۲۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۵۹
کد خبر: 82231247
T T
۰ نفر
مشكلات صنایع بزرگ استان مركزی با حضور وزیر صنعت بررسی شد

اراك - ایرنا - مشكلات صنایع بزرگ و مادر تخصصی استان مركزی روز پنجشنبه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در ستاد اقتصاد مقاومتی این استان در اراك بررسی شد.

به گزارش ایرنا، در این نشست چالش ها و نیازهای شركت های تخصصی و صنایع بزرگ استان مركزی شامل واگن پارس، هپكو، آذرآب، لاستیك پارس، فولاد سازی هیربد زرندیه مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر صنعت معدن و تجارت در این نشست گفت: دولت در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با اقتدار به میدان آمده و میوه برجام باید با تصمیم های صحیح مدیران بانكی در رونق صنعت چیده شود.
نعمت زاده خاطرنشان كرد: با وجود تمامی تنگناهای اعتباری و مالی، دولت توانسته در سایه تدبیر و عمل، نارضایتی كارگری را در سال جاری تا 140 درصد كاهش دهد.
وی عنوان كرد: سه بیمه بزرگ وظیفه تسهیل در امور حمایتی دولت از صنایع و ضمانت واحدها برای دریافت تسهیلات رونق تولید را برعهده گرفته اند.
وی توضیح داد: چالش های حوزه صنعت یك شبه ایجاد نشده و نیاز است در سایه همدلی، اقدامات كارشناسی و بهنگام برای حل آن ها گام برداشت.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با بیان اینكه استان مركزی در تنوع تولید و بنیه شركت های مادرتخصصی در جایگاه مهمی قرار دارد، گفت: برخی از واحدهای صنعتی این استان در سال های قبل به دلیل سوء مدیریت ها و تحریم های ظالمانه با مشكلاتی مواجه شده اند كه بررسی و پیگیری امور آن ها در دو سطح ملی و استانی در دستور كار است.
نعمت زاده در خصوص چالش های شركت واگن پارس اراك گفت:این شركت در انعقاد قرارداد با كشور كوبا مشكلاتی داشته كه در حال پیگیری است و 100 میلیارد ریال از ضرر و زیان این شركت از سازمان مدیریت و برنامه ریزی گرفته شده است.
محمدرضا نعمت زاده، با یادآوری اینكه مشكلات این شركت درسال های گذشته ریشه دارد، اظهار كرد: 43 میلیون یورو از طلب این شركت نیز توسط صندوق ضمانت صادرات به صورت ماهانه یك میلیون یورو، ظرف مدت 44 ماه پرداخت می شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شركت واگن پارس از واحدهای تولیدی مادر نخصصی است كه 20 سال پیش توان صادرات داشته و اكنون به دلیل برخی مشكلات ،توان پرداخت حقوق كاركنان خود را نیز ندارد و دولت برای حل ریشه ای این چالش ها با توجه به جایگاهی كه واگن پارس در پاسخگویی به تامین و تعمیرات اساسی خودروهای ریلی دارد،مصمم است.
نعمت زاده بیان كرد: دولت برای پرداخت دیون خود به پیمانكاران 400 هزار میلیارد ریال تقاضا كرده كه در صورت تصویب و ابلاغ بخش بزرگی از معضلات این حوزه ساماندهی می شود.
به گزارش ایرنا، وی اظهار كرد: پارسال به منظور پرداخت بدهی پیمانكاران صنعتی، 100 هزار میلیارد ریال مجوز گرفته شد كه منابع در اختیار به پیمانكاران داده شد اما، میزان بدهی دولت بیش از این رقم است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، درباره خرید پنج هزار واگن از كشور روسیه نیز گفت: این اقدام نوعی كج سلیقه گی است و در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت اجازه ورود این واگن ها به كشور را نخواهم داد.
نعمت زاده افزود: تنها در صورتی این واگن ها مجوز ورود به كشور را می یابند كه واگن پارس به عنوان یكی از شركا به رسمیت شناخته شود.
وی ادامه داد: به منظور گره گشایی از معضلات شركت مادر تخصصی واگن پارس باید بر روی منابع صندوق توسعه ملی و خط اعتبار خارجی تكیه كرد و با باز شدن فاینانس خارجی این مهم قابل اجرا است.
به گزارش ایرنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره مشكلات شركت هپكو نیزگفت: شركت هپكو نیز از سرمایه های كشور در تامین ماشین آلات راه سازی است كه با توجه به رونق طرح های حوزه راه ، انتظار می رود در سایه حمایت های دولت ، فعالیت مجدد این واحد و بستر خروج از ركود آن مهیا شود.
نعمت زاده افزود: تقویت دانش فنی و كیفیت محصولات برای تكیه بر صادرات ، نیاز پایه شركت مادرتخصصی هپكو اراك است و وزارتخانه نیز با تمام توان از آن حمایت می كند.
وی ادامه داد: مشتری گرایی از موضوعات مهم در افزایش تولید صنایع بزرگ است و در این راستا حساسیت در زمان تعهد شده تحویل سفارش، خدمات پس از فروش و كیفیت محصولات تولیدی اهمیت ویژه دارد.
وی گفت: حوزه صنعت عرصه تلاش و كار تخصصی است و باید از موضوعات سیاسی در امان بماند، رسالت صنعتگران خدمات حرفه ای و تخصصی در تولید، مشتری مداری و جلب رضایت خریداران است و باید به بهترین شكل آن را انجام دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت تغییر استانداردهای سیستم بانكی تاكید كرد و گفت: با رویه فعلی بانك ها حوزه صنعت نمی تواند مشكلاتش را حل و فصل كند.
نعمت زاده در بخش دیگری از سخنانش در خصوص شركت ایرالكو افزود: شركت آلومینیم ایران نیز از صنایع مادرتخصصی در حوزه تولید محصول استراتژیك آلومینیم است كه در سال های اخیر به دلیل فرسودگی این صنعت چالش های زیست محیطی را تجربه كرده است.
وی گفت: با وجود اینكه در هشت سال اخیر تجهیزات كارگاه آندسازی خریداری شده و تاكید ویژه بر انتقال آن از شعاع شهری به دلیل آلایندگی بوده است اما این مهم تاكنون اجرایی نشده است.
به گزارش ایرنا، نماینده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی كشور افزود: منابع مالی مورد نیاز برای جا به جایی و انتقال كارگاه آندسازی از حریم شهری به منطقه خیرآباد از توان دولت و صندوق توسعه ملی خارج است و این شركت باید با افزایش سهام سهامداران و جذب سهامدار جدید گام های عملی در این راستا بردارد و پیشرفت مناسب آن در كوتاه مدت دیده شود.

