به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، در سال 2002 میلادی تعداد مبتلایان به این عارضه 189 هزار و 582 نفر و در سال 2012 میلادی تعداد مبتلایان به 256 هزار و 213 نفر رسید. این در حالی است كه در هر روز حدود 700 بیمار مبتلا به تومور مغزی شناسایی می شوند. در ادامه پنج واقعیت مهم درباره تومورهای مغزی را مرور می كنیم كه تمام افراد باید از آنها اطلاع داشته باشند:
***تمام تومورهای مغزی، سرطانی نیستند
انواع مختلفی از تومورهای مغزی وجود دارند كه برخی خوش خیم هستند؛ یعنی با سرعت بسیار كم رشد می كنند و یا اساسا در خارج از بافت مغز ایجاد می شوند. برخی دیگر بدخیم هستند، به سرعت رشد می كنند و درمان آن ها امكان پذیر نیست.
***تومورهای خوش خیم هم ممكن است منجر به مشكلات جدی شوند
علت خطرساز شدن تومورهای مغزی این است كه جمجمه یك فضای محدود و بسته از جنس استخوان ضخیم است و به همین علت هر چیزی كه درون جمجمه یا خارج از بافت مغز رشد كند فضای زیادی را اشغال كرده و به نقاط حساس مغز فشار وارد می كند. به همین علت در مورد تومورهای مغزی تنها به نوع آن ها توجه نمی شود، بلكه محل شكل گیری تومور هم دارای اهمیت زیادی است.
مشكلاتی كه در پی تشكیل یك تومور مغزی ایجاد می شوند شامل مشكلات بینایی، دشواری در تكلم، ناتوانی در درك زبان یا ضعف در یك طرف بدن را شامل می شوند.
***تومورهای مغزی از جمجمه خارج نمی شوند
تمام تومورهای مغزی دارای این ویژگی مشترك هستند كه به سایر اندام ها سرایت نمی كنند، زیرا نحوه دسترسی آن ها به رگ های خونی با سایر اندام های بدن متفاوت است.
***استفاده از تلفن همراه موجب تشكیل تومور مغزی نمی شود
همه ما این شایعه را شنیده ایم كه مكالمه با تلفن همراه موجب تشكیل تومور مغزی می شود. با وجود این هیچ مدرك علمی و مستدلی وجود ندارد كه این شایعه را تایید كند. واقعیت این است كه ما به درستی نمی دانیم چه چیزی عامل تشكیل تومورهای مغزی است.
***نمی توان مانع تشكیل و رشد تومورهای مغزی شد
متاسفانه هیچ راه مؤثری برای جلوگیری از تشكیل و رشد تومورهای مغزی وجود ندارد. با وجود این پزشكان توصیه می كنند كه افراد، به ویژه افراد كمتر از 18 سال، تا حد ممكن از قرار گرفتن در معرض تشعشعات شدید اجتناب كنند.
علمی (6) **9259**1440
تهران - ایرنا - از هر 100 هزار مرد 3.9 نفر و از هر 100 هزار زن، 3 نفر به تومور مغزی بدخیم مبتلا هستند.