۱۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۳۸
کد خبر: 82218459
T T
۰ نفر
مشاركت مردم در حل معضلات زيست محيطي پشتوانه قوي دولت است

اراك- ايرنا- معاون رييس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور گفت: مشاركت مردم و سازمان هاي مردم نهاد در حل معضلات زيست محيطي پشتوانه قوي و كارآمد براي دولت تدبير و اميد است.

معصومه ابتكار روز دوشنبه در ديدار با نماينده ولي فقيه در استان مركزي افزود: برنامه هاي ويژه اي دراين زمينه تدوين شده و انتظار از مردم، تشكل ها، انجمن ها و موسسات، مشاركت در قالب جنبشي فعال و منظم براي تحقق و به ثمر نشيتن اين راهبردهاي زيست محيطي است.
به گزارش ايرنا، وي ادامه داد: حفاظت محيط زيست و رفع مشكلات در اين بخش، به عزم همگاني و مشاركت مردم را مي طلبد د چرا كه استفاده از محيط زيست سالم و زندگي بانشاط و فارغ از تهديد، حق مردم است اما اين حق، تكاليفي را هم برعهده آنان مي گذارد كه آحاد جامعه بايد نسبت به آن حساس، مشاركت جو و آگاه باشند.
معاون رئيس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور بيان كرد: رويكرد محيط زيست تخصصي است و ضمن اعتقاد به توسعه پايدار ، حفظ سرمايه هاي زيستي را رصد مي كند و در اين زمينه كوتاه نمي آيد.
وي اظهار كرد: توسعه پايدار به قيمت آلودگي شهرها، خشك شدن تالاب ها، از بين رفتن تنوع زيستي، گياهي و تخريب منابع پايه بي ارزش است و اعتقاد دولت بر اين است كه توسعه بايد در خدمت مردم باشدو اين مهم با پيوست هاي زيست محيطي آميختگي عميقي دارد.
به گزارش ايرنا، ابتكار اضافه كرد: رفتار برخي افراد در استفاده از طبيعت مطابق با تكاليف و آموزه هاي اخلاقي و ديني نيست، به گونه اي كه در مواردي مانند مديريت پسماندها، ترافيك، آلودگي هوا، مصرف انرژي و مصارف آب رفتار مناسب و گفتمان فرهنگي اثرگذاري نهادينه نشده و نياز است كه سمن ها و جامعه روحانيت در اين زمينه همراهي بيش از پيش داشته باشد.
وي، با بيان اينكه براي حفظ محيط زيست برنامه هاي مدون بلندمدت نياز است، بيان كرد: عزم دولت يازدهم در احياء محيط زيست جزم شده اما در اين خصوص مردم نيز بايد همكاري هاي لازم را با دولت داشته باشند.
معاون رئيس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور اضافه كرد: دولت يازدهم به دنبال اين است كه با بهره گيري درست از توان كارشناسي و تخصصي و دانش پايه به صورت تمام قد در بازتواني و باز آرايي محيط زيست در چهارچوب قانون در دفاع از حق مردم و دولت ايفاي نقش كند.
به گزارش ايرنا، نماينده ولي فقيه در استان مركزي نيز در اين نشست گفت: حفظ محيط زيست و احياء منابع از دست رفته نيازمند فرهنگ سازي و آموزش است كه دولت تدبير و اميد بايد به اين مهم توجه ويژه داشته باشد.
آيت الله قربانعلي دري نجف آبادي افزود: حفظ منابع پايه آب، خاك و هوا وظيفه اي همگاني است و در منابع ديني به آن تاكيد ويزه شده است.
وي، با بيان اينكه مشاركت هاي مردمي نيز در حفظ محيط زيست و احياء منابع خدادادي بسيار راهگشا است، بيان كرد: مشاركت هاي مردمي بايد به دور از بازي هاي سياسي باشد و افرادي كه به معناي واقعي كلمه دغدغه محيط زيست و آباداني كشور را دارند وارد صحنه شوند.
امام جمعه اراك اضافه كرد: بيش از 50 درصد آلودگي هواي كشور به خصوص شهر اراك مربوط به تردد بي رويه خودروها و موتور سيكلت هاي تك سرنشين در نقاط مختف شهري است كه اين مهم نيازمند فرهنگ سازي استفاده از وسايل نقليه عمومي و پرهيز از استفاده وسايل نقليه شخصي است.
وي اضافه كرد: صنايع خودروساز كشور نيز بايد محصولات خود را بر اساس و فناوري روز توليد كنند و توليد خودرو با مصرف بالاي پنج درصد هيچ گونه توجيه اقتصادي و زيست محيطي به همراه ندارد.
نماينده ولي فقيه در استان مركزي توسعه راه آهن را گام ديگري در راستاي حفظ محيط زيست عنوان كرد و گفت: توسعه راه آهن ضمن تامين امنيت جان ملت شريف ايران اسلامي، كاهش هزينه هاي سرباري براي نظام و مردم را نيز به دنبال دارد.
وي، در ادامه سخنان خود فعاليت صنايع آلاينده در اراك را دليل اصلي بخش قابل توجهي از آلودگي هواي اين شهر عنوان كرد و گفت: سه سال پيش عمليات ساخت كارخانه آندسازي شركت ايرالكو (آلومينيوم) كليد خورده اما ، كمترين پيشرفت فيزيكي در آن مشاهده نمي شود.
آيت الله دري نجف آبادي گفت: دولت يازدهم بايد با نظارت هاي شبانه روزي، صنايع آلاينده را ملزم به انجام تعهدات خود كند.
شركت در نشست مشترك بررسي پيشرفت برنامه عمل حفاظت و بهبود محيط زيست استان مركزي و كارگروه كاهش آلودگي هواي اراك و نشست با تشكل هاي مردم نهاد و اعضاي شوراي اسلامي اراك از ديگر برنامه هاي سفر يك روزه معصومه ابتكار به كلانشهر اراك است.
سفر يك روزه خانم ابتكار به اراك در راستايي جمع بندي مشكلات و طرح هاي زيست محيطي استان مركزي در آستانه سفر كاروان تدبير و اميد به استان انجام شده است.
3017/6013