***120 طرح دولت در راستای اقتصاد مقاومتی
قائم مقام وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت نیز در این نشست گفت: 120 طرح توسط دولت برای در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی مطرح شده است كه هفت طرح آن در حوزه صنعت است و یك طرح نیز به رونق تولید داخلی اختصاص دارد.
رضا رحمانی افزود: واحدهای كوچك و متوسط در تحریم ها بیشترین آسیب را دیده اند و اكنون نیز به دلیل این كه با حمایت و تزریق نقدینگی در كوتاه مدت به رونق می رسند، در توجه ویژه دولت قرار دارند.
وی ادامه داد: رفع مشكل نقدینگی 7500 واحد كوچك و 5400 واحد ایجادی با 60 درصد پیشرفت فیزیكی با 160 هزار میلیارد ریال منابع مالی در دستور كار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.
قائم مقام وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت بیان كرد: تا كنون طرح تزریق تسهیلات رونق تولید در8463 واحد تولیدی با هدف افزایش اشتغال، صادرات و رفع مشكلات تولید اجرایی شده است.
رحمانی گفت: بانك های كشاورزی، ملی و صنعت، معدن و تجارت به ترتیب در كشور مقام های اول تا سوم را پرداخت تسهیلات رونق تولید دارند.

***گشایش در مناسبات بانكی اولین دستاورد برجام بود
به گزارش ایرنا، مدیرعامل بانك ملی ایران نیز در این نشست گفت: گشایش در مناسبات بانكی با كشورهای مختلف دنیا مهمترین دستاورد برجام بود چرا كه پیش از برجام بانك های ایرانی حق جابه جا كردن یك دلار را هم نداشتند.
محمدرضا حسین زاده افزود: قبل از برجام هیچ نوع ارتباطی بین نظام بانكی داخل كشور با بانك های خارجی وجود نداشت اما، با عبور از تحریم ها بیش از 20قرارداد مهم با بانك های خارجی منعقد شده كه این نشان از موفقیت دولت یازدهم در مذاكرات با گروه موسوم به 1+5 بوده است.
وی اضافه كرد: همه شعب بانك های ملی خارج از كشور كه در دولت های نهم و دهم تعطیل شده بودند،فعالیت خود را از سر گرفته اند و صادركنندگان داخلی می توانند داد و ستد های مالیشان را از طریق این شعب انجام دهند.
مدیرعامل بانك ملی ایران بیان كرد: دولت جمهوری اسلامی ایران بیش از 220 هزار میلیارد ریال به بانك ملی بدهكار است كه این مهم مربوط به دولت یازدهم نیست و به عنوان معوقه از دولت های قبل به میراث مانده است.
وی اضافه كرد: بانك ملی ایران در صورت برخورداری از منابع با تمام وجود از صنایع كشور حمایت می كند و استان مركزی كه یكی از قطب های صنایع كشور است، می تواند هم از منابع درون استانی و منابع ملی این بانك بهره مند شود.

