۲۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۵۴
کد خبر: 82193290
T T
۰ نفر
اعتماد به آمریكا باعث ضربه خوردن ملت ایران در كودتای 28 مرداد شد

زنجان - ایرنا - مدیركل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان زنجان گفت: اسنادی كه آمریكایی ها در خصوص كودتای 28مرداد منتشر كردند، نشان از دخالت در امور داخلی و نفوذ در بدنه دولتی ایران به علت اعتمادی كه به آنها شده بود، داشت كه این منجربه ضربه بزرگی به كشور در آن مقطع شد.

علی مهدیخانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر سازماندهی گسترده آمریكایی ها و دخالت آنها نبود، این كودتا به یقین با آن قدرت انجام نشده و باعث تاثیر گذاری بیش از 25 ساله در روند حكومت داری ایران نمی شد.
وی با تشریح و ریشه یابی علل موفقیت دولت ایالات متحده آمریكا در این كودتا، گفت: بستر سازی دولت مصدق به علت اعتمادی كه به این دولت استكباری داشت، از مهم ترین دلیل های این دخالت آشكار است.
مدیركل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان زنجان خاطرنشان كرد: كنار گذاشتن روحانیت و مردم همراه با ایجاد انشقاق در بدنه ملت به علت اعتماد بی مورد به سردمداران آمریكا از دیگر دلایل ایجاد این كودتا محسوب می شود.
وی به بد عهدی آمریكا در عصر حاضر اشاره و تاكید كرد: امروز هم به راحتی با رصد منطقه می شود به مصر و تركیه به عنوان نمونه ای از متحدان اصلی ایالات متحده اشاره كرد، كه به علت اعتماد بی مورد كشورشان با هدایت آمریكا دچار كودتا و بحران شد.
مهدیخانی به دیدگاه امام خمینی(ره) درباره استكبار جهانی اشاره كرد و گفت: ایشان همیشه مبارزه با استكبار را به عنوان مهم ترین شاخص در سیاست های خود قرار دادند و در هیچ شرایطی به غرب اعتماد نكردند.
وی اظهار كرد: دولتمردان آمریكایی در طول تاریخ 40 ساله گذشته با هر رویكرد سیاسی كه در مسند قدرت بوده اند، ادبیات مشابهی نسبت به موضع گیری در قبال ایران داشته اند و این یعنی نباید هیچ وقت اعتمادی به آمریكا داشت.
مدیركل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به بدعهدی های این كشور در طول تاریخ، افزود: بدعهدی، سنگ اندازی یا شیطنت دولت آمریكا در 2 سال اخیر در موضوع اجرای برجام به عنوان آخرین نمونه آن است.
به گزارش ایرنا، روز 28 مرداد سال 1332كودتای ننگین و سیاهی در كشور رقم خورد كه شیرینی نهضت ملی شدن صنعت نفت را به كام ملت ایران تلخ كرد.
طرح كودتای نظامی 28 مرداد را باید در اصل، یك طرح انگلیسی دانست، انگلیس كه پس از كوتاه شدن دست خود از صنعت نفت ایران، منابع بسیاری را در منطقه و به خصوص ایران از دست داده بود، با قطع امید از رسیدن به توافق، وارد مطالعه طرح یك كودتای نظامی شد.
در ابتدا آمریكا مخالف این امر بود، اما پیروزی آیزنهاور در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا باعث تغییرات عمده‌ای در سیاست خارجی آمریكا و حمایت از این كودتا شد.
3216/6085