آغاز سال تحصیلی با 13.5 میلیون دانش آموز/رییس جمهوری زنگ بازگشایی مدارس را به صدا در می آورد

تهران - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش گفت: پیش بینی می شود 13.5 میلیون دانش آموز سال تحصیلی 95 - 96 را آغاز كنند و زنگ بازگشایی مدارس با حضور رییس جمهوری سوم مهر ماه به صدا در می آید.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، علی اصغر فانی روز یكشنبه در نشست خبری افزود: تاكنون 12.5 میلیون دانش آموز در سامانه سناد ثبت نام شده اند و تعدادی نیز ثبت نام كرده اند كه هنوز اسامی آنها وارد سامانه سناد نشده است.
وی ادامه داد: از این تعداد 700 هزار نوآموز در دوره پیش دبستانی، هفت میلیون و 600 هزار دانش آموز در دوره ابتدایی، پنج میلیون و 300 هزار دانش آموز در متوسطه اول و دوم و 73 هزار نفر نیز در مدارس استثنایی سال تحصیلی جدید را آغاز می كنند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای بازگشایی مدارس از اواسط بهمن سال گذشته در قالب پروژه مهر در سطح وزارتخانه با مسئولیت یكی از معاونان و شورای پروژه مهر در استان ها و مناطق آموزش و پرورش، برنامه ریزی و تمهید مقدمات آغاز شد.
فانی افزود: پیش بینی می شود در سال تحصیلی جدید 107 هزار واحد آموزشی با بیش از 947 هزار همكار فرهنگی فعال باشند.
وی با بیان اینكه امسال 134 میلیون جلد كتاب درسی در بیش از یكهزار عنوان چاپ شده و در حال توزیع است، یادآور شد: امسال 140 عنوان كتاب جدیدالتالیف داریم كه با توجه به مساله هدایت تحصیلی و از انجا كه ممكن است برخی دانش آموزان موفق به تهیه كتاب نشده باشند، سایت فروش الكترونیكی برای دوره متوسطه باز است.
وزیر آمورش پرورش افزود: دانش آموزان می توانند كتاب های درسی خود را از طریق این سایت خریداری كرده و در منزل تحویل بگیرند.
وی اظهار كرد: در زمینه فضاهای آموزشی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و در ابتدای دولت یازدهم، 33 هزار كلاس درس با زیر بنای چهار هزار و 633 متر مربع به بهره برداری رسیده و در سال جاری نیز پنج هزار و 255 كلاس درس همزمان با بازگشایی مدارس به بهره برداری می رسد.
فانی ادامه داد: در دولت یازدهم، 211 هزار و 963 كلاس درس فاقد سیستم گرمایشی استاندارد داشتیم كه موفق شدیم از این تعداد 152 هزار و 877 كلاس درس را به سیستم گرمایشی و سرمایشی استاندارد مجهز كنیم.
وی با بیان اینكه تلاش می شود سال آینده تمامی كلاس های درس به سیستم گرمایشی و سرمایشی استاندارد مجهز شوند، كمك خیرین در این زمینه و همچنین مدرسه سازی را خوب توصیف كرد و افزود: سال 95 و در ادامه فعالیت های سال 94 ، 30 درصد كلاس های درس به همت خیرین و با مشاركت دولت آماده شد و میزان مشاركت خیرین مدرسه ساز در سه سال گذشته 29 میلیارد و 143 میلیون ریال بوده كه رقم قابل توجهی است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینكه سهم اعتبارات دولتی برای تكمیل پروژه های نیمه تمام 40 در صد افزایش یافته، گفت: سرانه آموزشی برای هر دانش آموز از 4.86 متر مربع به 5.04 متر مربع افزایش یافته است.
فانی افزود: در آغاز كار دولت هفت هزار و 403 پروژه نیمه تمام در بخش فضاهای آموزشی داشتیم كه بخش زیادی از آنها به نتیجه رسیده و به دو هزار و 600 پروژه كاهش یافته است.

** 26 هزار معلم امسال به آموزش و پرورش می پیوندند
وزیر آموزش و پرورش گفت: در نظام جدید متوسطه پیش بینی شده امسال 26 هزار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان به جمع آموزش و پرورش می پیوندند و پذیرش 10 هزار نفر برای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان انجام شده كه از سال تحصیلی جدید وارد این دانشگاه می شوند.
فانی افزود: همچنین 10 هزار نفر نیز از طریق آزمون استخدامی با استناد به ماده 28 اساسنامه فرهنگیان پذیرش خواهند شد و سال 95 به جمع آموزش و پرورش می پیوندند.
وی تصریح كرد: یكی از سیاست های دولت یازدهم ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی است و سعی شده كمبود نیرو از طریق پرداخت حق التدریس به همكاران شاغل و بكارگیری نیروی آزاد تامین شود.