****مسائل حوزه تولید استان مركزی ماهانه با حضور وزیر صنعت و معدن پیگیری می شود
استاندار استان مركزی گفت: مسائل حوزه تولید و صنعت این استان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان نماینده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی كشور به صورت ماهانه بررسی و پیگیری می شود.
به گزارش ایرنا، محمود زمانی قمی در این نشست افزود: با دریافت فرامین رهبر معظم انقلاب و نامگذاری امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، برگزاری نشست های اقتصاد مقاومتی به عنوان تكلیف اولویت دار در این استان دنبال شده است.
وی بیان كرد: ستاد اقتصاد مقاومتی استان مركزی در نخستین روزهای سال جاری تشكیل شد و با توجه به اینكه این استان از كانون های مهم تولید و صنعت كشور است مساله شناسی و پیگیری امور واحدهای مشكل دار با جدیت دنبال شد.
استاندار استان مركزی ادامه داد: ستاد اقتصاد مقاومتی استان مركزی تاكنون 22 نشست تخصصی داشته است و برخی از این جلسات در كانون های تولیدی و با حضور مسئولان مرتبط برگزار شده است.
زمانی قمی بیان كرد: جایگاه استان مركزی و سهم این منطقه در تولید ثروت و اشتغال برای مجموعه دولت مشخص است و با توجه به آسیب های جدی كه صنعت استان از تحریم ها متحمل شده، حمایت ویژه ای برای ساماندهی مشكلات در سطوح كلان می طلبد.
وی عنوان كرد: تعیین نماینده ویژه از ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی كشور در استان مركزی گواه جدیت دولت در پیگیری امور صنعت و ترمیم مشكلات این حوزه دارد.
استاندار مركزی اضافه كرد: وصول نشدن مطالبات واگن پارس از دولت، لغو قرارداد یك طرفه با كوبا در دولت قبلی و تحمیل خسارت های فراوان در این راستا، واردات واگن نو و كاركرده به كشور و حمایت نكردن از تولیدات داخلی، كمبود سرمایه در گردش، وجود یكهزار و 60 میلیارد ریال معوقه بانكی و نبود امكانات تسهیلاتی فاینانس از مهمترین مشكلات شركت واگن پارس اراك بوده است.
وی گفت: اخذ 100 میلیارد ریال اعتبار از سازمان برنامه و بودجه، اخذ موافقت نامه توسعه 500 میلیارد ریالی و استمهال بدهی های مالیاتی، از جمله مواردی است كه برای حل مشكلات این واحد صنعتی در استان ضرورت دارد و می طلبد تعرفه واردات واگن به میزان 35 درصد افزایش یابد و دولت اهتمام ویژه ای در استفاده از واگن های این شركت و حمایت از ساخت داخل داشته باشد.
به گزارش ایرنا، استاندار مركزی افزود: اجرا نشدن صحیح قوانین اصل 44، اتخاذ استراتژی در سطح بازار، كمبود نقدینگی پس از افزایش نرخ ارز، بدهی های مالیاتی تامین اجتماعی، حقوق معوق كاركنان و قرار گرفتن شركت هپكو در محدودیت های بانكی از جمله مشكلات این شركت بوده است.
زمانی قمی ادامه داد: در راستای حل مشكلات شركت هپكو، استمهال و تقسیط بدهی های مالیاتی به میزان 15 میلیارد ریال، تقسیط بدهی های تامین اجتماعی به میزان 82 میلیارد ریال و تقسیط بدهی های آب، برق و گاز به مبلغ سه میلیارد ریال انجام شده است.
وی عنوان كرد: تحقق مصوبه كارگروه ملی مبنی بر 450 میلیارد ریال تسهیلات، همكاری دستگاه های اجرایی مرتبط در خصوص تغییر سهامداران، تمدید قرارداد 400 دستگاه لودر توسط سازمان شهرداری ها و دهیاری ها تا پایان سال، پرداخت 100 میلیارد ریال به صورت علی الحساب برای تامین سرمایه در گردش توسط سازمان همیاری، تسریع در پرداخت 32 دستگاه آماده تحویل به مبلغ 50 میلیارد ریال توسط سازمان دهیاری ها در راستای حل مشكلات شركت هپكو ضروری است كه باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
استاندار مركزی، همچنین كمبود سرمایه در گردش، بدهی های معوقه مالیاتی، حقوق كاركنان و مشكلاتی با تامین اجتماعی را از مهمترین چالش ها برای شركت آذراب اراك عنوان كرد و گفت: برای حل برخی از مشكلات این شركت موافق امور مالیاتی برای تخفیف مالیات سال های 92 و 93 به میزان 14 میلیارد ریال و تقسیط بدهی های تامین اجتماعی صورت گرفته است.

