به گزارش ایرنا رئیس بیمارستان فوق تخصصی رضوی مشهد در این مراسم گفت: دو رادیو دارویی كه امروز شاهد بهره برداری از آن هستیم برای تشخیص سرطان های پروستات و گوارش كاربرد دارند.
دكتر قاسم سلطانی افزود: رادیو داروی GA-DOTA برای تشخیص سرطان های 'نورو اندروكین' دستگاه گوارش و رادیو داروی GA-PsmA برای تشخیص سرطان های پروستات مورد استفاده قرار می گیرند.
وی خاطر نشان كرد: تولید رادیو داروها كه نقش تشخیصی و درمانی داشته و تصویربرداری دقیق از تومورها و بیمارهای خاص را انجام می دهند، در تحقق اقتصاد مقاومتی سهم بسزایی خواهد داشت.
سلطانی گفت: مراحل تولید این دو رادیو دارو در بخش پزشكی هسته ای بیمارستان رضوی مشهد از سال 1386 آغاز شد و در مدت شش سال با توجه به تحریم ها و مشكلات مربوطه طی یك فرایند پیچیده به سرانجام رسید.
به گفته وی، این اقدام با حمایتهای بی دریغ تولیت آستان قدس رضوی، سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشكی مشهد و كارشناسان خارجی با هزینه ای بیش از پنج میلیون یورو عملی شد.
رئیس بیمارستان رضوی مشهد خاطر نشان كرد: هم اكنون فرایند تولید رادیوداروهایی كه جنبه درمانی داشته، برای درمان سرطان های مغز و پروستات در بیمارستان رضوی در حال انجام است.
سلطانی ادامه داد: در حال حاضر تنها دو كشور تركیه و دبی امكانات رادیو داروهای درمانی را دارند و بیماران ایرانی برای بهره برداری از این خدمات با صرف هزینه های هنگفتی به این كشورها سفر می كنند.
وی اظهار كرد: تولید رادیو دارو در بیمارستان رضوی مشهد به لحاظ تنوع دارو و مراحل كنترل كیفی در سطح كشور منحصر به فرد است و این بیمارستان یكی از چندمركز تولید رادیو دارو در كشور به شمار می رود.
بیمارستان فوق تخصصی رضوی مشهد متعلق به آستان قدس رضوی سال 1384 در زمینی به گستره 39 هكتار در پنج طبقه راه اندازی شد.
پنجم مردادماه همزمان با زادروز حكیم زكریای رازی روز داروساز در كشور نامگذاری شده است.
6012/3027
![رونمایی از دو رادیو دارو برای نخستین بار در كشور در مشهد رونمایی از دو رادیو دارو برای نخستین بار در كشور در مشهد](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950604/82202993/N82202993-70965333.jpg)
مشهد- ایرنا- دو رادیو داروی تولید بیمارستان رضوی مشهد، پنجشنبه همزمان با روز داروسازی و برای نخستین بار در كشور در مراسمی در محل این بیمارستان رونمایی شد.