به گزارش خبرنگار ايرنا ، پردل اميري نژاد روز يكشنبه در جلسه هماهنگي برگزاري جشنواره غذاهاي محلي در مهمانسراي جهانگردي آستارا گفت: در اين جشنواره همزمان با روز جهاني گردشگري 24 سفره غذا براي معرفي تنوع غذايي استان گيلان در سالن ورزشي انقلاب اسلامي آستارا گسترده خواهد شد.
وي افزود: جشنواره هاي غذاهاي سنتي و محلي بهترين فرصت براي همراه و آشنا كردن گردشگران آستارا با خوراكي هاي محلي اين شهرستان است و عرضه آثار هنرمندان صنايع دستي، برگزاري بازي هاي بومي محلي و اجراي موسيقي سنتي از بخش هاي جنبي اين جشنواره فرهنگي خواهد بود.
وي اظهار كرد: از شمال تا جنوب استان گيلان به سبب تنوع اقليم و قوميت ها با غذاهاي مختلفي مواجه هستيم و شهرستان آستارا در غرب اين استان به لحاظ موقعيت گردشگري، مي تواند نقش عمده اي را در معرفي خوراكي هاي استان ايفا كند.
اميري نژاد بيان كرد: گردشگري غذا از انواع شناخته شده صنعت گردشگري درجهان است و بعد از جاذبه هاي طبيعي و خدادادي، انواع غذاهاي محلي هر منطقه در جذب و ماندگاري مسافران اهميت دارد.
او ادامه داد: غذا فقط براي رفع گرسنگي انسان نيست بلكه فرهنگ، آداب و رسوم مردم بومي يك منطقه را معرفي مي كند و يكي از معيارهاي مهم مسافران براي انتخاب مقصد سفرها محسوب مي شود.
اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان 170 نوع غذاي محلي را در اين استان شناسايي كرده است و بخش قابل توجهي از آنها در شهرستان آستارا طبخ مي شود.
لونگي مرغ محلي، قورما، لونگي ماهي سفيد، چغيرتما، باستيرما پلو، براني پلو، مسما و آش دوغ از جمله مهم ترين غذاهاي محلي شهرستان آستارا است.
اين شهرستان در شمال غربي استان گيلان به لحاظ جاذبه هاي گردشگري متعدد، سالانه تردد بالغ بر شش ميليون گردشگر داخلي و 800 هزار گردشگر خارجي را شاهد است.
خبرنگار:يوسف هدايتي **انتشار دهنده : نصراله ابراهيمي
7105 / 7124/6070
آستارا - ايرنا - رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آستارا از برگزاري دومين جشنواره غذاهاي محلي با هدف معرفي تنوع خوراكي هاي بومي اين شهرستان در ششم مهرماه خبر داد.