***حمایت بانك های عامل از صنایع استان چشمگیر نیست
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مركزی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: حمایت بانك های عامل از صنایع استان چشمگیر و در حد انتظار نیست و این عملكرد ضعیف به هیچ عنوان نمی تواند حاملی صنعت برای عبور از مشكلاتش باشد.
به گزارش ایرنا، سید مهدی مقدسی افزود: از ابتدای سال جاری تا كنون 1421 واحد صنعتی كوچك و متوسط با ثبت نام در سایت بهین یاب در خواست تسهیلات كم بهره كرده اند اما تنها 42 واحد صنعتی موفق به دریافت این تسهیلات شده اند و مهم نشان از ضعف در عملكرد بانك های استان دارد.
وی ادامه داد: با گذشت نیمی از سال هنوزاقدام شایسته ای در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی صورت نگرفته و انتظار است در فرصت باقی تا پایان سال این روند شتاب گیرد.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان كرد: دولت یازدهم با انبوهی از مشكلات پیچیده و محدودیت های مالی كار خود را آغاز كرد و برای رفع مسائل وظیفه خطیری بر عهده دارد.
وی، با بیان اینكه دستاوردهای سفر مقامات كشوری باید برای مردم استان مشهود باشد، بیان كرد: مردم استان از دولتمردان و نمایندگان خود انتظار تلاش برای بهبود شرایط را دارند بنابراین مشاهده دستاوردهای سفر مقامات كشوری موجب دلگرمی مردم و ایجاد امید و انگیزه در بین جوانان می شود.

*** 40 درصد از صنایع استان مركزی تعطیل هستند
به گزارش ایرنا، نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: 40 درصد از صنایع استان مركزی در تعطیلی كامل به سر می برند و تنها هفت درصدبا ظرفیت كامل فعالیت می كنند.
علی اكبر كریمی، واردات بی رویه و قاچاق كالا را مهمترین مشكل صنایع استان عنوان كرد و گفت: دولت باید برای كنترل واردات و مقابله با قاچاقچیان كالا تدابیر حكیمانه بیاندیشید.
وی اضافه كرد: چندین طرح پالایشگاهی در نقاط مختلف كشور در دست انجام است و انتظار می رود برای تامین تجهیزات آن ها از توانمندی شركت های مادرتخصصی استان مركزی نظیر صنایع آذراب اراك به خوبی استفاده شود.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان كرد: انحصاری بودن تولیدات كالاهای خودروسازان نیز یكی از مشكلات واحدهای قطعه ساز استان مركزی است، به طوری كه برخی از صنایع قطعه سازی خودرو در نقاط مختلف كشور با روابط ، كالاهای مورد نیاز چندین سال خودروسازان را در اختیار می گیرند و فعالان این حوزه در شهرستان اراك به تعطیلی كشیده شده اند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عصر روز چهارشنبه سفر 2 روزه خود را با حضور در نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در نیم ور محلات آغاز كرد و در نخستین روز از این سفر از بیت تاریخی امام خمینی (ره) در خمین بازدید و با فعالان اقتصادی حوزه جنوبی استان مركزی نشست داشت.
دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مركزی ، شركت در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مركزی و بازدید از چندین واحد صنعتی اراك و ساوه از برنامه های روز پنجشنبه نعمت زاده در سفر به استان مركزی است.
3017/1955/6013

** خبرنگار- مهدی عظیمی و مصطفی مجللی * دبیر -مژگان حیدری*
۰ نفر