۱۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۱۸
کد خبر: 82180512
T T
۰ نفر

آغاز برداشت نخستين رقم برنج پرمحصول گيلانه در رشت

۱۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۱۸
کد خبر: 82180512
آغاز برداشت نخستين رقم برنج پرمحصول گيلانه در رشت

رشت - ايرنا - برداشت نخستين رقم مادري برنج پرمحصول گيلانه با حضور استاندار گيلان و رئيس موسسه تحقيقات برنج كشور در رشت آغاز شد.

به گزارش عصر دوشنبه روابط عمومي استانداري گيلان به ايرنا، رئيس مؤسسه تحقيقات برنج كشور در اين مراسم گفت: از خصوصيات بارز رقم گيلانه پا كوتاهي، زودرسي و كيفيت پخت بسيار مطلوب همانند ارقام محلي ايراني با عملكرد بيشتر از ارقام بومي است.
فرامرز علي‌نيا افزود: در سال گذشته (1394) حدود 20 هكتار از اراضي استان زير كشت گيلانه بوده كه با استقبال كشاورزان سطح زير كشت رقم گيلانه در سالجاري به 200 هكتار رسيده است.
وي با بيان اينكه از خصوصيات بارز اين رقم بنا به اذعان كشاورزان عدم خوابيدگي، زودرسي و دارا بودن كيفيت پخت مطلوب، مشابهه ارقام محلي است، گفت: از موفقيت‌هاي ما در سال جاري، توليد حدود 15 تن بذر مادري رقم گيلانه براي اولين بار است كه با توجه به روند استقبال كشاورزان، امكان توليد بذرهاي گواهي شده اين رقم براي كشت حدود دو هزار هكتار از اراضي استان گيلان خواهد بود.

* طعم برنج اصيل گيلان، در رقم جديد گيلانه حفظ شده است
استاندار گيلان نيز در اين مراسم هدف از تحقيقات كشاورزي را دستيابي به آخرين يافته‌هاي علمي و فني با امكانات روز و مناسب با شرايط آب و هوايي در خصوص محصولات استان دانست.
محمدعلي نجفي افزود: در اين راستا، مركز تحقيقات برنج كشور موفق شد رقم جديد برنج پرمحصول گيلانه را معرفي كند.
وي رقم جديد برنج گيلانه را حاصل تلاش مجموعه مركز تحقيقات برنج كشور دانست و گفت: اين رقم از برنج در حدود 20 تا 25 درصد نسبت به برنج‌هاي بومي افزايش توليد داشته و باتوجه به قد كوتاه‌تر اين محصول در برابر باد و باران مقاوم‌تر خواهد بود.
نجفي با بيان اينكه در رقم جديد برنج گيلانه طعم برنج اصيل گيلان حفظ شده، افزود: افزايش كميت و كيفيت و حفظ طعم برنج اصيل گيلاني سه مولفه مهمي به شمار مي‌رود كه در برنج گيلانه بر روي آن تأكيد شده است.
استاندار گيلان همچنين برضرورت توليد فراگير اين رقم از برنج تأكيد كرد.
در پايان برداشت اين محصول، استاندار گيلان از طرح هاي تحقيقاتي موسسه تحقيقات برنج كشور در زمينه معرفي رقم هاي جديد بازديد كرد.
اولين برداشت رقم گيلانه در سال گذشته در منطقه آبكنار انزلي توسط استاندار گيلان انجام شده بود.
فصل كاشت محصول برنج در استان گيلان از اوايل بهار آغاز و محصول نيز از نيمه تابستان برداشت مي شود.
استان گيلان 238 هزار هكتار اراضي شاليزاري دارد. ساليانه با استحصال حدود 700هزارتن برنج سفيد از شاليزارهاي گيلان، اين استان حدود 40درصد برنج كشور را توليد مي كند.
كار تحقيقاتي رقم جديد برنج موسوم به گيلانه از سال 1383 آغاز شد. عملكرد اين رقم يك تا يك و نيم تن در هكتار بيشتر از رقم هاي بومي نظير هاشمي است و به دليل داشتن ارتفاع كمتر نسبت به ارقام بومي، در مراحل برداشت نيز خوابيدگي ندارد و برداشت مكانيزه آن نيز آسان تر انجام مي شود.
كيفيت پخت اين برنج هم شبيه ارقام محلي نظير هاشمي است و بطور متوسط اين رقم، يك هفته زودتر از رقم هاي بومي به بهره وري مي رسد.
موسسه تحقيقات برنج كشور با جمع آوري ارقام بومي و ثبت مشخصات آنها و تهيه لاين هاي خالص از طريق روش هاي گزينشي توده اي و انفرادي از سال 1339 در گيلان و از سال 1342 در مازندران آغاز به كار كرد. اين موسسه در سال 1372 به مركزيت گيلان باز راه اندازي و يك سال بعد بطور رسمي در رشت شروع به كار كرد.
موسسه تحقيقات برنج داراي پنج بخش اصلاح و تهيه بذر، خاك و آب ، گياهپزشكي ، فني و مهندسي كشاورزي و خدمات فني و تحقيقاتي مي باشد.
7296 / 2007
۰ نفر