مديركل شيلات هرمزگان پنجشنبه در حاشيه اين مراسم در مصاحبه با خبرنگار ايرنا ، از فاز دوم پرورش ماهي در قفس و به آب اندازي شناورهاي شركت نيكسا ، سايت پرورش ماهي در قفس درنا مهر قشم و سايت پرورش ماهي در قفس جهاد نصر بعنوان پروژه هاي شاخص اقتصاد مقاومتي بهره برداري شده در حوزه پرورش ماهي در قفس نام برد.
سيد پرويز محبي اظهار كرد: تنها براي اجراي اين سه پروژه با استفاده از تسهيلات كم بهره بانكي و سهم آورده متقاضيان 407 ميليارد و 750 ميليون ريال بوسيله بخش خصوصي سرمايه گذاري شده است.
اين مقام مسول از اجراي پروژهاي پرورش ماهي در قفس با رويكرد اقتصادي مقاومتي از طرح هاي در حال توسعه سازمان شيلات ايران در راستاي سياست هاي دولت تدبير و اميد نام برد.
' هرچند افزون بر يك دهه از آغاز طرح مطالعاتي و عملياتي توليد ماهي در قفس (دريايي) در هرمزگان مي گذرد اما در نتيجه تدبير انديشي و تلاش بي وقفه دولت يازدهم در دو سال گذشته تاكنون شاهد عملياتي شدن و همچنين به بار نشستن اين طرح كلان ملي در آبهاي خليج فارس و حتي سواحل مكران هستيم'.
محبي تاكيد كرد: وقتي بيشتر پي به اهميت اين طرح مي بريم كه بدانيم از مجموع 450 ميليارد ريال هزينه اجراي 9 پروژه شيلاتي بهره برداري شده در هفته دولت امسال ، مبلغ 408 ميليارد ريال آن به اجراي طرح هاي پرورش ماهي در قفس اختصاص دارد.
مديركل شيلات هرمزگان در ادامه از بهره برداري فاز نخست سايت پرورش ميگو دوستكو ، آب شيرين كن گوكسر ، سايبان صيادي لارك ، ساختمان مديريت بندر صيادي حسينه و واگذاري مديريت بندر صيادي چيروئيه به تعاوني منطقه بعنوان بخشي ديگر از پروژه هاي شيلاتي افتتاح شده در هفته دولت امسال در اين استان نام برد.
وي با بيان اهميت و نقش پروژهاي بخش 'مديريت بنادر صيادي' در تسهيل خدمات رساني به جامعه صيادي و مردم افزود: با افتتاح آنها شاهد تحقق بخشي از اهداف دولت تدبير و اميد در راستاي بهره برداري از ظرفيت هاي شيلاتي آبهاي جنوب كشور با محوريت هرمزگان هستيم.
مديركل شيلات هرمزگان در ادامه مصاحبه اختصاصي با خبرنگار اعزامي ايرنا از واگذاري مديريت خدمات بندر صيادي چيروئيه به بخش خصوصي و همچنين افتتاح ساختمان مديريت بندر صيادي حسينه درغرب هرمزگان بعنوان ديگر پروژه هاي شاخص در زمينه بنادر صيادي نام برد .
ميزان صيد آبزيان در بندر صيادي چيروئيه با دارابودن 67 فروند شناور شامل 47 فروند لنج و 20 فروند قايق صيادي سالانه بالغ بر هشت هزار800 تن اعلام شده است.
اين مقام مسوول از واگذاري مديريت بنادر و اسكلههاي صيادي به اتحاديهها و تعاونيهاي صيادي بعنوان بخشي از سياست هاي سازمان شيلات ايران در راستاي خصوصي سازي نام برد و گفت: از مجموع 22 بندر صيادي اين استان تاكنون مديريت بهره برداري 12 بندر به بخش خصوصي عملي شده كه در اين زمينه رتبه اول كشور به شيلات هرمزگان اختصاص يافته است.
