در اين مطلب به قلم هدي هاشمي مي خوانيم : مديركل اداره تعاون و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش از پوشش بيمه تكميلي يك ميليون و 700 هزار نفر ازفرهنگيان كشور خبر داد ودرباره سقف تعهدات به بيماران صعب العلاج وخاص گفت: صدرصد هزينههاي دارو و درمان بيماران خاص و صعب العلاج توسط آموزش و پرورش پرداخت ميشود و همچنين با عقد قرارداد با بيمارستان رويان تمامي هزينه نازايي افراد تحت پوشش پرداخت خواهد شد.
فرشيد سياري در گفت و گو با خبرنگار «ايران» درباره آغاز فعاليت بيمه تكميلي درمان معلمان گفت: «بيمه تكميلي معلمان براي نخستين بار از ارديبهشت ماه سال 89 براساس درخواست وزيرآموزش و پرورش دولت دهم آغاز شد. در آن زمان 12 هزار ميليارد تومان بودجه براي آن در نظر گرفته شد كه نيمي از آن را معلمان ميپرداختند و نيمي ديگر از محل اعتبارات رفاهي وزارت آموزش و پرورش در وجه معلمان پرداخت ميشد.
در ابتدا اين قرارداد تعهداتي را شامل ميشد كه بيشترين نياز فرهنگيان را برطرف ميكرد و البته پرداخت آن هزينهها هم در توان همكاران ما نبود؛ هزينههايي مثل ويزيت دكتر، دندانپزشكي تا سقف 200 هزارتومان، عينك و هزينههاي پاراكلينيكي با رعايت فرانشيز و تعرفههاي مصوب پرداخت ميشد كه بخش قابل توجهي از نيازهاي درماني معلمان را پوشش ميداد.»
وي افزود: «از همان ابتدا هم نارضايتي و شكايت و اعتراض به برخي خدمات ارائه شده از سوي شركت بيمه ايران كه با ما قرارداد داشت به گوش ميرسيد. شركت بيمه ايران شركت دولتي است كه شعب و نمايندگي فراواني در سطح كشور دارد. ما با اين شركت همكاري خوبي داشتيم و قرارداد را سال به سال تمديد كرديم تا تيرماه سال 91 با تشديد تحريمها و كمبود اعتبار مواجه شديم.»
سياري با اشاره به پرداخت حق بيمه معلمان تأكيد كرد: «يك ميليون و 700 هزار نفرتحت پوشش بيمه فرهنگيان قرار دارند. در سال گذشته براي آنكه خدمات بيمهاي فرهنگيان ادامه داشته باشد و اين خدمات براي فرهنگيان از بين نرود توافقي شفاهي بين دو مسوول وزارت آموزش و پرورش سابق و بيمه ايرانيان انجام گرفت كه وزارت آموزش و پرورش بدهكار بيمه شود و خودمان مستقيم با بيمه در ارتباط باشيم.
سال 93 كه ميخواستيم قرارداد جديد را با بيمه امضا كنيم آنها قرارداد جديد را امضا نكردند، بدنه بيمه ايران در سال 92 تغيير كرد و مديران جديد هم بر اين باور بودند كه بايد وزارت آموزش و پرورش بدهي خود را به بيمه بپردازد تا آنها بتوانند قرارداد جديد ببندند. آن سال به دليل تحريمها و كمبود بودجه نتوانستيم قرارداد جديد را با بيمه ايران منعقد كنيم و همچنين بدهي بسيار سنگيني هم بايد پرداخت ميكرديم. علاوه بر آن ديگر كار را با ما ادامه ندادند.»
وي اظهار داشت: «وزير آموزش و پرورش با وزير رفاه ديداري داشت و در آنجا به اين نتيجه رسيدند كه با شركت آتيه سازان حافظ قرارداد منعقد كنيم. 740 منطقه آموزش و پرورش در شهر، شهرستان و ناحيه وجود دارد همين موضوع موجب شد تا بيمه آتيه سازان حافظ كار را با مقداري افول نسبت به قبل انجام دهد گرچه باز هم همان مشكلات اعتباري با آتيه سازان حافظ وجود داشت كه نتيجه آن هم بدهي به اين بيمه بود.
در نتيجه مجبور شديم به خاطر اينكه محدوديت اعتبارات اجازه نميداد و توقع در معلمان ايجاد شده بود كه 50 درصد حق بيمه را پرداخت كنند و مابقي را هم ما پرداخت كنيم كار را به شكل صندوقي ادامه دهيم، يعني مديريت مالي كار متعلق به ما باشد و حق بيمه و خسارت را هم خودمان پرداخت كنيم.»
