به گزارش خبرنگار ايرنا، اين قشر مي تواند با ترويج مصرف كالاهاي داخلي در خانه، مديريت مصرف خانوار و نقش آفريني در توليد ملي زيربناي توسعه اقتصادي و خودكفايي استان باشد.
از جمعيت حدود 700 هزار نفري كهگيلويه و بويراحمد 329 هزار و 785 هزار نفر را زنان شامل مي شوند كه اين امر نشانگر اهميت نقش محوري زنان در توسعه اقتصادي استان است.
نگاهي به جمعيت 115 هزار نفري زنان روستايي كهگيلويه و بويراحمد لزوم توجه به سرمايه گذاري در طرحهاي كوچك اقتصادي و تلاش در اين عرصه را بيشتر كرده است.
يك بانوي كارآفرين كهگيلويه و بويراحمد گفت:زنان با ايجاد كارگاه هاي خانگي ورونق توليد مي توانند به تحقق اقتصاد مقاومتي كمك كنند.
كافي عاطفي كه سال 83 همسر خود را در شرايطي كه 9 فرزند داشت در يك سانحه جاده اي از دست داد ،افزود: بانوان با بهره گيري از مهارت هاي فني و حرفه اي حتي با سرمايه هاي اندك توانايي نقش آفريني در بهبود درآمد خانواده و توليد ملي را دارند.
وي كه با استفاده از يك دستگاه چرخ خياطي ساده شروع به كار كرد و اكنون براي بيش از 20 نفر شغل ايجاد كرده است،تصريح كرد: مديريت مصرف بهينه در خانواده از ديگر راهكارهاي سهيم شدن بانوان در اقتصاد مقاومتي هستند.
عاطفي كه هم اكنون سه كارگاه خياطي، توليد گليم ، جهيزيه، نان،غذاي سنتي و محلي را مديريت مي كند،معتقد است كه تنوع رنگ و استفاده از طرح هاي سنتي و ايراني در صنايع دستي زمينه صادر شدن دست ساخته هاي سنتي به خارج از كشور را فراهم مي كند.
وي به نقش زنان در عرصه هاي مختلف به ويژه مادران و همسران شهدا و ايثارگران اشاره كرد و گفت: نامگذاري سال 95 به نام اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل از سوي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي فرصتي براي تبديل گفتمان اقتصاد مقاومتي به صورت عملي و اثربخش در زندگي مردم است .
نماينده بويراحمد و دنا در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد:تلاش براي اشتغال بانوان و فعاليت آنان در پست هاي مديريتي از برنامه هاي دولت براي پر رنگ رنگ كردن حضور اجتماعي اين قشر در جامعه است.
غلام محمد زارعي افزود: روحيه مطالبه گري جامعه زنان و استفاده از قابليت رسانه هاي ارتباط جمعي براي تشريح توانمندي هاي بانوان هر منطقه به اين امر كمك خواهد كرد.
وي اظهار كرد: فعاليت تشكل هاي هدفمند زنان براي بهره گيري از تجارب موفق در اين زمينه راهگشاست.
وي از اختصاص 50 ميليارد ريال براي اشتغال زنان در حوزه صنايع دستي در اين استان خبر داد.
زارعي افزود:اين ميزان اعتبار در اختيار صندوق كارآفريني اميد قرار گرفته است.
مديركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري كهگيلويه و بويراحمد گفت: پيش بيني مي شود كه تا پايان سال جاري 100 صندوق اعتبارات خرد زنان روستايي در اين استان ايجاد و راه اندازي شود.
فريبا رحمان پور افزود: اجراي چنين امر مهمي مستلزم حمايت همه جانبه مسئولان و معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم نهاد رياست جمهوري به لحاظ اعتباري، تجهيزات و امكانات است.
وي عنوان كرد: هم اكنون هشت تعاوني فعال زنان روستايي در كهگيلويه و بويراحمد وجود دارد كه پنج هزار و 655 نفر عضو دارند.
رحمان پور ابراز داشت: از مجموع 13 صندوق خرد زنان روستايي در اين استان 9 مورد فعال است.
مديركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري كهگيلويه و بويراحمد افزود: انتظار مي رود كه مسئولان معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم نهاد رياست جمهوري در راستاي تحقق شعار امسال و توسعه پايدار روستاهاي كهگيلويه و بويراحمد حوزه توليد، اشتغال و كارآفريني زنان اين استان را به طور جدي حمايت كنند.
رحمان پور خواستار حمايت از زنان كارآفرين و توانمند كهگيلويه و بويراحمد به لحاظ تبادل تجربيات با استان هاي ديگر و يا خارج از كشور شد.
وي گفت: در صورت امكان طرح توان افزايي زنان روستايي به صورت پايلوت و نمونه براي نخستين بار در كهگيلويه و بويراحمد برگزار شود.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري كهگيلويه و بويراحمد گفت: ايجاد بازارچه فروش محصولات توليدي زنان، آسيب شناسي و انجام كارهاي پژوهشي درباره طلاق و اختصاص اعتبار براي ورزش زنان در اين استان ضروري است.
رحمان پور افزود:تلاش براي رفع نيازمنديهاي جامعه زنان كهگيلويه و بويراحمد از جمله تحكيم خانواده، سواد زنان، سلامت و اشتغال آنان از اولويت هاي دولت است.
وي تصريح كرد: با صندوق كارآفريني اميد تفاهمنامهاي براي اختصاص تسهيلات اشتغالزائي تا سقف 100 ميليون ريال منعقد شده كه براي زنان سرپرست خانواده تسهيلات با شرايط خاص در نظر گرفته ميشود.
رحمان پور بيان كرد: ارتقاي سلامت زنان شاغل و طرح افزايش توان زنان سرپرست خانواده نيازمند توجه ويژه و اختصاص بودجه است.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري كهگيلويه و بويراحمد گفت: پروژه پارك بانوان در مساحت دو و نيم هكتار با پيشرفت 70 درصدي در حال احداث است كه تكميل آن براي رفاه حال بانوان ضروري است.
رحمان پور ادامه داد: در سفر هيات دولت به استان نمايشگاه توانمندي زنان سرپرست خانواده و زنان كارآفرين با حضور شيهندخت مولاوردي معاون رئيس جمهور و مديرعامل صندوق كارآفريني اميد برگزار ميشود.
8143/6162/1662
تقويت نقش زنان در كهگيلويه و بويراحمد زمينه ساز تحقق اقتصاد مقاومتي
۱۶ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۱۴
کد خبر:
82177144
ياسوج - ايرنا - تقويت نقش هاي مختلف زنان به عنوان نيمي از جمعيت كهگيلويه و بويراحمد زمينه ساز تحقق اقتصاد مقاومتي و توسعه استان به ويژه بالندگي اقتصادي است.