۱۸ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۳۴
کد خبر: 82179631
T T
۰ نفر
جمع آوري نزديك به هزار رده سلولي در بانك سلولي ايران

تهران- ايرنا- رييس مركز ملي ذخاير زيستي و ژنتيكي ايران با يادآوري زمان راه اندازي بانك سلولي انساني و جانوري اين مركز در اواخر سال 1388، گفت: تاكنون نزديك به هزار رده سلولي در اين بانك جمع آوري شده است.

سيد ابوالحسن شاهزاده فاضلي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: سال گذشته حدود 800 رده سلولي در اين بانك وجود داشت كه با حدود 20 درصد افزايش اين تعداد به نزديك هزار رده سلولي رسيده است.
وي اظهار كرد: در اين بانك در حوزه انساني، رده هاي سلولي از نژادهاي مختلف انسان، بيماري هاي ژنتيكي و بيماري هايي كه به صورت استاندارد در تحقيقات مورد استفاده قرار مي گيرند و در حوزه جانوري رده هاي سلولي از جانوران بومي در معرض انقراض جمع آوري شده است.
رييس مركز ملي ذخاير زيستي و ژنتيكي ايران توضيح داد: در اين بانك جمع آوري رده سلولي گونه هاي جانوري مانند گاو سيستاني و گلپايگاني، شتر دوكوهانه، بز مرخز، اسبچه خزري، گوسفند مغاني و برخي از گونه هاي جانوران وحشي صورت گرفته است.
فاضلي گفت: در صورتي كه مجموعه هاي جنين شناسي يا شبيه سازي بخواهند موجودي را پديد بياورند، مي توانيم نمونه هاي سلولي را در اختيار آنها قرار دهيم.
وي به راه اندازي بانك گياهان درون شيشه اي اشاره كرد و گفت: نمونه هاي بسياري از گياهان كه در معرض آفت ها و خطرات بيولوژيك قرار دارند، در شرايط عاري از ويروس و آفت در اين بانك نگهداري مي شوند.
رييس مركز ملي ذخاير زيستي و ژنتيكي ايران بيان كرد: بيش از 50 گونه گياه باغي بومي كشور در اين بانك راه اندازي شده است كه با تامين بودجه اين تعداد بيشتر نيز مي شود.
وي گفت: در هر زمان كه نياز باشد مي توانيم اين گونه هاي گياهي را به تعداد زياد (به روش كشت بافت) تكثير و به طبيعت برگردانيم.
فاضلي اظهار كرد: تكثير درختان و گياهان بزرگ به روش سنتي به كندي انجام مي شود اما با روش كشت بافت، تعداد زيادي گياه را مي توان در كمترين زمان تكثير كرد.
علمي ** 1201 **1834
۰ نفر