رشد 28 درصدي كشف داروهاي تقلبي و غيرمجاز/فروش دارو در فضاي مجازي غيرقانوني است

تهران-ايرنا- رييس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات كشور با بيان اينكه فروش اينترنتي دارو‌هاي قاچاق، غير مجاز و تقلبي يكي از جرايم مهم سايبري در جهان است، گفت: طرح مبارزه با داروهاي غيرمجاز و تقلبي از سال 2008 به صورت جهاني با هماهنگي سازمان اينترپل در قالب طرح پانجيا انجام مي‌شود و در خرداد ماه سال جاري نيز طرح پانجيا 9 به صورت سراسري در 103 كشور جهان از جمله جمهوري اسلامي ايران براي برخورد با فروش داروهاي تقلبي و غير مجاز در فضاي سايبر انجام شد.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا از پايگاه خبري پليس فتا، سردار سيدكمال هاديانفر افزود: طرح پانجيا به صورت سالانه (هر سال يك نوبت) با محوريت گروه IMPACT اينترپل (گروه ضربت بين‌المللي ضد محصولات داروي تقلبي) و همكاري سازمان‌هاي مانند سازمان جهاني گمرك WCO، US HISو مركز مليIPR، MHRA، اداره مواد غذايي و دارويي ايالات متحده آمريكا US FDA، IMB برگزار مي‌شود.
به گفته وي هدف از انجام عمليات پانجيا، كشف محصولات تقلبي و غير مجاز، مسدود نمودن وب سايت‌هاي متخلف، جلوگيري از فعاليت تجاري غير قانوني آنان، افزايش آگاهي عمومي از خطرات خريد و مصرف محصولات دارويي و پزشكي از وب سايت‌هاي غير قانوني، شناسايي توليد و توزيع كنندگان محصولات دارويي تقلبي و غير قانوني و شناسايي شبكه‌هاي جنايي فعال در اين حوزه و همچنين ارتقاي همكاري‌هاي بين‌المللي در خصوص مبارزه با فروش آنلاين داروهاي غير مجاز و تقلبي است.
رئيس پليس فتا ناجا در تشريح طرح پانجيا 9 گفت: شروع طرح پانجيا 9 از اواخر فروردين سال جاري زده شد و از 10 خرداد ماه لغايت 18 خرداد به صورت سراسري و هماهنگ در كل پليس فتاي كشور وارد فاز اجرايي شد كه از رصد فضاي سايبر تا شناسايي و دستگيري متهمان و ارسال پرونده به دادگاه پايان يافت، كه به نسبت طرح پانجيا 8 رشد 28 درصدي از نظر ارزش ريالي دارد.
هاديانفر با اشاره به اينكه از 160 مورد عمليات تفتيش با دستور و هماهنگي مقام قضايي 146 مورد منجر به دستگيري متهم شد، افزود: در طرح پانجيا 9 پليس فتا اقدام به پي جويي 105 وب سايت نمود و 28 وب سايت و 36 فقره تبليغات و آگهي داروهاي تقلبي و غير مجاز مسدود شد.
وي اضافه كرد: بيشترين كشفيات در طرح پانجيا 9 مربوط به داروها و تجهيزات جنسي، داروها و مكمل‌هاي ورزشي و تجهيزات پزشكي و داروهاي گياهي تقلبي و غيرمجاز بود.
رئيس پليس فتا ناجا با اشاره به نتايج اوليه آمار جهاني كه توسط دبيرخانه پانجيا 9 اعلام شده است، گفت: هفت مورد از 41 جرم سازمان يافته در اين طرح از سوي پليس فتاي جمهوري اسلامي كشف و اعلام شده است و سهم كشفيات ما در اين طرح با 11 هزار بسته محصولات داروهاي تقلبي و غير بهداشتي به ارزش 580هزار و 660 دلار تقريبا دو درصد مي‌شود.
وي ادامه داد: با توجه به اعداد و ارقام كشف شده و گزارش شده به پليس اينترپل بعد از اجراي طرح پانجيا 9، پليس فتا جمهوري اسلامي جزء پليس هاي موفق بوده كه دستاوردهاي آن بالاتر از حد ميانگين بوده است.
به گفته اين مقام انتظامي، در طرح پانجيا 9 كشفيات در سطح جهاني برابر با 17 هزار بسته دارويي برابر با 11 ميليون عدد محصولات دارويي و بهداشتي به ارزش 48 ميليون دلار كشف و توقيف شد، ضمن آنكه در حدود پنج هزار وب سايت و سيستم پرداخت توسط كشورهاي شركت كننده در طرح شناسايي و مسدود سازي شد.
سردار هاديانفر گفت: در اجراي طرح پانجيا 9 شاهد همكاري خوبي از سوي معاونت قضايي دادستان كل كشور در امور فضاي مجازي، سازمان تعزيرات حكومتي، گمرك كشور و سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بوديم كه جا دارد از اين عزيزان تشكر و قدرداني كنم.
رئيس پليس فتا ناجا با اشاره به ارتباط مستقيم دارو و تجهيزات پزشكي با سلامت شهروندان به آنان توصيه كرد: دارو و تجهيزات پزشكي مورد نياز خود را تنها از طريق مبادي قانوني و داروخانه ها تهيه نمايند. چرا كه با تهيه دارو از مبادي غير قانوني علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت بيمار، به افراد سودجو در كسب درآمدهاي كلان و غير قانوني كمك مي‌كنند.
سردار هاديانفر با بيان اينكه در حال حاضر هيچ بستر قانوني براي فروش و تبليغات دارو در فضاي مجازي ديده نشده است، گفت: لذا هر گونه دارويي كه در فضاي مجازي به فروش مي رسد غير قانوني و غيرمجاز و بهداشتي بوده كه مي تواند سلامت شهروندان را به مخاطره اندازد. لذا شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تبليغ يا خريد فروش دارو در فضاي مجازي و آنلاين مي‌توانند آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش مركز فوريت‌هاي سايبري، لينك ثبت گزارشات مردمي به پليس فتا اعلام كنند.
اجتمام(1)9105**1569