** واريز روزانه بيش از يك ميليارد و 400 ميليون تومان خسارت به حساب بيمه شدگان
سياري با اشاره به اينكه ميانگين پرداخت حق بيمه معلمان در كل كشور 15 روز است، تأكيد كرد: بعضي از استانها زير اين ميانگين پرداخت دارند. بحث نظارت آموزش و پرورش در رسيدگي و پرداخت به اين شكل كامل محقق شده است و حالا ما توانستهايم تعهدات خودمان را به معلمان افزايش دهيم. هم اكنون فرهنگياني كه درگير بيماريهاي صعب العلاج هستند يا داروهاي گرانقيمت ميخرند هم اضافه كردهايم.
وي با اشاره به حذف خدمات دندانپزشكي گفت: همكاران ما معترض بودند كه خدمات دندانپزشكي 200 هزار تومان است كه به مدت 3 سال هم اين مبلغ ثابت بود. همكاران ميگفتند اين 200 هزار تومان بسيار كم است و حق هم داشتند براي همين ما اين حق بيمه را حذف كرديم و در عوض نسبت به توسعه مراكز دندانپزشكي درمانگاههاي فرهنگيان و بخشهاي مجهز دندانپزشكي در سراسر كشور اقدام كرديم كه حالا با تعرفههاي مصوب اين درمانگاهها بين 20 تا 30 درصد همكاران فرهنگي تخفيف ميدهند و تا حدود قابل توجهي خلأ دندانپزشكي را هم برطرف كردهاند.
مديركل اداره تعاون و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش با تأكيد بر اينكه بيش از 10 ميليون و 200 هزار پرونده پزشكي فرهنگيان، رسيدگي و پرداخت خسارت شد اظهار كرد: بر اساس مداركي كه داريم به طور متوسط روزانه بيش از يك ميليارد و 400 ميليون تومان خسارت به حساب بيمه شدگان واريز ميشود.
حدود 200 نفر از بيمه شدگان ما خسارتي بالاي 50 ميليون تومان داشتند. در مجموع 436 ميليارد تومان جمع كل هزينههاي واريزي به حساب بيمه شدگان و مراكز طرف قرارداد بوده است كه 58 درصد آن هزينههاي سرپايي و 42 درصد هزينه بستري بود.
او با تأكيد بر اينكه انتقادات نسبت به بيمه فرهنگيان كمتر از قبل شده است ،گفت: «در ماه هاي اخير يك آرامش بسيار خوبي در فضاي بيمهاي درمان فرهنگيان كشور حكمفرما شده است و بر اساس نظرسنجي كه ما كرديم و بخشهاي نظارتي آموزش و پرورش، شاهد كاهش چشمگير اعتراض ها و شكايات در اين زمينه بوديم.
** هزينه درمان نازايي پرداخت ميشود
رئيس اداره بيمه و درمان اداره كل تعاون و پشتيباني اداره كل آموزش و پرورش نيز در اين باره گفت: در هيچ ارگاني هزينه بيمار خاص و سرطاني صفر تا صد پرداخت نميشود. افراد بيمار و خانواده بيماران خاص، ريالي براي هزينه درمان پرداخت نميكنند. همكار فرهنگي داريم كه بيش از 600 ميليون تومان هزينه درمانش بوده كه ما آن را پرداخت كرديم.
دنبال اين هستيم تا هزينه داروهاي خارجي را براي همكاران فرهنگي كه بيماري خاصي دارند پرداخت كنيم. البته امسال همه هزينههاي بيماران خاص پرداخت ميشود. از طرف ديگر با بيمارستانهاي خاص و ويژه خوب در تهران و شهرهاي بزرگ قرارداد بستيم، همكاران ما بدون پرداخت هيچ هزينهاي درمان خود را انجام ميدهند.
عبدالكريمي تأكيد كرد:همكاران فرهنگي بدون آنكه هزينهاي پرداخت كنند عمل جراحي ميشوند. با بيمارستان رويان هم قرارداد بستيم كه همكاران ما اگر برنامه براي درمان نازايي داشته باشند اين بيمارستان به طور رايگان اقدام هاي درماني فرهنگيان را انجام دهد. در بيمارستان مصطفي خميني و الزهراي اصفهان تمام كارها و معالجهها رايگان است و ما هزينههاي همكاران و خسارات همكاران را 15 روزه پرداخت ميكنيم. علاوه بر آن پرداخت ما به همكاراني كه با ليزر درمان ميكنند 20 درصد بيشتر است.
وي تأكيد كرد: «اگر همكار فرهنگي باشد كه درماني انجام داده و خسارتش را دريافت نكرده به ما مراجعه كند تا خسارت لازم پرداخت شود. پيشنهاد ما به همكاران اين است به مراكز طرف قرارداد فرهنگيان مراجعه كنند.بيش از 9 هزار مركز درماني در كشور داريم. همكاران ما در برخي مواقع به مراكزي مراجعه ميكنند كه طرف قرارداد ما نيست.»
منبع :روزنامه ايران
زمان انتشار : 10 مرداد 95
1647
تهران - ايرنا - روزنامه ايران موضوع بيمه فرهنگيان را در گفت و گو با مسوولان اداره تعاون و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش مورد بررسي قرار داده است.