** برگزاری 70 دوره آموزشی مدرسین برای دو هزار و 200 نفر
فانی ادامه داد: از آنجا كه پایه دهم امسال جدید است و لازم بود تا آموزش های ارایه شود كه در این رابطه بیش از 70 دوره آموزشی تامین مدرس برای دو هزار و 200 نفر برگزار شد.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: این مدرسان در طول سال تحصیلی آموزش های لازم را در اختیار معلمان قرار می دهند.
فانی با بیان اینكه همچنین دوره آموزشی استانی پایه دهم برای 140 هزار نفر توسط مدرسان اكنون در حال برگزاریست، اظهار كرد: دوره آموزشی كتاب شاخه فنی و حرفه ای به صورت الكترونیكی برای پنج هزار نفر از معلمان پایه دهم برگزار شده است.
وی افزود: همچنین از آنجا كه كتاب ریاضی پایه ششم ابتدایی جدید التالیف است، دوره آموزشی برای این درس در تابستان برگزار شد و در طول سال تحصیلی نیز ادامه دارد.

** بهبود وضعیت تحصیل مدارس روستایی با اجرای برنامه های ویژه
وزیر آموزش و پرورش اظهار كرد: در سال تحصیلی 95 - 94 حدود هشت هزار كلاس درس با پذیرش 180 هزار دانش آموز در مناطق روستایی از طرح خرید خدمات آموزشی استفاده كردند كه این طرح امسال نیز ادامه دارد.
فانی افزود: از آنجا كه باید مناطق محروم مورد حمایت قرار گیرند لازم است توسط نیروهای راهبران آموزشی مدارس روستایی بازرسی شوند.
وی یادآور شد: امسال با بكارگیری سه هزار رابط در مدارس عشایری، روش های تحصیل دانش آموزان و تدریس معلمان بهبود یافته است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینكه طرح كلاس های جبرانی برای دانش آموزان دیرآموز از امسال در مناطق روستایی فعال می شود، افزود: سال گذشته 400 هزار دانش آموز در مدارس شبانه روزی متوسطه اول و دوم مشغول به تحصیل بوده اند كه امسال در نظر است چهار ساعت به این كلاس ها اضافه شود.

** وضعیت دانش آموزان با شرایط ویژه بهبود یافته است
وی گفت: افزایش مراكز آموزشی و توان بخش در بخش دولتی و غیر دولتی و تهیه و تدوین مجموعه راهنمای آموزشی ویژه معلمان و والدین دانش آموزان دیر آموز از جمله اقدامات در بهبود وضعیت دانش آموزان با شرایط وی‍‍‍‍‍‍‍‍ژه بوده است.
فانی با بیان اینكه 73 هزار دانش آموز در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل هستند، ادامه داد: دانش آموزان با نیازهای ویژه پیش از این از بدنه كلاس های عادی جدا شده و در مدارس استثنایی درس می خواندند اما با اجرای روش تلفیقی و تركیبی، تلاش بر این است دانش آموزانی كه در مرز عادی و استثنایی هستند در صورت امكان در مدارس عادی تحصیل كنند.
وی افزود: امسال یك میلیون و 250 هزار نوآموز بدو ورود به پایه اول ابتدایی و دوره پیش دبستانی مورد سنجش قرار گرفتند.

** ارایه خدمات حمایتی به دانش آموزان با نیازهای ویژه
فانی با بیان اینكه این وزارتخانه در راستای ارایه خدمات حمایتی در قالب پرداخت هزینه های خدمات توانبخشی، درمانی به دانش آموزان با نیازهای ویژه در سراسر كشور اقدامات مناسبی انجام داده، گفت: در این طرح تمامی هزینه های دانش آموزان استثنایی مناطق محروم توسط آموزش و پرورش تامین می شود و در مناطق نیمه برخوردار حدود 70 درصد هزینه ایاب و ذهاب را دولت تامین كرده و در سایر هزینه ها اولیا مشاركت می كنند.

** احیا مراكز دارالقرآن در دولت یازدهم
وی یادآور شد: مراكز دارالقرآن در دولت یازدهم احیا شد، بگونه ای كه سال گذشته 650 مركز در سراسر كشور فعال بود و امسال با اضافه شدن یكصد مركز سال تحصیلی 96 - 95 با بیش از 750 دارالقرآن كار خود را آغاز می كند.
وزیر آموزش و پرورش، اعزام حدود 700 هزار دانش آموز در قالب اردوهای راهیان نور به مناطق عملیاتی در سال گذشته و تابستان امسال با همكاری بسیج را از دیگر فعالیت های این وزارتخانه در بخش پرورشی و فرهنگی برشمرد.