محبي خاطرنشان ساخت: واگذاري مديريت بهره برداري و نگهداري بنادر صيادي به بخش خصوصي و تعاوني هاي صيادي در سال هاي اخير نشان داده كه اين اقدام نتيجه بسيار خوبي را به همراه داشته است.
مدير كل شيلات هرمزگان از احداث و تجهيز ساختمان مديريت بندر صيادي حسينه با اعتباري بالغ بر پنج ميليارد و 400 ميليون ريال از سوي دولت طي كمتر از يك سال و تحويل آن به جامعه صيادي اين بندر بعنوان خدمتي ديگر از سوي دولت تدبير و اميد نام برد.
بندر صيادي حسينه با دارابودن 90 فروند شناور شامل 23 فروند لنج صياي و 67 فروند قايق با صيد سالانه هفت هزار و 300 تن نقش بسزايي در زمينه فعاليت هاي صيد و صيادي استان هرمزگان دارد.
معاون سياسي امنيتي استاندار هرمزگان نيز در آئين افتتاح و بهره برداري از طرح هاي شيلاتي اين استان از هفته دولت بعنوان فرصتي مناسب براي بيان دستاوردهاي دولت نام برد و تاكيد كرد: خوشبختانه درسه سال فعاليت دولت تدبيرواميد در راستاي رهنمودهاي مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي و شعار اقدام و عمل خدمات شايسته اي در بخش شيلات به مردم اين استان ارائه شده است.
بهروز اكرمي افتتاح اين پروژه ها را بيانگر توجه ويژه دولت تدبير و اميد پيرامون منويات مقام معظم رهبري به آبزي پروري با هدف كاهش فشار برمنابع آبزيان و همچنين عمران سواحل جنوب كشور با محوريت مكران ذكر كرد.
در كتاب 'كارنامه عملكرد دو ساله' دولت تدبير و اميد در هرمزگان در بخش شيلات با اشاره به رشد 111 درصدي صادرات انواع آبزيان در سال 94نسبت به سال قبل از آن آمده است: دراين مدت 31 هزار تن انواع آبزيان شامل ميگو پرورشي، ماهي سارم، مارماهي، يالاسبي به ارزش 102 ميليون دلار به خارج از كشور صادر شده است.
دراين اطلاعات تاكيد شده است: هم اكنون سه هزار و 200 فروند قايق، يكهزارو و 110 فروند لنج، 60 فروند كشتي داراي مجوز در آبهاي ساحلي اين استان در خليج فارس و سواحل مكران به كار صيادي مشغول هستند كه ميزان صيد سالانه آنها حدود 240 هزارتن اعلام شده است.
دراين كتاب تعداد صيادان حرفه اي هرمزگان نزديك به 30هزارنفر، تعداد شناورها چهارهزارو412فروند، تعداد بنادر صيادي 22 بندر، تعداد تعاوني هاي صيادي 74 تعاوني و آمار شاغاين صنايع شيلاتي اين استان سه هزار نفر ذكر شده است.
استان هرمزگان در زمينه صيد، تعداد بنادرصيادي، تعداد تعاوني ، بهره برداران و مراكز امورصيادي و همچنين صيد ماهيان سطح زي ريز و انحصار ذخاير فانوس ماهيان رتبه اول كشور را به خودش اختصاص داده است.
حفظ ذخاير آبزيان، افزايش پرورش ماهي در قفس، توسعه تكثير و پرورش ميگو، افزايش صادرات آبزيان (با محوريت مصرف خارج ازكشور) از جمله اقداماتي است كه در راستاي توسعه اقتصادي در بخش كشاورزي از طريق ادارهكل شيلات هرمزگان دنبال ميشود.
6149/6048
درسومين روز ازهفته دولت/
9 پروژه شيلاتي در هرمزگان به بهره برداري رسيد
۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۶:۱۴
کد خبر:
82203116
بندرعباس- ايرنا- در سومين روز از هفته دولت در مراسم ويژه اي با حضور بهره برداران و مسوولان استاني ، بهره برداري از 9 پروژه شيلاتي در مناطق ساحلي استان هرمزگان آغاز شد.