۲۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۰۴
کد خبر: 82193305
T T
۰ نفر
يك كارگردان: اسكويي در آثار خود اصول اخلاقي و انساني را رعايت مي كند

تهران-ايرنا- يك فيلمنامه نويس و كارگردان سينما گفت: مهرداد اسكويي به عنوان مستندساز در آثارش انساني و با اخلاق با مردم برخورد مي كند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، خسرو سينايي شامگاه چهارشنبه در آيين تجليل از مهرداد اسكويي مستندساز، با تاكيد بر رعايت اخلاق در سينماي مستند افزود: امروزه بسياري از جوانان علاقه مند با ابزارهاي سبك و جديد فيلمسازي، فيلم مستند مي سازند اما بسياري از آنان از دوربين به عنوان يك مسلسل براي نمايش و بيان همه آنچه كه دوست ندارند، استفاده كرده و گاهي معيارهاي اخلاقي و انساني را درنظر نمي گيرند.
وي گفت: متاسفانه در بسياري از آثار مستند، مستندسازان براي جلب بيشتر تماشاگر، اخلاق را در نظر نگرفته و حرمتش را مي شكنند اما مهرداد اسكويي در آثارش روح انساني ماجرا و اخلاق را رعايت مي كند.
سينايي درباره گرايش مهرداد اسكويي به ساخت فيلم مستند گفت: زماني كه تدريس مي كردم به دانشجويان مي گفتم كه اگر به اين حرفه علاقه داريد، ادامه دهيد و گرنه به رشته هاي ديگر با درآمدهاي بيشتر پرداخته و خود را به دردسر نيندازيد و معتقدم براي پرداختن به هنر بايد قبل از هر چيز علاقه مند بود و توانايي داشت، به خصوص در سينما كه مشكلاتش زياد است، اما مهرداد اسكويي از همان ابتدا با عشق و علاقه دوربين عكاسي را بدست گرفته و از چهره هاي مطرح كشور عكس مي گرفت.
وي ديدن و شنيدن جزييات و ويژگي هاي مختلف را لازمه فيلمسازي و مستندسازي دانست و گفت:براي ديدن و شنيدن تمرين لازم است و روزمرگي اين توانايي را به ما نمي دهد، مهرداد اسكويي اين توانايي ها را به وسيله عكاسي و فيلمسازي تقويت كرد و امروز به عنوان فيلمساز مستند بسيار معتبري شناخته شده است.
كارگردان فيلم «مثل يه قصه» با اشاره به نام مستندسازاني همچون هژير داريوش، منوچهر طياب، كامران شيردل، احمد فاروغي و هوشنگ شفتي گفت: متاسفانه چنين مستندسازاني را كه پايه گذار بسياري از راه هاي فرهنگ و هنر در مملكت ما بودند، فراموش كرديم.
يك استاد دانشگاه نيز در اين آيين با بيان اينكه مهرداد اسكويي يكي از سرآمدان عرصه مستندسازي و ساخت فيلم هاي كوتاه سينماي ايران است، افزود: او در 18سالگي اولين فيلم خود را ساخت و به واسطه آثارش در جشنواره هاي بين المللي حضور داشته و داور بسياري از جشنواره ها در داخل و خارج از كشور بوده است.
اكبر عالمي با بيان اينكه بحران هويت جوهره آثار مهرداد اسكويي است، گفت: او يكي از فيلمسازان سرآمد سرزمين مادري من است و من به بودن او و براي اينكه مهاجرت نكرده و براي ما افتخار آفريده، مي نازم.
بابك كريمي، بازيگر نيز در اين آيين با اشاره به دوستي خود با مهرداد اسكويي و گرايش او به مستندسازي گفت:براساس دوران فعاليت او، هم نسلانش علاقه مند بودند كه فيلم داستاني بسازد و او نيز چنين گرايشي داشت و من اصرار مي كردم كه اسكويي به ساخت فيلم مستند روي بياورد.
وي عشق به مردم و برقراري ارتباط نزديك با آنان را لازمه مستندسازي دانست و گفت: اسكويي طبيعت خاص يك مستندساز و گرايش به سينماي مستند و مستند اجتماعي داشت كه توانست با اين انتخاب به بهترين نحو از آن بهره مند شود.
بازيكر فيلم «مرگ ماهي» گفت: هنرمندان بايد بيشتر به جامعه توجه كنند و مسئوليت اجتماعي و فرهنگي را به بهترين نحو انجام داده و وجدان اجتماعي و مسئوليت اجتماعي را بيدار كنند كه آثار مهرداد اسكويي نيز گوياي اين مطلب است.
مهرداد اسكويي مستندساز نير در اين آيين با اشاره به فعاليت هاي خود در حوزه عكاسي و فيلمسازي افزود: در طول سال ها فعاليت معتقد بودم كه هنرمند يا كارگردان نيستم اما امروز حس كردم فيلمسازم و وظيفه ام را درست انجام داده ام اگر چه در جشنواره هاي بسياري شركت كرده ام كه برايم قابل احترام هستند اما آنها چنين حسي را به من نداده بودند.
در اين مراسم با حضور اساتيد و هنرمنداني همچون اكبر عالمي، خسرو سينايي، فريدون مجلسي (نويسنده)، ماندانا كريمي، علي لقماني (فيلمبردار)، بهرام عظيمي (كارگردان انيميشن) و رضا درميشيان (فيلمساز) و مدير فرهنگسراي شفق از مهرداد اسكويي تجليل شد.
همچنين در پايان اين مراسم فيلم مستند «روياهاي دم صبح» آخرين ساخته مهرداد اسكويي نمايش داده و با حضور اميد نجوان كارشناس و مهرداد اسكويي نقد و بررسي شد.
مهرداد اسكويي متولد 1348 در تهران،مستندساز، تهيه‌كننده، پژوهشگر و عكاس ايراني و فارغ‌التحصيل رشته كارگرداني سينما است و اغلب آثار وي در جشنواره‌هاي معتبر ملي و بين‌المللي مورد توجه قرار گرفته و جوايز متعددي را به خود اختصاص داده است.
وي تاكنون 25 فيلم مستند و كوتاه داستاني را كارگرداني كرده و با بيش از 400 حضور ملي و بين‌المللي و كسب بيش از 80 جايزه معتبر سينمايي و فرهنگي يكي از شخصيت‌هاي برجسته مستندسازي ايران محسوب مي‌شود. فيلم‌هاي اسكويي در جشنواره‌ها و مراكز دانشگاهي بيش از 50 كشور جهان به نمايش درآمده است.
اسكويي به عنوان سفير فرهنگي بخش انسان دوستانه سازمان ملل متحد (UCHA) فعاليت مي‌كند.
تهرام/7245/ 6139
۰ نفر