۲۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۱۷
کد خبر: 82229762
T T
۰ نفر
دامغان ظرفيت توسعه باغ هاي پسته تا 100 هزار هكتار را دارد

سمنان- ايرنا- دبير سومين جشنواره ملي پسته در دامغان استان سمنان گفت: شهرستان دامغان به عنوان يكي از قطب هاي توليد پسته ايران، ظرفيت افزايش باغ پسته تا 100 هزار هكتار را دارد.

به گزارش ايرنا، رضا زارع زاده روز چهارشنبه در حاشيه برگزاري سومين جشنواره ملي پسته در دامغان استان سمنان در گفت و گو با ايرنا با اشاره به اينكه اكنون حدود 17 هزار هكتار باغ پسته در دامغان وجود دارد افزود: از اين ميزان حدود 13 هزار هكتار بارور است و سالانه به طور متوسط تا 40 هزار تن محصول از اين باغ ها برداشت مي شود.
وي تاكيد كرد: با توجه به وجود سد شهيد شاهچراغي كه عمده آب مخزن آن براي مصرف كشاورزي درنظر گرفته شده است و همچنين برنامه انتقال آب درياي خزر به استان سمنان، در برنامه بلندمدت، براي دامغان ظرفيت توسعه باغ هاي پسته تا 100 هزار هكتار پيش بيني شده است.
وي با اشاره به اينكه در سال 94 حدود 43 هزار تن پسته از باغ هاي دامغان برداشت شد، گفت: در سال 95 ميزان برداشت پسته در دامغان تا يك سوم ميزان سال گذشته كاهش يافت كه عمده دليل اين ميزان كاهش آفات مختلف، نامساعد بودن هوا بوده است و اينكه امسال سال پربار بودن درختان نبوده است.
وي يكي از نواقص كار پسته كاران دامغان را بي توجهي به صادرات پسته عنوان و خاطرنشان كرد: پسته دامغان در سال هاي گذشته از طريق شهرهايي مانند كرمان، رفسنجان، سيرجان و يزد از كشور صادر مي شده است.
زارع زاده خاطرنشان كرد: برآورد مي شود سالانه حدود 4 تا 5 هزار تن پسته خشك دامغان از طريق پايانه هاي گمركي ديگر شهرهاي كشور از ايران صادر شود.
وي از هماهنگي هاي لازم براي ايجاد پايانه گمركي براي صادرات پسته از دامغان به صورت مستقيم خبر داد و گفت: گمرك در اين زمينه آمادگي ايجاد پايانه صادرات مستقيم پسته از دامغان را دارد و فقط پسته كاران بايد براي صادرات بخشي از توليدات خود از اين پايانه همت بيشتري داشته باشند.
دبير سومين جشنواره ملي پسته در دامغان استان سمنان، به مساعد بودن شرايط آب و هوايي دامغان براي توسعه باغ هاي پسته اشاره و اضافه كرد: در سال هاي اخير سرمايه گذاراني از رفسنجان و كرمان به دامغان آمده اند و به توسعه باغ هاي پسته اقدام كرده اند كه اين اقدام سرمايه گذاران استانهاي ديگر نسبت به سرمايه گذاران شهرستان دامغان يا استان سمنان، شتاب بيشتري دارد.
وي ياد آور شد: عمده دليل اشتياق سرمايه گذاران استانهاي ديگر براي توسعه باغ هاي پسته در دامغان، وجود آفت در باغ هاي پسته در استان كرمان و مهمتر از آن، افت سطح آب هاي زيرزميني در آن استان است.
وي ادامه داد: وجود سد شهيد شاهچراغي و برنامه انتقال آب از درياي خزر به استان سمنان، چشم انداز مطلوبي براي آينده محصول پسته در دامغان رقم خواهد زد.
وي، ميزان توسعه باغ هاي پسته دامغان را سالانه بين سه تا چهار هزار هكتار عنوان و خاطرنشان كرد: در دومين روز از جشنواره ملي پسته در دامغان، نشست تخصصي جذب سرمايه گذار با حضور 150 نفر از سرمايه گذاران كشور با هدف هدايت هاي تخصصي سرمايه گذاري هاي حوزه كشاورزي پيش بيني شده است.
دبير سومين جشنواره ملي پسته در دامغان استان سمنان با اشاره به حضور محمدرضا خباز استاندار سمنان به همراه سرمايه گذاران مطرح بخش كشاورزي كشور در اين نشست تخصصي، گفت: معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري يكي از اهداف اين نشست است تا امكان دستيابي به اهداف بلندمدت در اين حوزه در استقلال و توسعه كشور فراهم شود.
سومين جشنواره ملي پسته در دامغان استان سمنان سه روزه است و تا جمعه 26 شهريور ادامه مي يابد.
نمايشگاهي در بيش از 40 غرفه با موضوعاتي مانند صنايع كشاورزي، سموم و كودهاي گياهي، صنايع دستي ،صنايع غذايي، شيريني جان پسته اي، عرضه و فروش مستقيم پسته، ادوات كشاورزي با حضور شركتهاي داخلي و نمايندگاني از كشورهاي خارجي از آلمان و تايلند در حاشيه اين جشنواره برپا شده است.
پسته داراي ارزش غذايي قابل توجهي است و سرشار از پتاسيم، گروه هاي ويتامين ب و كلسيم است و براي كاهش استرس، تقويت ايمني بدن، تقويت قلب و بينايي، توصيه شده است.
6103