۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۰۸
کد خبر: 82168228
T T
۰ نفر

افتتاح 'باب پاكستان' در مرز تورخم

۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۰۸
کد خبر: 82168228
افتتاح 'باب پاكستان' در مرز تورخم

اسلام آباد - ایرنا - پاكستان روز گذشته (پنجشنبه) دروازه مرزی تازه احداث شده خود در گذرگاه مرزی تورخم با افغانستان را رسما افتتاح كرد و نام 'باب پاكستان' بر آن نهاد.

در مراسم افتتاح رسمی این دروازه مرزی، پرچم پاكستان برافراشته شد.
از آنجا كه در جریان درگیری های مرزی درمنطقه تورخم كه چند هفته پیش میان نیروهای مرزبانی پاكستان و افغانستان رخ داد و یكی از فرماندهان مرزی ارتش پاكستان به نام سرهنگ 'جواد علی چنگیزی' و سه نفر دیگر از نیروهای مرزبان این كشور در این درگیری ها كشته شدند، ابتدا پیشنهاد شد كه این دروازه به نام این فرمانده پاكستانی ثبت شود.
به هرحال نام یكی ازترمینال های ایجاد شده در این گذرگاه مرزی تورخم، به نام این فرمانده پاكستانی ثبت شد.
گذرگاه مرزی تورخم یكی از پرتردد ترین گذرگاه های مرزی میان پاكستان و افغانستان است كه روزانه 15 تا 20 هزار نفر و صدها دستگاه كامیون از طریق این گذرگاه مرزی ، میان دو كشور همسایه تردد می كنند.
كار احداث دروازه مرزی و تاسیسات مربوط به آن در تورخم در سال 2014 از سوی پاكستان آغاز شد اما اعتراض های افغانستان به ساخت این دروازه، موجب تاخیر در تكمیل آن شد.
دولت افغانستان با احداث دروازه های مرزی و ایجاد موانع مرزی میان دو كشور به ویژه در منطقه تورخم مخالف است اما طرف پاكستانی اصرار داد ایجاد این دروازه ها موجب قانونمند شدن و كنترل بهتر رفت و آمدهای مرزی میان دو كشور می شود.
اسلام آباد اصولا به دنبال كنترل بیشتر بر مرزهای با افغانستان با هدف جلوگیری از ورود بی حد و حساب و غیرقانونی افغان ها به خاك پاكستان است. پاكستان در یكی دوسال اخیر تلاش های مضاعفی را برای اخراج مهاجران قانونی و غیرقانونی افغان از خاك خود آغاز كرده است.
از زمان آغاز سخت گیری های پاكستان برای اخراج مهاجران افغان، به شدت بر نگرانی های مهاجران قانونی و غیرقانونی افغان در پاكستان كه تعدادشان در مجموع نزدیك به سه میلیون است، افزوده بطوری كه می گویند این نگرانی بر زندگی روزمره آنها به شدت تاثیر گذاشته و روز خوش برای آنها باقی نگذاشته است.
براساس ضوابط جدید مرزی پاكستان، تنها افغان هایی كه دارای مدارك معتبر هستند، می توانند از گذرگاه ها و دروازه های مرزی وارد خاك پاكستان شوند.
پاكستان قصد دارد دروازه هایی مشابه دروازه مرزی تورخم در تمام شش گذرگام مرزی خود با افغانستان ایجاد كند.
پاكستان و افغانستان بیش از دو هزار و 600 كیلومتر مرز مشترك دارند كه بسیاری از نقاط آن ، كاملا نفوذ پذیر و خارج از كنترل دو كشور است.
آساق*272**1723