۱۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۵۹
کد خبر: 82172282
T T
۰ نفر
شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي، تريبوني براي اعلام مواضع اصولي مردم، نظام و انقلاب

تهران - ايرنا - دبيرخانه شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي به مناسبت فرارسيدن 12 مرداد سالروز تاسيس اين نهاد، شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي را به عنوان تريبون اعلام صريح و شفاف مواضع اصولي مردم، نظام و انقلاب دانست.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، امروز(سه شنبه) 12 مرداد مصادف با سالروز تاسيس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي است و حضرت امام خميني(ره) در سال 59 با ايجاد اين نهاد موافقت كردند و اين شورا يكي از بركات انقلاب اسلامي است كه پا به پاي حوادث تلخ و شيرين و رويدادهاي مهم و تاثيرگذار ملي و بين المللي با برپايي مراسم ها و راهپيمايي ها ماندگار شد.
شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي به همين مناسبت اعلام كرد: اين نهاد در بيش از سه دهه خدمتگزاري خود، در امر برگزاري مراسم و زنده نگه داشتن و تعظيم شعائر الله و گراميداشت ايام الله، به خود مي بالد.
شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي به عنوان تريبون اعلام صريح و شفاف مواضع اصولي مردم، نظام و انقلاب است كه در بستر مراسم و مناسبت هاي ايام الله انقلاب اسلامي پيام انقلاب اسلامي را از زبان ملت به گوش جهانيان مي رساند.
در بيانيه اي كه شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي به همين مناسبت منتشر كرده، آمده است: اين نهاد كه رسالت خطير سياستگذاري، مديريت، هماهنگي و برنامه ريزي و نيز برگزاري مراسم و مناسبت‌هاي انقلاب اسلامي و تعظيم شعائر الله و بزرگداشت و زنده نگه داشتن ايام الله را زير نظر نماينده ولي فقيه بر عهده داشته، تاكنون تلاش بسياري براي انجام صحيح اين رسالت خطير و وظيفۀ مهم، نموده است.
اين شورا به عنوان مسئول برگزاري مراسم و مناسبت هاي انقلاب اسلامي، تريبون فراگير و گسترده اعلام مواضع صريح و شفاف ملت بزرگ و هميشه در صحنۀ ايران اسلامي در عرصه هاي مختلف داخلي، منطقه اي و بين المللي است.
مراسم و مناسبت هاي انقلابي، عمومي و ملي، به عنوان نماد هميشگي و دائمي وحدت و اتحاد و انسجام عمومي و نمايش قدرت نرم نظام اسلامي و مردم، و اقتدار و عزم ملي ايران در عرصه هاي مهم و تأثيرگذاري جدي در روند تحولات اساسي ملي و بين المللي است كه اين مهم، خود مورد توجه بسياري از تحليل گران ارشد سياسي، نخبگان رسانه اي و صاحبان انديشه و قدرت و نيز ملل آزاد انديش و عدالت خواه جهاني است.
اين شورا مي كوشد، تا با تمام تلاش خود و با بهره گيري از تمامي ظرفيت هاي موجود نظام و كشور در آماده سازي و بستر سازي جهت حضور حداكثري و آگاهانه ملت ايران و مشاركت جويي عمومي و جدي از اقشار مختلف مردم در بستر مراسم و مناسبت ها در راستاي حفظ و ارتقاء سطح امنيت عمومي، افزايش وحدت و اقتدار ملي كشور، حركت كرده و مؤثر واقع شود.

** جايگاه شورا به روايت رهبر معظم انقلاب
در بيانيه شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي آمده است: اين شورا از چنان اهميت و جايگاهي در نظر رهبر معظم انقلاب برخوردار است كه ايشان پس از رخداد عظيم حماسه ماندگار نهم دي و برچيدن غائله فتنه 88 فرمود: «اين شورا يكي از كهن‌ترين و پرسابقه‌ترين نهادهاي نظام جمهوري اسلامي است كه بر اساس يك نياز واقعي و صادقانه در كشور به وجود آمده و در طول ساليان متمادي، با تحولات گوناگون، آن نياز را همواره مورد نظر داشته و حق عمل و اقدام را به موقع به جا آورده است، اين شورا مديريت كرد، اما مردم با بصيرت، به صحنه آمدند و دل ها در دست خداست».
اين شورا توفيق برگزاري ايام الله طول سال و برگزاري مراسم هاي باشكوه ملي همچون تظاهرات سرنوشت ساز 23 تير 1378 و حماسه ماندگار 9 دي 1388 عليه فتنه و نيز برگزاري راهپيمايي هاي بزرگ روز جهاني قدس و يوم الله 22 بهمن را به همراه دارد.
در سالروز تاسيس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي برخي از مسئولان و دست اندركاران اين شورا با اداي احترام و نثار گل در حرم امام خميني(ره) عهد و پيمان خود را محكم مي كنند.

** مروري بر فلسفه تشكيل شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي
پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي در 22 بهمن 1357 و استقرار جمهوري اسلامي ايران، موضوع مشاركت مردم در عرصه‌هاي مختلف به عنوان نماد و تبلور عيني جمهوريت مورد توجه ويژه حضرت امام خميني(ره) و ساير مسئولان كشور قرار گرفت.
نهادهاي انقلابي در تلاش بودند تا به هر نحو ممكن و با فداكاري، انقلاب اسلامي را حفظ نمايند. اين تلاش در تمامي امور بويژه امور تبليغي از جمله چاپ عكس، پوستر و كتاب گرفته تا برگزاري راهپيمايي و مراسم و صدور اعلاميه و بيانيه مشاهده مي گرديد.
هر نهاد انقلابي سعي مي‌كرد تا اهداف انقلاب را تبليغ نموده و حركت هاي مردمي را سازماندهي نمايد. اين احساس مسئوليت تبليغي و اينكه همه در امور تبليغي انقلاب شركت داشتند، گاهي اوقات منجر به ناهماهنگي و بروز مشكلات اجرايي مي گرديد.
تعدد دستگاه ها و مراكز تبليغي و تنوع نقش هريك در مواجهه با چالش ها و رخدادهاي پيش‌روي انقلابي نوپا، لزوم ايجاد هماهنگي و حفظ انسجام منطقي بين اين دستگاها را بيش از پيش بر همگان روشن مي‌ساخت تا اينكه با تدبير حكيمانه و به موقع امام خميني(ره) در 12 مرداد 1359 نهادي با عنوان شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي تشكيل گرديد.
در 19 تير سال 73 بر اساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي اين شورا در فهرست نهادهاي عمومي غيردولتي قرار گرفت و به استناد ماده واحده قانون مصوبه سال 1387 مجلس شوراي اسلامي، اساسنامه آن در 26 مهر 1388 به تصويب هيأت وزيران رسيد.
حوزه فعاليت اين شورا برگزاري مراسم و مناسبت‌هايي همچون دوازدهم فروردين، چهاردهم خرداد، پانزدهم خرداد، هفتم تير، هشتم شهريور، هفدهم شهريور، هفته زن، سيزدهم آبان، روز جهاني قدس، عيد سعيد فطر، نيمه شعبان، نهم دي، دوازدهم و بيست و دوم بهمن است.
وظيفه اين شورا در برگزاري مراسم ديني ارائه الگوهاي مناسب، تعميق پيام و زمينه‌سازي براي حضور مردم است و رياست شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي با آيت الله احمد جنتي است.
فراهنگ ** 1003 ** 1071
۰ نفر