكا طی روزهای پس از كودتای نافرجام تركیه در این كشور هم پیمان با آن مواجه بود، اشاره ای نكرد.
رسانه ها در اخبار مربوط به اینجرلیك به ایجاد منطقه پرواز ممنوع در اطراف این پایگاه هوایی اشاره كردند كه به نظر می رسد با ادعاهای مقام های آمریكایی مبنی بر ادامه حمله های هوایی به مواضع داعش از این پایگاه طی روزهای پس از كودتا مغایرت دارد.
شامگاه جمعه 25 تیر برخی نظامیان تركیه با هدف در دست گرفتن این كشور و حذف دولت اردوغان دست به كودتا زدند كه این اقدام به سرانجام نرسید و پس از آن، دستگیری عوامل كودتا در تركیه آغاز شد.
خاورم**9156/1275
۰ نفر