۱۸ شهریور ۱۳۹۵، ۸:۰۲
کد خبر: 82222526
T T
۰ نفر
گروه‌های مدنی احداث دیوار بزرگ در كاله را به‌عنوان اقدامی 'بی‌رحمانه ' محكوم كردند

لندن - ایرنا - شماری از گروه‌های مدنی حامی پناهجویان تصمیم دولت انگلیس برای احداث دیوار بزرگ در بندر كاله فرانسه برای مقابله با تلاش مهاجران و آوارگان برای ورود به خاك این كشور را اقدامی 'بی‌رحمانه' توصیف و آن را محكوم كردند.

به گزارش ایرنا، گروه‌های حامی پناهجویان می‌گوید احداث این دیوار كه از پول مالیات‌دهندگان انگلیسی ساخته می شود، عملی 'بی‌رحمانه ' بوده و برای گروه‌های مهاجر پیامدهای خطرناكی خواهد داشت.
گروه مدنی 'كمك‌های خیریه پزشكان جهان ' در این خصوص گفته است كه صرف پول مالیات‌دهندگان برای ساخت این دیوار عملی ' ظالمانه ' و 'بی‌معنا ' بشمار می‌آید.
'لی دینس' مدیر اجرایی این گروه مدنی كه كارهای مراقبتی از مهاجران و پناهجویان در بندر كاله را صورت می‌دهد، گفته است كه برای پاسخ به فاجعه انسانی در این بندر، دیوارها جواب نمی‌دهند.
وی عنوان كرده است: 'دیوارها كاری جز مانع‌ شدن را صورت نمی‌دهند، اما آنها می‌توانند وضعیت روانی افرادی كه دچار آسیب شده است، دچار مخاطره كند. ساخت این دیوار عملی بی‌رحمانه است ضمن اینكه اقدامی بی‌معنا در برابر بحران جهانی آوارگان كه حدومرزی نمی‌شناسد، شمرده می‌شود.'
گروه مدنی ' كمك به پناهجویان ' كه از گروه‌های كمك‌كننده به آوارگان در بندر كاله شناخته می‌شود، نیز تصریح كرده است پولی كه صرف این دیوار خواهد شد بایستی برای كمك به مردمی كه هم‌اینك در اردوگاه پناهجویان موسوم به جنگل بسر می‌برند، صرف شود.
'لینا برد' از مؤسسان این گروه مدنی می‌گوید: 'هم ‌اینك نزدیك به 10 هزار نفر از جمله نزدیك به یك هزار كودك در اردوگاه مهاجران در جنگل بسر می‌برند و تاریخ ثابت كرده است كه ایجاد دیوارها هرگز راه‌حل نبوده‌اند.'
'استیو سایموند' كارشناس پناهجویان سازمان عفو بین‌الملل در انگلیس نیز دراین‌باره می‌گوید:' این طرح مثال دیگری از شكست دولت‌های اروپایی در مدیریت بحران مهاجران و توانایی آنها برای ارائه پاسخ‌های بشردوستانه به این بحران است .'
وی افزود: احداث این دیوار قدرت بیشتری را به قاچاقچیان انسان خواهد داد كه تا مردم را به عبور از كانال مانش كه دارای خطرات زیادی است، ترغیب كنند.
«رابرت گودویل» معاون وزارت كشور انگلیس در امور مهاجرت روز چهارشنبه گذشته در سخنانی در نشست مجلس عوام تایید كرد كه لندن به‌عنوان بخشی از اقدامات برای كنترل پناهجویان در اردوگاه كاله در شمال فرانسه، دیواری به ارتفاع 4 متر و به طول یك كیلومتر احداث می‌كند.
نشریه ایندیپندنت روز پنجشنبه نوشت كه این تصمیم دولت انگلیس كه برای مالیات‌دهندگان انگلیسی 1.9 میلیون پوند هزینه در بر خواهد داشت، با خشم گروه‌های مدنی و حامی پناهجویان مواجه شده است.
این نشریه افزود: كار احداث این دیوار در دو طرف جاده منتهی به بندر كاله قرار است در هفته آینده با هدف جلوگیری از تلاش پناهجویان برای سوارشدن به كامیون‌ها و دیگر خودروهای عازم انگلیس، شروع شود.
به نوشته این نشریه، نمایندگان پارلمانی احزاب ملی اسكاتلند و سبز انگلیس نیز ضمن انتقاد از احداث این دیوار گفته‌اند این طرح بسیار نزدیك به ایده 'دونالد ترامپ' برای احداث دیوار در نوار مرزی مكزیك با هدف جلوگیری از ورود مهاجران به خاك آمریكا است.
اعلام احداث دیوار در بندر كاله متعاقب دیدار اخیر 'امبر رود ' و 'برنارد كازنوو' وزیران كشور انگلیس و فرانسه در پاریس صورت می‌گیرد.
وزیران كشور انگلیس و فرانسه در بیانیه مشتركی با اشاره به مشكلات ایجاد شده ناشی از حضور مهاجران بر منطقه كاله، بر افزایش همكاری دو كشور به‌منظور تقویت امنیتی مرزهایشان از جمله كانال مانش و بندرگاه‌هایشان و نیز كاهش فشار مهاجران بر این منطقه و ارتقای وضعیت زندگی شان، تصریح كرده بودند.
در این بیانیه گفته‌شده است كه در حال حاضر 7 هزار مهاجر در منطقه كاله حضور دارند كه در حدود 5 هزار نفر از آنها فاقد مسكن هستند.
براساس این بیانیه، از سال 2015 میلادی مقامات فرانسوی بیش از 5 هزار مهاجر از منطقه كاله به سایر نقاط فرانسه فرستاده‌اند ضمن اینكه 2 هزار تن از مهاجران ساكن در این منطقه كه خواهان پناهندگی بودند، وارد طرح ملی پناهجویان كرده‌اند.
در این بیانیه با اشاره به اینكه از سال 2015 میلادی تاكنون، بیش از 2 هزار و 700 مهاجر كه شرایط پناهندگی نداشته‌اند، از خاك فرانسه اخراج شده‌اند، گفته‌شده است كه پاریس و لندن قرار است به همكاری خودشان برای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی از بندر كاله ادامه دهند.
در بیانیه مشترك وزیران كشور فرانسه و انگلیس همچنین عنوان‌شده است پیش‌ازاین لندن بیش از 100 میلیون یورو برای تقویت امنیتی مرزهای دو كشور ارائه كرده و مقامات فرانسوی نیز بیش از یك هزار پلیس به‌صورت شبانه‌روزی برای این مساله به كار گرفته‌اند.
براساس گزارش روزنامه تایمز در حال حاضر در حدود 10 هزار مهاجر و پناه جو در اردوگاه هایی در شهر كاله بسر می برند كه یك ركورد شمرده می شود.
گفته می شود شماری از این مهاجران تلاش دارند به هر نحوی با استفاده از كامیون های حمل بار یا با كشتی و یا قطار، خودشان را به انگلیس برسانند.
اروپام**4**1552