** 10 كتاب غیردرسی به ازا هر دانش آموز در كتابخانه مدارس
وزیر آموزش و پرورش اظهار كرد: نسبت كتاب های غیردرسی كتابخانه مدارس به دانش آموزان از چهار كتاب در سال 92 به 10 كتاب در سال 95 افزایش یافته است.
فانی احیا و برگزاری اردو در مناطق محروم و عشایری، طرح حفظ موضوعی قرآن برای اولین بار، برگزاری نمایشگاه سیار پیشگیری از آسیب های اجتماعی در مدارس، حمایت و توسعه تشكل های دانش آموزی، اجرای طرح مدارس عاری از خطر در دوره متوسطه دوم، اجرای طرح مداخلات روانی اجتماعی ویژه دانش آموزان مبتلا به مصرف مواد مخدر و تامین بودجه ویژه پیشگیری از آسیب های اجتماعی از دیگر اقدامات این وزارتخانه در دولت یازدهم به شمار می رود.
وی به فعالیت های انجام شده در حوزه تربیت بدنی و سلامت اشاره كرد و برگزاری المپیادهای درون مدرسه ای با شركت بیش از چهار و نیم میلیون دانش آموز، اجرای حیات پویا برای افزایش تحرك و پویایی در دانش آموزان ابتدایی و دو برابر شدن ساعت درس تربیت بدنی در هفته در دوره متوسطه دوم، را از اقدامات در این حوزه عنوان كرد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: همچنین نهضت داوطلبی سفیران سلامت با حضور 500هزار دانش آموز شكل گرفته و یكهزار و 920 مدرسه تخصصی ورزش نیز در سال تحصیلی جدید فعال خواهد بود.

** 900 هزار دانش آموز در سال جدید تحت پوشش طرح شهاب قرار می گیرد
فانی با بیان اینكه طرح «شهاب» با هدف تقویت استعدادهای دانش آموزان بدون جداسازی از دانش آموزان عادی از سال تحصیلی 94 - 93 برای دانش آموزان دوره ابتدایی به اجرا درآمد و 134 هزار دانش آموز تحت پوشش قرار گرفت، اضافه كرد: در سال تحصیلی گذشته، حدود 400 هزار دانش آموز تحت پوشش طرح شهاب قرار گرفت و در سال تحصیلی جدید نیز پیش بینی می شود حدود 900 هزار دانش آموز تحت پوشش این طرح قرار گیرند.
وی با بیان اینكه در این میان مدارس استعدادهای درخشان نیز به كار خود ادامه می دهد، گفت: پیش بینی ما حضور 145 هزار دانش آموز در مدارس تیزهوشان برای سال تحصیلی 96 - 95 است.

** اختصاص 250 میلیارد ریال كمك سرانه به مدارس در سال تحصیلی جدید
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: به رغم مشكلات مالی كه این وزارتخانه با آن مواجه است، اقداماتی برای شش ماهه دوم سال 95 برای كمك به فعالیت ها در داخل مدارس انجام شده ه از جمله آنها می توان به توزیع 250 میلیارد ریال كمك سرانه مدارس در آستان بازگشایی مدارس اشاره كرد.
فانی توزیع 400 میلیارد ریال بابت یارانه دفترچه، تغذیه رایگان و امور رفاهی دانش آموزان مناطق محروم، توزیع 350 میلیارد ریال برای توسعه و تقویت فعالیت های تربیت بدنی،‌ توزیع 350 میلیارد ریال برای توسعه كمی و كیفی آموزش پیش دبستانی در مناطق محروم بویژه مناطق دوزبانه و اختصاص 500 میلیارد ریال برای توسعه پیش دبستانی با اولویت مناطق محروم و دو زبانه را از دیگر اقدامات این وزارتخانه برای سال تحصیلی جدید برشمرد.

** اجرای طرح كانون مدرسه در سال تحصیلی جاری
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینكه كانون پرورش فكری از جمله نهادهایی است كه ذیل فعالیت های آموزش و پرورش فعالیت دارد، گفت: امسال با همكاری معاونت فرهنگی و پرورشی طرح كانون مدرسه احیا می شود.
فانی افزود: در این طرح دانش آموزان یك روز در ماه را از مدرسه به كانون پرورش فكری نزدیك مدرسه مراجعه كرده و از فعالیت های متنوع و مفید این مراكز بهره مند می شوند.
وی خاطرنشان كرد: 300 عنوان كتاب ویژه كودكان و نوجوانان با تیراژ سه میلیون نسخه در كانون وجود دارد كه دانش آموزان می توانند از آنها استفاده كرده و همچنین از فیلم های پویانمایی تولید كانون كه در سالن های معاونت پرورشی به نمایش در می آید بهره ببرند.
ادامه دارد...
** خبرنگاران: مریم جلوداران، سیدمهدی حسینی
** دبیر: امید غیاثوند
فراهنگ ** 1417 ** 1883 ** 1071
۰ نفر