وزیرخارجه لبنان: نقش ایران در رویاروئی لبنان با اسرائیل اساسی است

بیروت – ایرنا - « جبران باسیل» وزیر امور خارجه لبنان تاكید كرد: روابط ایران و لبنان ممتاز و برجسته است وبخشی از علت آن وجود شیعیان در لبنان است كه در بعد جمعیت با دیگر طوایف لبنانی متوازن هستند و در موسسه های دولتی حضور دارند.

باسیل درگفت وگو با روزنامه مصری « الاهرام» و در پاسخ به این سوال كه روابط لبنان و ایران را چگونه ارزیابی می كنید؟، افزود: بخشی از موسسه های لبنانی به مدد كمك های ایران به مقاومت لبنان و حمایت از آن در مقابل رژیم صهیونیستی كه بزرگترین خطرعلیه لبنان است، سرپا مانده اند.
وی خاطرنشان كرد: لبنان در سال های2000 و 2006 توانست در مقابل تجاوزهای رژیم اسرائیل توازن قدرت با اسرائیل برقرار كند و ایران در این زمینه نقش اساسی و بسیار مهمی داشت.
وزیر خارجه لبنان تصریح كرد:لبنان امروزهمزمان با مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی باید با تروریسم به صورت جامع و یكپارچه مقابله كند.

** روابط لبنان و شورای همكاری
باسیل در پاسخ به این سوال كه ارزیابی شما از روابط كشورهای عضو شورای همكاری با لبنان و راه برون رفت از رویكرد منفی كنونی این روابط چیست؟ گفت: در منطقه نزاع مذهبی است اما ساختار لبنان به گونه ای است كه طوائف مذهبی در آن از حیث تعداد جمعیت با هم برابرند و شیعه و سنی در نهادهای كشور حضور دارند.
وی افزود: متاسفانه نزاع كنونی بین شورای همكاری خلیج و ایران موجب بروز تنش درلبنان می شود و تا زمانی كه این وضع پابرجاست لبنان تاوان آن را خواهد پرداخت.
وزیر خارجه لبنان اضافه كرد: این درحالی است كه لبنان می تواند نقش مثبت ایفا كرده و دو طرف را به برقراری روابط تشویق كند تا تنش ها كم شود و البته لبنان برای ایفای این نقش باید قوی باشد و عده ای بر سر آن دعوا نداشته باشند و این مساله هم نیازمند اصلاح اوضاع سیاسی داخل لبنان است.
جبران باسیل تاكید كرد: اعضای شورای همكاری باید شرایط لبنان را درك كنند همچنانكه لبنانی ها باید بیش از همه شرایط كشورشان را درك كرده و خود را در نزاع ها وارد نسازند.
وی گفت: در بعد سیاست رسمی این باور وجود دارد اما به میزان كافی ترجمه عملی آن مشاهده نشده است و از همین رو مصر باید در این زمینه نقش ایفا كند.
وزیرخارجه لبنان افزود: مصر یك كشور بزرگ عربی است و می تواند بدون ورود در یكی از دو محور در حل مشكل كنونی نقش ایفا كند بویژه اینكه اكنون فرصتی استثنائی برای آن بوجود آمده تا ضمن جنگ با تروریسم در خاك خود در جنگ پیشگیرانه علیه تروریسم در خارج از خاك خود هم مشاركت كند.

