۲۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۴۴
کد خبر: 82232961
T T
۰ نفر
سرعت فرسایش آثار تاریخی از اقدامات حفاظتی بیشتر است

تهران - ایرنا - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سرعت فرسایش آثار تاریخی از اقدامات حفاظتی بسیار بیشتر است، از این رو مستندسازی این آثار ضروریست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدحسن طالبیان روز شنبه در همایش روش های مستندنگاری پیشرفته اشیای منقول فرهنگی و تاریخی كه در موزه ملی برگزار شد، افزود: مستندسازی نقش بسیار مهمی در موزه ها دارد و موزه داران باید روند مستندسازی اشیا و آثار را بلد باشند و مرتب آنها را به روز كنند.
وی ادامه داد: با مستندنگاری ها اشیا به شكل فایل هایی در قالب «پی دی اف» با وضوح بالا و انتشار آنها در اینترنت، تصاویر این آثار در دسترس همه قرار می گیرد، زیرا میراث فرهنگی متعلق به همه ابنای بشریت است.
طالبیان افزود: سرعت فرسایش در مورد آثار تاریخی بسیار بیشتر از اقدامات حفاظتی است به همین دلیل اهمیت مستندنگاری بیشتر می شود و مراكز جهانی در بحث مرمت، مستندنگاری را در اولویت قرار می دهند.

** كاخ گلستان به مركز جهانی مستندنگاری تبدیل شود
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، با اشاره به مستندنگاری نگاتیوهای شیشه ای كاخ گلستان گفت: این اقدام هم برای همكاران موزه دار امری آموزشی است و نیز كمكی به كشورهای منطقه مانند عراق، ازبكستان و افغانستان است كه در زمینه مستندنگاری علاقه مند به یادگیری و نیز همكاری با ایران هستند.
طالبیان تاكید كرد: از آنجایی كه كاخ گلستان جزء فهرست جهانی میراث فرهنگی سازمان یونسكو نیز هست، امیدواریم بخشی از آن با این اقدام به مركز منطقه ای مستندنگاری تبدیل شود.

** موزه داری از امری سنتی به موضوعی علمی تبدیل شده است
مدیركل امور موزه ها نیز در این همایش گفت: موزه داری در سراسر جهان از امری كاملا سنتی و ابتدایی به موضوعی علمی و دانشگاهی تبدیل شده كه هر روز شاهد پیشرفت های بیشتر آن هستیم.
محمدرضا كارگر ادامه داد: اساس موزه را اشیا و اساس حفاظت از آنها را مستند نگاری تشكیل می دهد كه زمینه های پژوهشی گسترده ای را برای موزه داران و كارشناسان میراث فرهنگی فراهم كرده است.
وی تاكید كرد: متاسفانه موزه های كشور در بحث مستندنگاری پیشرفت چندانی نكرده اند، در حالیكه این امر اهمیت زیادی در تغییرات عمده در نظام موزه داری دارد.
در این همایش كه با حضور جیرائیل نوكنده رییس موزه ملی، شماری از علاقه مندان و موزه داران در سالن اجتماعات موزه دوران اسلامی برگزار شد، علی اكتسابی استاد دانشگاه كیوتو و رییس لابراتورا پیشرفته تصویربرداری ایده در آن شهر از همكاری های این لابراتوار با موزه ملی و موزه فرش ایران برای مستندنگاری آثار سخن گفت.
وی افزود: در همكاری ما با این دو موزه كه جمعا 11 روز طول كشید، 17 تخته فرش از موزه فرش با وضوح بالا تصویربرداری شد و به این شكل غیر از اینكه نوع بافت، نخ های استفاده شده و انواع گره های این فرش ها ثبت شده، اگر بخش هایی از آن احتیاج به مرمت داشته باشد كارشناسان‌ می توانند آن بخش ها را تشخیص داده و فرش را با بافت مناسب مرمت كنند.
اكتسابی ادامه داد: در موزه ملی نیز اشیای مختلفی از جمله جلدهای قرآن مجید یا لباس های قدیمی را تصویربرداری‌ كردیم كه وقتی این تصویرها در ابعاد بزرگ تر دیده می شود به كشف تاریخی بافت پارچه و نوشته های روی آن بسیار كمك می كند.
همایش روش های مستندنگاری پیشرفته اشیای منقول فرهنگی و تاریخی فردا(یكشنبه) پایان می یابد.
** خبرنگار: منصوره شوشتری ** دبیر: امید غیاثوند
فراهنگ ** 9157 ** 1071
۰ نفر