به گزارش خبرنگار ايرنا، «محمد حيدري» يكي از هنرمندان نامدار هنر خوشنويسي كشور در اين مراسم طي سخناني گفت: خط نستعليق توسط هنرمندان ايراني ابداع شد و به جهانيان معرفي شد.
وي با بيان اينكه خوشنويسي هنري با ظرافت و زيباست، تاكيد كرد: هنرمندان ايراني با روحيات تعادل و توازن خود آثاري فاخر از خود خلق كرده و در حال حاضر هنرمندان بسياري از كشورمان در هنر خوشنويسي بصورت حرفه اي مشغول به فعاليت هستند.
اين استاد و پژوهشگر خوشنويسي ادامه داد: هنر جذاب تذهيب و نگارگري را نمي توان از هنر خوشنويسي جدا كرد چرا كه هنرمندان زيادي در اين رشته هاي هنر آثاري فاخر خلق كردند.
وي خاطرنشان كرد: هنر خوشنويسي در اين سالها با تلاش هنرمندان پيشرفت هاي قابل توجهي دست يافته و به همين منظور سن اساتيد اين هنر به زير 30 سال رسيده است.
اين هنرمند خوشنويسي با تجليل از هنرمندي استاد خليل فريدي تاكيد كرد: اين هنرمند در كنار صنعت در هنر خوشنويسي نقش آفريني كرده و با توجه به روحيات ويژه اين هنرمند در زمينه تجزيه و تحليل در دو بخش صنعت و هنر استاد فريدي موفق بودند.
وي خاطرنشان كرد: استاد فريدي اهل محاسبه، تجزيه و تحليل است و به همين منظور اين هنرمند در خط جذاب نستعليق آثار فاخري خلق كرد.
اين هنرمند نامدار هنر خوشنويسي تاكيد كرد: شهر تكاب در هنر خوشنويسي درخشان ظاهر شد و اساتيدي همچون خليل فريدي و مرحوم اباصلت قاسمي را به جهانيان معرفي كرد.
حيدري در ادامه به پيشرفت هاي هنر خوشنويسي در تهران و ساير استانهاي كشور اشاره كرد و گفت: با توجه به استقبال زياد افراد به فراگيري اين هنر جذاب بايد در كلانشهر تهران توسط سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران و با همكاري فرهنگسراها كلاسهاي آموزشي هنر خوشنويسي بصورت گسترده در تهران برپا شود.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر انجمن خوشنويسان در تهران در مناطق مختلف شهر تهران اقدام به برپايي كلاسهاي آموزشي كرده اما با توجه به استقبال زياد شهروندان اين كلاسها با جمعيت تهران مناسب نيست و بايد اين كلاسها بصورت گسترده تر در تهران و ساير استانهاي كشور برگزار شود.
در ادامه اين مراسم همچنين استاد خليل فريدي در سخنان كوتاهي ضمن تشكر از مديريت فرهنگسراي معرفت در برپايي اين مراسم گفت: در سال 1365 در كنار دوست هنرمندم مرحوم استاد اباصلت صادقي هنر خوشنويسي را شروع كردم و موفق شدم در سال 1370 اولين نمايشگاه آثار خود را در شهر تبريز برپا كنم.
وي خاطرنشان كرد: در سال 1373 وارد صنعت نيروگاهي شدم و با توجه به مشغله زياد در اين صنعت هرگز نتوانستم تا سال 83 دست به قلم شوم.
اين هنرمند نامدار خوشنويس كشورمان تاكيد كرد: در سال 83 بارديگر با تلاش هاي زياد دوباره دست به قلم شدم و حتي موفق شدم با استفاده از انگشت پا نقاشي كنم.
وي خاطرنشان كرد: در دوران هنري خود سه هزار و 100 اثر خلق كردم و موفق شدم 70 نمايشگاه را در داخل و خارج كشور برگزار كردم.
فرهنگسراي معرفت با برگزاري ويژه برنامه «دريچه عشق» از خدمات هنري استاد ارزشمند عرصه خوش نويسي استاد خليل فريدي تجليل و قدرداني كرد.
استاد خليل فريدي متولد 1348 در آذربايجان غربي شهرستان تكاب يكي از استادان خوشنويسي ايران است و فعاليت هنري خود را زير نظر اساتيد به نام و پيشكسوت خوشنويسي استاد امير خاني، جواد بختياري و محمد حيدري آموخته است.
اين هنرمند فارغ التحصيل از انجمن خوشنويسان ايران در سال 1371، فوق ممتاز در سال 1390 و اخذ مدرك استادي نستعليق در سال 1393 مي باشد.
وي فارغ التحصيل مهندسي مكانيك به سال 1372 از دانشگاه تبريز، متخصص تعميرات اساسي توربينهاي بخار و گاز و مخترع مرتبط با ابزارهاي همين توربين ها در شركت زيمنس آلمان به سال 1393 مي باشند.
از فعاليت هاي هنري استاد خليل فريدي مي توان به برگزاري نمايشگاه هاي انفرادي و گروهي در داخل و خارج از كشور اشاره كرد.
شبد**7243**1953** 3404
مراسم تجليل از هنرمند خوشنويسي كشور در تهران برگزار شد/ ابداع خط نستعليق توسط هنرمندان ايراني
۲۶ شهریور ۱۳۹۵، ۲۱:۴۹
کد خبر:
82232488
![مراسم تجليل از هنرمند خوشنويسي كشور در تهران برگزار شد/ ابداع خط نستعليق توسط هنرمندان ايراني مراسم تجليل از هنرمند خوشنويسي كشور در تهران برگزار شد/ ابداع خط نستعليق توسط هنرمندان ايراني](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950626/82232488/N82232488-71021578.jpg)
تهران- ايرنا- مراسم تجليل از هنرمند نام آور خوشنويسي كشور استاد «خليل فريدي» عصر امروز (جمعه) با حضور جمعي از هنرمندان هنر خوشنويسي سراسر كشور در فرهنگسراي معرفت برگزار شد.