** تحمیل بحران بر سوریه برای به زانو درآوردن آن
جبران باسیل در پاسخ به سوالی در خصوص بحران سوریه خاطرنشان كرد: بحران سوریه كه در سال 2011 آغاز شد از تلاش های قبلی برای به زانو در آوردن آن جدا نیست، چرا كه سوریه در مقابل رژیم صهیونیستی مقاومت می كند.
وی تصریح كرد: اسرائیلی ها كه در جنگ 33 روزه سال 2006 شكست خوردند در سال 2011 موفق عمل كردند و وجود برخی عوامل داخلی مانند نپرداختن به اصلاحات سیاسی و دموكراسی به اندازه كافی باعث شد برخی كشورهای خارجی از این وضعیت استفاده كرده و كار را به اینجا بكشانند.
وزیر خارجه لبنان گفت: نباید به بهانه مبارزه با تروریسم بر سوریه آن سیطره پیدا كنند و مانع اظهار نظر و حق انتخاب مردم شوند زیرا مبارزه با تروریسم اولویت همه ما است.
جبران باسیل افزود: نظام سوریه هم باید معارضان را بپذیرد و راه حلی جز مشاركت كامل همه در سوریه وجود ندارد و این تجربه ای است كه لبنان داشته و جنگ های داخلی و بحران های سیاسی آن جز با این شیوه خاتمه پیدا نكرده است.
وی با تاكید بر ضرورت پایان جنگ در سوریه ،خاطرنشان كرد: تا زمانی كه سوریه تاوان مقاومت در مقابل اسرائیل را می دهد لبنان نیز به خاطر ارتباط تنگاتنگ با سوریه تاوان خواهد داد و از تبعات جنگ بی نصیب نخواهد ماند.
جبران باسیل تاكید كرد: همه باید راه حل سیاسی عادلانه و منطقی را بپذیریم و مردم سوریه حرف اول و آخر را بزنند و لبنان در این زمینه می تواند تجربه خود را در همزیستی مسالمت آمیز به سوریه منتقل كند.

** نارضایتی ازجامعه جهانی
وزیرخارجه لبنان با بیان اینكه كشور متبوعش از حمایت های جامعه جهانی از لبنان در زمینه آوارگان سوری راضی نیست، گفت كه رویكرد بین المللی مشوق این است كه سوری های آواره در كشورهایی كه حضور دارند باقی بمانند.
وی تصریح كرد:جامعه جهانی بازگشت آوارگان به سوریه را كاری دشوار و فرستادن آنها به كشورهای غربی را نیز بسیار سخت و هزینه بر می داند و به همین دلیل تلاش می كند تا آنها در كشورهای میزبان باقی بمانند.
جبران باسیل افزود: لبنان بعد از گذشت چند سال و برگزاری نشست ها نتوانسته است به هیچ یك از كمك های تعیین شده در زمینه آوارگان سوری دست پیدا كند.
وزیر خارجه لبنان هشدار داد: اگرچه برخی تلاش ها تاكنون موجب شده تا وضعیت لبنان بحرانی نشود اما آنچه در لبنان جریان دارد به مثابه ریخته شدن تدریجی خون است كه سرانجام به مرحله انفجار اوضاع منجر خواهد شد.

** مقابله لبنان با تروریسم
وی در پاسخ به این سوال، لبنان چگونه با موج تروریسمی كه همه منطقه را فرا گرفته است، مقابله می كند؟، گفت: لبنان با دست خالی در برابر تروریسم ایستاده است و تنها با فداكاری نیروهای ارتش و ملت مانع از اشغال مناطقی بیشتر از خاك خود توسط تروریست ها می شود.
جبران باسیل افزود: جامعه لبنان به خاطر تربیت و فرهنگی كه دارد مخالف تندروی هاست و فكر می كنم خلاصی از دست داعش جز با رهایی از فكر داعشی امكان پذیر نیست.
وزیر خارجه لبنان خاطرنشان كرد: می توانیم داعش را از حیث نظامی و سیاسی محدود و یا متوقف سازیم اما به خاطر حمایت های پولی و تسلیحاتی از آن هنوز این اتفاه نیفتاده است.
وی تصریح كرد: مهمتر از همه اینها پایان دادن به تفكر داعشی است كه با اندیشه لبنانی بهتر ازهر مولفه دیگری می توان در برابر آن ایستاد و شكست داد.
جبران باسیل تاكید كرد:غرب از پدیده داعش در امان نیست به دلیل اینكه فكر داعشی در برخی جوامع اروپایی منتشر و میزبان عناصر تروریست شده است. و حتی از این جوامع
وزیر خارجه لبنان گفت كه گزارش رسمی سرویس های امنیتی آلمان نشان می دهند كه متاسفانه از آوارگان سوری به عنوان پوششی برای تروریست ها استفاده می شود.
خاورم ** 390** 1324