به گزارش ايرنا فردين اخلاقيان عصر دوشنبه در حاشيه بازديد از دانشكده صنعت و معدن شهرستان قروه در جمع خبرنگاران افزود: اين دانشكده با زيربناي پنج هزار و 500 متر و 100 ميليارد ريال اعتبار در حال اجراست.
به گفته وي بهره برداري از اين پروژه، خدمتي مهم به مردم شهرستان قروه، استان و كشور است چرا كه دانشگاه ها از اركان اساسي جامعه در راستاي توسعه محسوب مي شوند و خدمات فراواني ارائه مي دهند.
اخلاقيان در ادامه اظهار كرد: دانشگاه در اشتغالزايي و درآمد مردم منطقه نقش بسزايي دارد و افتتاح اين دانشكده در راستاي شكوفايي منطقه قروه موثر است.
وي بحث تخصيص بودجه و بحث مجوزها را از جمله مشكلات اين پروژه دانست و افزود: با پيگيري مسوولين و نماينده مجلس اميدوار به رفع مشكلات اين پروژه هستيم.
رئيس دانشگاه كردستان با اشاره به اينكه تاكنون براي ساخت اين دانشكده حدود 35 ميليارد ريال هزينه شده است افزود: بيش از 100 ميليارد ريال ديگر از محل اعتبارات ملي تا انتهاي پروژه نياز است.
وي با اشاره به ظرفيت پذيرش دانشجو در اين دانشكده گفت: دانشكده قروه وابسته به دانشگاه دولتي است و با معيارهاي دانشگاه دولتي اداره خواهد شد در ابتدا پذيرش دانشجو از طريق كنكور سراسري با ظرفيت پايين تر آغاز به كار خواهد كرد و با جذب اساتيد و تأسيس رشته ها، ظرفيت به مرور بيشتر خواهد شد.
اخلاقيان با اشاره به جذب رشته در اين دانشكده تصريح نمود: امروزه جذب رشته بر اساس بحث آمايش سرزميني تعين مي شود يعني رشته هايي كه در درجه اول متناسب با پتانسيل و نيازهاي منطقه همانند معدن در اين شهرستان باشد.
به گفته وي كردستان دو درصد جمعيت كشور را دارد اما از نظر قبولي سهم استان 1.4 است بنابراين ظرفيت پذيرش كم در مراكز آموزش عالي اين استان با جمعيت دانشآموزي همخواني ندارد.
اخلاقيان با اشاره به اينكه از 32 استان كشور 27 استان با لحاظ كردن بومي گزيني، نفع خود را مي برند افزود: استان كردستان از لحاظ سرانه كمترين ميزان را دارد.
اخلاقيان با بيان اينكه كردستان مهد موسيقي جهان است گفت: كردستان در بحث فرهنگ و هنر و موسيقي داراي قدمتي ديرينه است كه شخصيت هاي بزرگي را در خود پرورش داده است.
وي با اشاره به ضرورت راه اندازي رشته موسيقي كُردي در دانشگاه كردستان افزود: توسعه رشته هاي فرهنگي و هنري در كردستان ضروري است به همين منظور در حال پيگيري ايجاد اين رشته در دانشگاه كردستان هستيم.
اخلاقيان از راه اندازي هشت رشته جديد كارشناسي و هشت رشته كارشناسي ارشد در دانشگاه كردستان خبر داد و گفت: اين امر باعث افزايش ظرفيت دانشجويان دانشگاه كردستان مي شود.
وي افزايش ظرفيت دانشجويان دانشگاه كردستان را اولويت دانشگاه عنوان كرد و با اشاره به برخي پروژه هاي نيمه تمام دانشگاه گفت: هم اكنون دو پروژه دانشكده سقز و قروه نيمه تمام است و دانشكده بيجار هم سال گذشته به بهره برداري رسيد.
هم اكنون 50 رشته كارشناسي، 90 رشته كارشناسي ارشد و 28 رشته دكترا در دانشگاه كردستان تدريس مي شود.
دانشكده صنعت و معدن قروه با پنج هزار و 500 متر مربع زير بنا از سال 92 شروع به كار كرد.
قروه در 90 كيلومتري شرق سنندج واقع شده است.
7345/1904
سنندج- ايرنا- رئيس دانشگاه كردستان گفت: دانشكده صنعت و معدن قروه از دانشكده هاي اقماري دانشگاه كردستان با پيشرفت فيزيكي 30 درصد، در صورت تامين اعتبار ظرف دو سال آينده به بهره برداري مي رسد.